Jag övertalades att ta svininfluensavaccin Pandemrix

10 december 2009, vaccinerades jag med Pandemrix. 1 ½ dag senare var det som marken försvann under mina fötter, drabbades av stark yrsel med panikkänslor, svårt att se, blixtar i ögonen.

Text: En som ångrar sig

Vid jultiden kändes det som bedövning i mun, tunga och läppar. Vänstra delen av ansiktet kändes domnat. Hade svårt att tala. Ringde min förra läkare i Stockholm som sa: men du kan ju inte artikulera. Vad har hänt? Läkaren tyckte alltså att jag sluddrade.

Morgnarna var fruktansvärda. Jag vaknade upp med ett ryck. Kändes som om någon tog ett hårt tag om mina anklar plus runt midjan. Stark hjärtklappning. Kunde inte komma upp ur sängen, jag var som förlamad. När jag väl kom upp skakade kroppen som i frossa. Har varit på vårdcentralen, fick ingen förståelse, bara uppmaningen ”ta tag i ditt liv”. Det kändes utomordentligt tufft.

Har hela denna tid haft yrsel/ögonmigrän. Har fått starkt nedsatt muskelstyrka i armar och ben. Jag har svårigheter att gå, får svår värk. Benen skakar och har ingen styrka. Har fått muskelvärk i skuldror, ländrygg, höfter, bäcken. Känns som om hela kroppen värker. Försöker träna upp styrkan själv, men det tycks inte hjälpa, smärtorna kommer tillbaka. Önskar verkligen att jag inte låtit mig övertalas att ta sprutan.

Text: En som ångrar sig

 

ANNONS

Hälsofrihet NHFsweden

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: