Ett starkt immunförsvar fås inte genom vaccination

immune system

Kan man skydda sig mot virus och influensa? Vilket är bäst – vaccinera eller låta naturen ha sin gång? Det kan vara så att influensavaccin  gör mer skada än nytta. Vaccinet ger sannolikt ett mycket smalare försvar än om befolkningen utsätts för smittan, eftersom virusinfektioner tvingar immunsystemets celler att träna upp sin förmåga att känna igen ett virus oföränderliga delar som krävs för dess överlevnad. 

Bild: Wikimedia Commons

Svininfluensans ursprung må vara dunkelt, men det viktiga är att veta vad man kan göra för att undvika smitta och hur man tar hand om sig själv på bästa sätt om man blir smittad. Saklig, positiv och proaktiv information om hur man stärker sin kropp är vad vi behöver – inte artiklar och rapporter som sprider hysteri.

En näringstät kost är en av grundpelarna för att klara sig ifrån infektioner – de övriga är som alltid tillräckligt med vatten, frisk luft, dagsljus, träning, sömn/vila och goda kärleksfulla relationer.

Läs hela artikeln i Näringsmedicinsk Tidskrift

Av Helene Sandström, näringstepeut 


ANNONS

Hälsofrihet NHFsweden

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: