Anställd på Takeda och VoF-skeptiker tror att sjuka, hungriga och törstiga barn blir glada av vaccin

Håkan Grytzells hälsningar och Unicefs gåvobrev

Håkan Grytzell från läkemedelsbolaget Takeda skickade tre gåvobrev från Unicef till Vaccin.me. Han bifogade tre sarkastiska hälsningar, tex ”Jag vill döda 20 barn i Afrika”. Kampanjen mot Vaccin.me startades av Emma Söderberg som är aktiv i föreningen Vetenskap och Folkbildning (VoF). Poängen var att dra uppmärksamhet till VoF och ”skeptiker utan gränser”.

Text: Linda Karlström | Håkan Grytzells gåvobrev: Brev 1, Brev 2, Brev 3 (PDF)

De totalt 12 gåvobreven från Unicef var adresserade direkt till Vaccin.me:s redaktör Linda Karlström.

Det är vaccintroende människor som valt att försöka hjälpa utsatta barn genom att köpa vaccin till dem. Många av dessa människor kallar sig skeptiker, och man kan med fog undra varför? De sväljer lika kritik- som hämningslöst  den färdigtuggade informationen som läkemedelsindustrin, myndigheterna och sjukvårdsapparaten serverar oss från den dag vi föds.

Vi på Vaccin.me är dock glada över att människor försöker bidra till en bättre värld, men tyvärr har vi än så länge inte sett att vaccin skulle mätta, bota eller lösa några världsproblem.

Om man verkligen vill hjälpa tredje världens barn – vilket vi hoppas att man vill – är det en god idé att tänka hållbart och långsiktigt. Nästan en miljard människor saknar tillgång till rent vatten. Det smutsiga vatten de har gör dem sjuka. Det gör att barn förlorar hoppet. Men det måste inte vara så.

Visste du att hälften av världens sjukhusplatser upptas av människor som lider av en vattenrelaterad sjukdom? I utvecklingsländer beror cirka 80 procent av sjukdomstillstånden på undermåligt vatten och dåliga sanitära förhållanden. Ett dödsfall av fem under fem års ålder – sett till hela världen – inträffar på grund av en vattenrelaterad sjukdom. Rent vatten är livsviktigt för att leva ett friskt liv.

Parasiter och bakterier bor i vatten. De flesta bakterierna är ofarliga. Men en del av dem kan orsaka förödande sjukdomar hos människan. Och eftersom man inte kan se dem, kan man inte undvika dem. Varje glas med smutsigt vatten kan vara dödande.

Efterlyses: mat och vatten inte vaccin

De flesta av dessa vattenburna sjukdomar förekommer inte i i-länder på grund av de sofistikerade vattensystemen som filtrerar bort sjukdomsbärande organismer. Men tyfus, kolera och många andra sjukdomar härjar fortfarande i u-länderna.

Svält är inte samma sak som hunger. Svält är ett fenomen som åstadkoms temporärt av naturkatastrofer, krig eller torka. Kronisk hunger är ett mycket större problem – varje dag dör 25 000 människor på grund av hunger, och tre fjärdedelar av dem är barn under fem år. Egentligen råder det inte brist på mat, det är snedfördelningen som är problemet. För att kunna åstadkomma en förändring krävs att människor engagerar sig och sätter sig in i problemets verkliga natur – det vill säga tänker långsiktigt och investerar sina pengar i hållbara lösningar.

Att spendera pengar på vaccin vars säkerhet och skyddseffekt aldrig bevisats ser inte vi som en hållbar lösning på världsproblemen. Men vad man väljer för hjälpaktioner är upp till var och en.

Text: Linda Karlström


Läs även artikeln:  Anställd på Takeda: ”Jag vill döda 20 barn i Afrika” – skänkte vaccin via Unicef i VoF-kampanj

SvD: ”Läkarna måste inse att detta är politik och affärer”

 

ANNONS

Hälsofrihet NHFsweden

Comments

 1. Det är faktiskt en sjukt bisarr sak att man från etablissemangets sida väljer att vaccinera de som har det överjävligt tufft, istället för att ge dem tillgång till rent vatten!
  Att borra en brunn som gör flera hundra personer helt självförsörjande (med djur, odling mm) kostar max 100 000:-.. Låt säga att det är 300 personer som får livet tillbaka från en brunn.
  1 miljon – 3000 människor
  10 miljoner – 30 000 människor
  100 miljoner – 300 000 människor
  1 miljard – 3 miljoner människor…

  När man sen ser på Röda Korsets ekonomi så blir man smått kräksjuk:
  http://redcross.se/PageFiles/1046/Arsredovisning_2010.pdf
  Sidan 58…
  Marknadsvärdet (2010) på deras värdepappersinnehav var drygt 1,2 miljarder.
  Detta enbart för Röda Korset i Sverige!!
  Man kan då fråga sig hur många miljoner människor de undviker att hjälpa för att istället öka sin egen förmögenhet inom Röda Korset världen över..

  Man kan göra massor av olika jämförelser, som på vilka idiotiska saker vårt eget land lägger en miljard på, eller hur många Kamprad å hans gelikar skulle kunna rädda.

  Ge dom vatten som inte har vatten, det är prio ett. Långt mycket längre ner hamnar saker som vacciner och platt-tv, även om de som säljer de varorna tycker annorlunda så klart..

  • Så sant så! Och det finns andra sätt än just vaccin för att bekämpa sjukdom. Sätt som inte gör dem beroende av västvärldens mediciner. Självförsörjning och andra hållbara metoder är väl ändå det som hjälper bäst på längre sikt. Kunskap och möjligheter är det dessa människor behöver och varför inte egen silvertillverkning?

   ”Visste du att det finns en enkel hjälp att få som kan råda bot på de flesta av våra vanligaste infektioner? Hjälpen heter kolloidalt silver – en produkt som består av destillerat vatten och miljardvis med mikroskopiska silverpartiklar. Kolloidalt silver är mineralet som stärker immunförsvaret, samtidigt som det rensar kroppen på ovälkomna bakterier, svampar och virus. Dessa silverpartiklar existerar vanligtvis i två former. Dels i löst form, så kallad jonform. Dels i partikelform där silver i elementär form existerar som partiklar med väldigt liten storlek.”
   http://www.2000taletsvetenskap.nu/tidning/03nr2/03-2art1.htm

 2. Hejja Linda o Co!!! :)) :)) :))

 3. På vilket sätt motverkar vaccinering arbetet med att säkra vatten och sanitet till barn i fattiga länder menar ni? Varför ställer ni detta i motsats till varandra.

  Ni har ju så klart rätt i att bristen på mat, vatten och sanitet, dödar miljoner barn varje år. Men det gör ju också sjukdomar. Ta mässlingen till exempel, det tog livet av två och en halv miljon människor årligen i början av 80-talet, innan vaccinaionerna startade. Idag är dödstalen under 200.000 och vi har sett en minskning med nästan 80% bara sedan år 2000. Det kan inte förklaras med något annat än de stora internationella vaccinationssatsningarna. Eller?

 4. Anna Jönsson says

  Jo, du skrev fel, Björn skrev ” Jag tycker ni borde följa ert eget förslag i den här texten och sadla om sidan till att skaffa fram vattenrenare till de länder där de behövs, istället för att förhindra vaccinering.” Jag måste rätta dig, Vaccin.me förhindrar inte vaccinering, det har Vaccin.me inget stöd i lagen att göra och jag tror inte de ansvariga har det som mål i heller. Vaccin.me är enbart en informationssajt om vaccin, och ofta med sådan information som sällan kommer ut i media. Då kan människor själv ta ställning hur de vill göra, och det blir ett medvetet val. Därför ligger det nog lite utanför ramarna för vaccin.me att göra allt som du föreslår. Tycker mer det låter som något som de globala ledarna i alla kapitalstarka länder länder skulle gå samman och fixa. Ingen borde dö av vatten eller näringsbrist på jorden på 2000-talet. För övrigt tycker jag att det här med vaccin är lite irrationellt, jag menar det finns minst 10 miljoner olika bakterier och det finns 47 000 kända virus, men det är klart vaccinförespråkarna kan ju trycka i sig 10 miljoner olika vaccin, om de nu tycker vaccin är så himla bra och vill vara skyddade från allt som det finns att vara skyddad ifrån. Själv avstår jag, tack!

 5. De oförskämda kommentarerna som skickats till er är som flera andra sagt förfärliga. Jag tror – liksom större delen av skeptikerrörelsen – inte att ni är elaka människor som vill se barn dö. Vem vill det? Jag tror att ni helt enkelt har dragit en felaktig slutsats om vaccin på grund av missförstånd eller bristande kunskap, och det bästa jag kan göra är att hjälpa till att donera vaccin – inte förolämpa eller hota er.

  • Anna Jönsson says

   Du gör helt rätt! Du ska kämpa för det du tror på. Så gör jag, så ock Vaccin.me. Förmodligen ser vi på det vi studerar på olika sätt och kommer fram till olika slutsatser. Jag förnekar inte på det sätt som ett vaccin sägs fungera på (att det ökar antalet antikroppar), men jag ifrågasätter skyddseffekten och värdet av att vaccinera, jag ifrågasätter den tid som ett vaccin sägs ha skyddseffekt, och om det är värt biverkningarna. Jag ifrågasätter också om det inte finns andra mer konstruktiva sätt att bygga upp immunförsvaret än att spruta in avdödade bakterier/virus samt en massa kemikalier som har destruktiv verkan på immunförsvaret. Mina studier i hur en optimal kropp fungerar säger mig att vårt immunförsvar är oerhört sofistikerat och vi har olika skyddsbarriärer i vår kropp. Det betyder att det tar tid för en bakterie/virus att få fäste (inkubationstid) för dem som blir SMITTADE alla blir ju inte det. Vaccin gör bara att man för in smittämnet direkt in i kroppen och dessutom försvagar man immunförsvaret så att smittämnet ligger kvar länge i kroppen (adjuvans som det så vackert heter). Vad tror du cellstaten tycker om det i området som får vaccin? Som en analog vet forskare mycket väl hur viktigt det är att det är rätt koncentration av salter och näringsämnen tex för att få nervceller att växa i en cellkultur. De skulle inte drömma om att förorena det med gifter, men det är så vi gör i det området som får ta emot vaccinet, och som småningom vandrar runt i kroppen. Faktum är att om vi har ett bra immunförsvar då klarar vi att ta hand om denna chock som det blir för kroppen men då är min bedömning att vi även skulle klara av en vanlig infektion. Det är värre med dem som inte har bra immunförsvar, det försvagas ytterligare och de har risk att i framtiden få nya medicinska tillstånd med inflammationssjukdomar. I September 2008 gick FDA ut med ett uttalande om Gardasil , att man noterat att 73,3% av flickorna som deltog i de kliniska prövningar av Gardasil utvecklade nya medicinska tillstånd. Jag vet många som kommit till min praktik och som ej haft värdigt liv sen de tog svininfluensavaccin. Det är inte jag som säger det, utan det är de själva. De kommer aldrig att ta ett vaccin igen. Det kommer nog inte de som fått narkolepsi eller andra biverkningar (som inte ens erkänns) göra heller, och de som dött av vaccin kommer definitivt inte att göra det! Men du tycker kanske det är okej att människor dör av sina vaccin? Jag tycker inte det!

 6. Faktum kvarstår att vaccin.me anser att vaccin är ett verktyg för etablissemanget att skada/döda befolkningen.
  Om man innerst inne vet att denna åsikt är sanningen är det därför rimligt att som representant för den onda sidan donera så mycket vaccin som möjligt till Afrika. På så vis främjar man Big Pharmas och Illuminatis världsherravälde. Allt för Saken!

 7. Jag vill bara säga att jag är mycket tacksam över att vaccin.me bildades. Du är en kämpe Linda,och allmänheten behöver få upplysning om hur verkligheten ser ut!

 8. Det har tidigare spridits HIV i Asien och Latinamerika med hjälp av vacciner. Detta är väldokumenterat. Att smygrasismen mot afrikaner är utbredd tycker jag man ser alldeles för ofta. Öppen rasism som dessa VOF-are verkar representera är mer ovanligt. Det är ändå bra om de är offentliga med sina åsikter om de även är öppna för debatt.

  När det gäller att medvetet sprida sjukdomar genom vaccinationer så är nog agendan kanske i första hand inte rasism. De egentliga orsakerna till att man gör detta kan man bara spekulera i. Men det pratas ju numera öppet om viljan att minska världens befolkning och eftersom människors syn styrs av informationen de blir matade med, så accepteras ”överbefolkningsproblemet” som sanning. Bill Gates pratar öppet om att befolkningen kan minskas genom vacciner – http://www.youtube.com/watch?v=6WQtRI7A064

  Globalisterna verkar föra ett krig världen över mot vanliga människor och även USA:s befolkning har drabbats av smittat vaccin.

  Jag hoppas att majoriteten av VOF-människorna tror sig göra något gott när man skänker pengar till vacciner. Men genom att de bortser från dokumenterade fakta när det gäller smittade vacciner och hånar människor som exponerar detta så gör de sig själva till åtlöjen.

  Millions of Americans Received Contaminated Polio Vaccine Between 1955 and 1963 – http://www.projectcensored.org/top-stories/articles/12-millions-of-americans-received-contaminated-polio-vaccine-between-1955-and-1963/

  Bayer har tidigare medvetet sålt HIV-smittade vacciner – http://www.cbsnews.com/stories/2003/05/22/health/main555154.shtml och

  Artikel i LA Times som berättar om hur ”hundratals miljoner” fått poliovaccin smittade med cancerframkallande SV40-virus från apor – http://articles.latimes.com/2005/nov/20/news/adna-mvirus20

  Hillary Clinton har också nyligen ”bett om ursäkt” för amerikanska myndigheters medicinska experiment på människor i Guatemala på 1940-talet – http://www.youtube.com/watch?v=KX-Ok2kFC8E

  • Jag tror att Grytzells hälsningar inte speglar en rasistisk attityd utan snarare är sarkastiska.

   Han menar att Vaccin.me dödar afrikaner, antar jag.

  • Anna Jönsson says

   Jag tittade på dina länkar, Bill Gates uttalanden och vad läkemedelsföretag och amerikanska staten gjort, och man blir så arg. Det finns helt enkelt inte ord. Det som de sa på slutet om att det inte sker idag, tror jag inte ett dyft på bara att allt har blivit mer raffinerat eller sofistikerat. Tex dog försököspersonerna i de inledande studierna av Prozac, man avbröt studien och tog bort de som var deprimerade (det var just den grupp som läkemedlet tagits fram för att hjälpa på) men fortfarande dog människor. ÄNDÅ kom det läkemedlet ut på marknaden. Det kom nästan ut i Sverige och då inte utan mutor på 100 000. Det kom ut här oxå några år senare… Dr Peter Rost fd vice VD för Pfizer berättade på en hearing i Riksdagshuset att läkemedelsbolagen är som rena maffian, de är kriminella och de är medvetet kriminella för att sedan kallt bara räkna med att betala böterna – under tiden kan dom sälja läkemedlet och tjäna miljoner, eller som VD Jean-Pierre Garnier sa ” Jag är ingen moder Teresa”. John Virapen läkemedlschef för Ely Lilly har berättat att läkemedelsbolag betalar offer till tystnad. På fass hemsida kan man läsa att 100 000 amerikaner dör utav felbehandling utav sin läkemedel varje år, men enligt en rapport är det 300 000 människor, även om 100 000 dödsfall erkänns så tycker jag det är på tok för många. Hur kan vi acceptera att vi har en medicin tillåts döda oss? Vad vaccin beträffar, så tror jag framförallt att det ökar inflammationerna i kroppen. Detta är den största orsaken till alla våra välfärdssjukdomar, hjärt-kärl sjukdomar, cancer, autoimmuna sjukdomar etc. Har läst att när läkarna gick ut i strejk (i USA?)så minskade dödsfallen – om någon har kunskap om detta – snälla skriv! En kvinna som var 80 år upptäckte jag till min häpnad hade bättre blod än de 20-åringar jag undersöker. Vad hon gjort? Hon hade INTE gått till läkare fick inga mediciner utan bara använt kosttillskott. Läkemedelsbolag lägger MER pengar på marknadsföring än till forskning därför är det kanske inte så konstigt att dessa företag ofta gör marknadsföringsbrott. De har betalat 10 miljarder under de tre senaste åren i böter och avgifter, enligt Peter Rosts undersökningar. Statiner och blodtryckssänkande medel, en guldgruva för läkemedelsbolag, men förmodligen helt onödiga för flertalet som tar dem. Nu anser läkare (men har de egentligen inte fått sin kunskap från läkemedelsbolagen) att 65-70 åringar ska ha samma tryck som en 20-åring, det förstår man ju med vanligt sunt bondförnuft att det inte är rimligt. Förr var det 100+ åldern som var normalt blordtryck. Nu ska alla ha 120, även om du är 80!! Vem tjänar mest på det? Det inte en enda forskning som visar att Statiner är gynnsamt för kvinnor ändå vet jag en kvinna som får statiner i FÖREBYGGANDE syfte. Jag kan bara stilla undra är läkare hjärntvättade av läkemedelsbolagen?

 9. Emma Söderberg says

  Hej Linda Karlström!

  Du kommer inte att behöva ta emot fler gåvobevis från mig. Jag har gått ut med följande uppmaning till de som bidrar till insamlingen: unicef.se/egna-insamlingar/vaccin/blogg/2454

  Om det stämmer att du fått ta emot de orden som finns här ovan så beklagar jag det. Mina egna ord till dig ”Hej Linda! Din sida vaccin.me inspirerade mig att starta insamlingen ”Aktion mot antivaccination” hos Unicef. Jag har åtagit mig att köpa vaccinationsprodukter för minst 100 kr per månad under år 2012. Som tack för inspirationen kommer du att få ta emot gåvobevisen. /Emma Söderberg”, de står jag bakom (förutom den sista meningen alltså). Jag finner det fullt rimligt att berätta att en tycker tvärtemot, när någon motsätter sig att sjukdom och död förhindras. Däremot finns det en gräns och enligt det du beskriver så har den passerats. Jag beklagar detta.

  /Emma Söderberg

  • Till: Emma.

   Linda har fått bekräftat per telefon direkt från Unicef (Malin Svensson, Givarservice) att dessa gåvobrev som skickats verkligen ligger på deras server. Du kan själv kontakta Malin Svensson och dubbelkolla. Vi laddade ned dem därifrån, men jag kan inte svära på att de finns kvar eftersom Ingeborg Ekblom på Unicef skrev i ett mail till mig: ”Däremot förbehåller vi oss rätten att ta bort olämpligt och stötande material som personer publicerar i sina egna insamlingar eller i våra andra digitala kanaler”.

   Ref: http://wp.me/p17M3t-3Ld

   Jag som själv är engagerad i debatten har förstått att ditt initiativ missbrukades på ett dåligt sätt av Grytzell, men hans inspel måste inte kasta någon skugga över dig. Problemet är att det här är så typiskt VoFs projekt och du startade ett sådant. VoFs projekt är/blir ofta fyllda av en ganska dålig attityd till sina opponenter. Det skulle vara så enkelt för VoF att hålla god debatt ton, men de vill inte. Istället anser de att opponenterna ska nedkämpas med metoder som är ”militära”.

   Docent Per-Anders Forstorp vid KTH beskriver tar upp det i sin kritik av VoF.
   Ref: http://vetenskap-folkbildning.nu/tag/per-anders-forstorp/

  • Linda Karlström says

   Hej Emma Söderberg!

   Jag uppskattar att du tar kontakt och att du uppmanat de som hakat på din kampanj att inte skicka fler gåvobevis till mig. För dig och andra likasinnade är det bortkastad energi att provocera oss. Vi vill nämligen inte heller att någon motsätter sig att sjukdom och död förhindras.

   Jag önskar dig allt gott!

 10. Oavsett vad man tycker om vaccinering så gör man inte på det här viset! Det är respektlöst, löjligt och jag kan inte låta bli att undra hur dessa människors föräldrar uppfostrat dom. Man kommer ingen vart genom att vara otrevlig och förlöjligande, det vet alla människor med ett uns vett i huvudet. Stå på dig Linda och sjunk inte till denna nivå!

 11. Det här var obehaglig läsning.

 12. Det som Håkan Grytzell skrivit i sina Gåvobrev till Vaccin.me bla ”Jag vill döda tjugo barn i Afrika och att ”Barnen ska plågas med djävulsvaccin” är det verkligen lagligt? Jag menar får man lov att som anställd på ett läkemedelföretag skriva så? En sak är säker han har inte köpt gåvobreven för att han verkligen ville hjälpa afrikanska barn. Kanske är denna bekännelse det mest sanna som Håkan Grytzell någonsin stått för?

 13. Urban Fagerholm says

  Så vad är er skeptikerklubbs hållbara och långsiktiga strategi för att hjälpa människor med eller med risk att få HIV/AIDS, tuberkulos, TBE, difteri, gulsot, polio etc? För visst är ni även lika skeptiska till själva virusen/sjukdomarna som vaccinerna? Har ni skickat mat och hur mycket energi har ni lagt på att se till att drabbade får rent vatten?
  Skeptisk har man all rätt att vara, och det blir allra mest klädsamt om man kan visa eller föreslå ett fungerade alternativ.
  vh/Urban

  • Linda Karlström says

   det blir allra mest klädsamt om man kan visa eller föreslå ett fungerade alternativ.

   Det är just det vi har gjort i artikeln ovan men du kanske har läst slarvigt?

 14. Bästa Linda!!!! =))))))

 15. Björn Eriksson says

  Hej!

  Jag tycker ni borde följa ert eget förslag i den här texten och sadla om sidan till att skaffa fram vattenrenare till de länder där de behövs, istället för att förhindra vaccinering. Svältande barn i tredje världen behöver mat och rent vatten, inte mer sjukdom pga. brist på vaccin.

  Mvh Björn

  • Linda Karlström says

   Hoppsan, jag utgår från att du råkade skriva fel i sista meningen. Visst menade du ”Svältande barn i tredje världen behöver mat och rent vatten, inte mer sjukdom på grund av brist på mat och rent vatten.” Om det inte var detta du tänkte så uppmanar jag dig att läsa ovanstående artikel en gång till och sedan läsa alla andra artiklar på denna sajt inklusive tillhörande länkar.

   • Björn Eriksson says

    Nix, jag skrev inte fel. Ni skriver i ursprungsinlägget att ni anser att vi borde lägga vår energi och våra pengar på att se till tillgången på mat och vatten istället för att ge vaccin. Jag finner det något ironiskt när ni själv lägger pengar och energi på att HINDRA att andra hjälper till istället för att hjälpa till själva. Varför inte föregå med gott exempel och lägga ner vaccin.me till förmån för en sida som samlar in pengar som går till mat och renat vatten till behövande?

    Mvh Björn

    • Linda Karlström says

     Att du tycker att vi lägger ner pengar och energi på att hindra andra från att hjälpa får stå för dig. De flesta människor är kapabla att se igenom detta grundlösa påstående. Eftersom du så gärna vill se en sajt som samlar in pengar till mat och vatten, kan du ju själv starta en eftersom vi redan har en sajt att sköta. Annars finns det rätt så många sådana redan, till skillnad från sajter som upplyser folk om vaccinbiverkningar. Vi länkade till en i vår artikel förresten, men du har säkert läst slarvigt.

     För övrigt har inte du en aning om vad vi lägger ner våra pengar på. Så inga fler sådana kommentarer tack!

Trackbacks

 1. […] Vaccin.me: Anställd på Takeda och VoF-skeptiker tror att sjuka, hungriga och törstiga barn blir glada av vac… […]

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: