Efter Pandemrix-vaccination: ”Blev inlagd på neurologavdelningen för utredning”

Tog Pandemrix 2009.12.07. Fem dagar senare började mina biverkningar. Fick känselrubbningar som började i fötterna, som sedan spred sig till hela kroppen, likvärdigt, även ansiktet. Fick fruktansvärda brännande smärtor överallt. Även domnande stickande känsla, tunga och svalg drabbades, vilket medförde att jag fick svårt att äta. Viktnedgång under denna tid: 14 kilogram.

Förlorade doft och smak, fick balanssvårigheter, dubbelseende, kunde inte vistas uppe. Svår yrsel. Även diarréer. Utslag, som kom och gick över kroppen, samt blåsor i mun och på läpp. Stor svaghet, kunde inte lyfta minsta lilla, mycket svårt att orka gå, sitta, orka bära upp kroppen, orka vända mig i sängen med mera. Sömnstörningar. Blev inlagd på neurologavdelningen för utredning. Gjort det mesta i utredningsväg utan att läkarna kunnat ställa diagnos. Dock hittades 10 fläckar på min hjärna vilka neurokirurg samt radiolog i Uppsala bedömde vara infektionsutlösta!

Mitt fall är erkänt som biverkan av biverkningsenheten i Uppsala och även infört i SWEDIS biverkningsregister, efter att 49 stycken personer drabbats som mig. Dessutom föreligger ett tidssamband. En viss förbättring har skett under dessa 2 år som gått, orkar mer, men har kvar mina känselrubbningar och svagheten, samt sömnstörningarna. Har dock fått tillbaka doft och smak under denna tid. Har inte fått någon behandling och inte provat något läkemedel, och läkarna säger i dagsläget att de inte vet vad detta vaccin ställt till med, eller om man någon gång blir bra från dessa biverkningar. Går regelbundet, men alltmer sällan hos min remitterande läkare för uppföljning, hon har gjort förfrågan till läkemedelsverket om jag får ta ett test på om jag bildar antikroppar mot adjuvansen skvalen i vaccinet. Hon fick till svar att det testet inte finns att tillgå i Sverige. Det har tagit stopp med fortsatta utredningar! Är inte utredd för mina sömnstörningar, då jag inte får dessa sömnattacker… som de som drabbats av narkolepsi får under dagen.

Ingen har kunnat göra något för mig. Har vänt mig till patientnämnden i nuläget och kräver vidare utredningar, då alla i möjligaste mån vill ha en diagnos, begär sömnutredning, samt fler neurofysiologiska undersökningar på min hjärna. Tror inte det går att bota dessa neurologiska reaktioner, men vill i möjligaste mån få tillgång till de utredningar som finns att tillgå i Sverige, och som kanske kan leda till diagnos och eventuell hjälp. Jag har stöd genom gruppen Livet efter sprutan på facebook. Närmare 90 personer som drabbats av liknande biverkningar efter Pandemrix är medlemmar där. Vi finns i alla åldrar, både barn, tonåringar samt vuxna. Ingen av oss har fått rätt hjälp eller stöd vare sig från sjukvård eller myndigheter.

Berit Stridsberg

ANNONS

Hälsofrihet NHFsweden

Comments

 1. Känner igen väldigt mycket i det du skriver.
  Har mycket av det du beskriver,
  yrsel, rysningar, domningar, trötthet etc.
  Mitt kom 3 dagar efter pandemrix och är bara vänstersidigt.

  Min läkare då trodde inte på sprutan, jag skickade ändå in en biverkningsanmälan,
  men har inte hört något om nån utredning eller annat…

  Har inte fått någon diagnos utan de säger att det är jag som upplever detta,
  eftersom det inte syntes något på mri hjärna/nacke (MS misstanke)

  Linda Karlström som skrivit detta ovan får gärna maila och prata lite med mig =)

 2. Tack för dina informativa länkar! Merck vet säkert mer än vad de ger sken av!

 3. Mindanoiha says

  Tror du at Gardasilprodusenten Merck vet alt om vaksinen? Sannheten er at de vet meget lite! De som anbefaler og selger vaksinen kan heller ikke svar på disse 27 viktige spørsmål:

  http://vactruth.com/2011/11/04/27-dirty-little-vaccine-secrets/

 4. Mindanoiha says

  http://www.aftenposten.no/meninger/debatt/article3358771.ece
  Denne artikkelen ble publisert 5.nov 2009. Etterpå rullet det inn meldinger om autoimmunsykdommer inklusiv narkolepsi, som ventet.

  Nå forsøker helsemyndighetene å overbevise befolkningen at vaksinen som de anbefalte ikke er årsak til sykdommene, ved å underregistrere og tone ned bivirkninger – og å informere om at narkolepsi var ganske vanlig før massevaksineringen.

  Statistikkmanipulasjon som vanlig.

  Det er alt for tett nettverk mellom den farmasøytiske industrien, helsemyndighetene og leger.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: