Jag blev tröttare och tröttare…

Jag blev sjukskriven 090819 för inflammation i nervflätan (Plexus neurit) och jag vaccinerade mej för svininfluensan 091105. Jag har blivit tröttare och tröttare. Först trodde doktorn att det var för att jag haft inflammationen men det blev bara sämre…och sämre…

Text: Anna Persson

Den 15 september -10 så fick jag en remiss till en neurolog i Umeå. Han föreslog Modiodal och skulle inte det funka skulle jag få prova amfetamin. Började med Modiodal men fick besvär med blåsor och ont i munnen så jag övergick till amfetamin. Trots medicineringen så har jag inte känt mej pigg. Den 20 september -11 fick jag en remiss till en neurolog i Östersund och då började det hända saker för hon tyckte att jag åt alltför starka mediciner utan att någon egentligen visste varför.

31 oktober fick jag göra MTR Hjärna och den 7 december MSLT i Umeå. När svaret kom så tyckte hon inte att det gav så mycket, så hon skickade mej till Uppsala. Polysomnografi och MSLT (alltså en större utredning än i Umeå) 21-22 mars.

I Uppsala fick jag träffa Agneta Markström. Jag har fått svar nu och hon sa att det var 50/50 procents sannolikhet att jag drabbats av narkolepsi. Jag har i alla fall genen. Sen fick hon inte något bra svar på mina sömntester.. jag sover dåligt.. och får ingen direkt REM sömn.. Jag äter Cymbalta för nervsmärta sedan flera år tillbaka så hon trodde att den kunde göra så att det inte visade rätt på mina test . Blev då rekommenderad av henne att jag skulle sätta ut Cymbaltan och göra om testerna samt ta ett ryggmärgsprov. Hon ville med andra ord att jag skulle komma ner igen så vi skulle ordna upp detta.

Jag har nu satt ut Cymbaltan och det har varit jättejobbigt… Stötar i huvudet och yrsel mm. Och nu har jag sååå fruktansvärt ont i kroppen och är stel. Så här ont hade jag inte när jag började äta medicinen så jag funderar på om detta också är en biverkan av vaccinet som hållit sig ganska gömt när jag ätit Cymbaltan. Känns skitjobbigt just nu men jag ska börja att ta Modiodalen igen och göra det tillsvidare för min ordinarie neurolog är inte på plats förrän i juni. Nu tyckte hon som var där att jag skulle ta ryggmärgsprov där och eftersom de vet att jag har genen för narkolepsi så behöver jag inte åka till Uppsala igen. Efter det ska vi diskutera medicinering för smärta och eventuellt sätta in amfetamin igen.

Denna trötthet är fruktansvärd…

Fortsättning följer………

Text: Anna Persson

ANNONS

Hälsofrihet NHFsweden

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: