Merck måste böta nästan 1 miljard dollar för illegal marknadsföring i USA

Merck som producerar vaccinet Gardasil måste enligt ett domstolsbeslut USA böta hela 321 miljoner dollar för illegal marknadsföring av Vioxx en medicin mot värk. Några månader tidigare hade Merck accepterat att betala ut 600 miljoner USD till 43 amerikanska stater för andra marknadsföringsbrott. Totalt handlar det om böter på närmare 1 miljard dollar för marknadsföringsbrott bara i USA.

Det är svenska folkets skattepengar som betalar för att vi vaccineras med Gardasil. Det innebär att Sverige gör affärer med ett kriminellt bolag utan hänsyn till skattepengarna, folkhälsan eller vårt behov av moral. Ett kriminellt bolag skulle aldrig ha en chans att få vara med när en stat upphandlar tjänster eller produkter. Det gäller tydligen inte om det kriminella bolaget är mycket stort.

Läs mer

ANNONS

Hälsofrihet NHFsweden

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: