Bernard Rimland

Bernard Rimland, som avled den 21 november 2006 vid en ålder av 78, ses som en hjälte av tiotusentals autistiska barn och deras familjer över hela världen. Dr Rimland förändrade synen på autism för all framtid. Han förvisade skuld från föräldrar, han gav hopp och utvecklade metoder som ledde till förbättringar, han integrerade autistiska barn in i samhället. Och för en massa barn, fullständig återhämtning.

Hans son Mark föddes 1956. Det var uppenbart från födseln att det var något allvarligt fel på spädbarnet, trots att hans utseende var fullständigt normalt. Så fort Mark fått sin diagnos började Bernard att göra egna efterforskningar kring tillståndet. Detta resulterade i att han år 1967 grundade han Autism Research Institute (ARI) som har blivit det främsta autism centret för forskning i världen idag. ARI har identifierat en lång rad biologiska och miljömässiga faktorer som antingen orsakar eller bidrar till autism –  t ex tungmetaller, jäst och bakterie infektioner, näringsbrist, mag-tarmstörningar, känslighet för gluten och kasein (säd och mjölkprotein).

Dr Rimlands karriär sammanföll med perioden då graden av autism ökade markant och detta med flera tusen procent sedan 1960-talet. Därmed väckte han en större tvist genom att 1995, väcka tanken att vaccinering, särskilt användningen av kvicksilver i vacciner, kan vara en möjlig orsak till ”autismepidemin”.

Autism Research Institute

Växande oro för vacciner och deras möjliga koppling till autism, har fått USA:s kongress att hålla hearings om frågan om vacciners ofarlighet. Här följer ett utdrag ur mitt vittnesmål för House Committee on Government Reform (representanthusets kommitté för regeringsreformer) den 6 april 2000 (PDF)

Inledningsanförande av Bernard Rimland, vid dess 36:e årliga konferens i San Diego, Kalifornien den 19 juli 2001 (PDF)

Vaccinationer: De förbisedda faktorerna (PDF)

Tvisten MPR vaccin/auttism: skall vi tro på IOM? (PDF)

Text: Marina

ANNONS

Hälsofrihet NHFsweden

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: