Myten om polio

Janine Roberts är en undersökande journalist som under många år sökt svaret på den sanna orsaken till polio. Vad hon funnit är att:

 • Utbrotten av polio, under första hälften av 1900-talet, i första hand orsakats av mänsklig miljöförstöring genom till exempel pesticider, kvicksilver, bly och arsenik. Dessa gifter leder till att kroppens motståndskraft försämras.
 • Sjukdomen inte stoppats av vaccinet utan i många fall medvetet döljs genom förändrad diagnos. Från början räknades alla möjliga influensasymtom som polio. Förlamning var väldigt ovanlig och ansågs vara en komplikation som kunde uppstå. Exempel på tillstånd som vi har idag och förr hade räknat som polio är aseptisk meningit (hjärnhinneinflammation), CP, transversal myelit (inflammationer i ryggmärgen), demyelinisering (nedbrytning av myelin), diplegi (förlamning i två extremiteter), hemiplegi (halvsidig förlamning) etc … Numera räknas det endast som polio om ett vilt poliovirus upptäcks i feces och förlamningen kvarstår i minst 60 dagar.
 • Polio kan mycket väl botas om den tillskrivs som en sjukdom orsakad av gifter.

Slutsatsen blev, enligt henne, att vaccinet inte bara är verkningslöst utan dessutom farligt på grund av alla de föroreningar det innehåller.

Polio PDF 1

Polio PDF 2

Sammanställning: Marina Ahlm

vaccination polio

Jim WestHealth And Research Publications | Bildkälla

Referenser och vidare läsning – Janine Roberts länksamling

Smittskyddsinstitutet om polio – Polio kopplades förr till äppelodlingar (besprutade med DDT kanske?)

Images of Poliomyelitis – A critique of scientific literature

Enterovirus – Ett hundratal virus inkl.polio

Kemiska bekämpningsmedel i svenskt jordbruk

I vissa delar av världen orsakar förgiftningar med bekämpningsmedel fler dödsfall än infektionssjukdomar

ANNONS

Hälsofrihet NHFsweden

Comments

 1. Lars K says

  Undrande

  ”the claim that vaccinations are the cause for the decline of infectious diseases is utter nonsense.”
  ”there isn’t any evidence that vaccination reduced the death rate for any disease.”
  ”The vaccination myth is the most widespread superstition modern medicine has managed to impose, but, being by the same token the most profitable, it will prove to be also one of the most enduring, though there was never the slightest of scientific evidence upholding it.”
  ””The greatest threat of childhood diseases lies in the dangerous and ineffectual efforts made to prevent them through mass immunization…..There is no convincing scientific evidence that mass inoculations can be credited with eliminating any childhood disease.”–Dr Robert Mendelsohn MD
  ”Today you can see what happens to Whistleblowers and witness the smearing of Dr Wakefield, also The Dr Jane Donegan, ”Witch Hunt”.”
  ”the alleged blessings of vaccination will be among the last deadly rites of Modern Medicine to go, because it is far too profitable to the medical combine to be allowed to go without a bitter struggle”
  ”Suffice it to say now that the various epidemics have experienced in all countries the same natural evolution of growth, decline, and eventual disappearance, whether vaccination or other therapies had been introduced or not.”
  Citaten ovan är axplock från en artikel av Dr. Archie Kolokerinos från 2007. Ingenting har förändrats sedan dess. Här är länken till artikeln: http://www.whale.to/b/hoax1.html
  Läs artikeln så behöver du inte undra längre!

 2. undrande says

  http://3.bp.blogspot.com/_NioNh7jY1uY/TLHUkNt7rQI/AAAAAAAABno/Y0oLJz1svIk/s1600/Bild+16.png

  I Sverige introducerades DDT 1942 och förbjöds på 1970-talet. Vaccinet introducerades 1957. Vad som orsakade nedgången av poliofallen kan ni nog räkna ut själva.

  Angående exemplet med DDT/poliofrekvensen i USA: Korrelation är inte kausalitet 😉 Här är ett roligt exempel som beskriver detta: http://en.wikipedia.org/wiki/File:PiratesVsTemp(en).svg

  Ha en fortsatt trevlig kväll kära antivaccinmänniskor.

  Mvh Undrande

  • Ingen har i heller påstått att just DDT är enda faktorn i utlösandet av förlamning och sänkt immunförsvar…

   Ja, det där med korrelation och kausalitet kan bli väldigt tokigt ibland 🙂

   ”Polio was one of the clearly great vaccination success stories…” …or was it?

   Six New England states reported increases in polio one year after the Salk vaccine was introduced, ranging from more than doubling in Vermont to Massachusetts’ astounding increase of 642%; other states reported increases as well. The incidence in Wisconsin increased by a factor of five. Idaho and Utah actually halted vaccination due to the increased incidence and death rate. In 1959, 77.5% of Massachusetts’ paralytic cases had received 3 doses of IPV (injected polio vaccine). During 1962 U.S. Congressional hearings, Dr. Bernard Greenberg, head of the Dept. of Biostatistics for the University of North Carolina School of Public Health, testified that not only did the cases of polio increase substantially after mandatory vaccinations—a 50% increase from 1957 to 1958, and an 80% increase from 1958 to 1959—but that the statistics were deliberately manipulated by the Public Health Service to give the opposite impression. It is important to understand that the polio vaccine was not universally accepted, at least initially. Despite this, polio declined both in European countries that refused mass vaccination as well as in those that employed it.

   According to researcher-author Dr. Viera Scheibner, 90% of polio cases were eliminated from statistics by health authorities’ redefinition of the disease when the vaccine was introduced, while in reality the Salk vaccine was continuing to cause paralytic polio in several countries at a time when there were no epidemics being caused by the wild virus. For example, cases of viral and aseptic meningitis, which have symptoms similar to polio, were routinely diagnosed and recorded as polio before the vaccine, but were distinguished and removed from polio statistics after the vaccine. Also, the number of cases needed to declare an epidemic was raised from 20 to 35, and the requirement for inclusion in paralysis statistics was changed from symptoms that lasted for 24 hours to symptoms lasting 60 days (many polio victims’ paralysis was temporary). It is no wonder that polio decreased radically after vaccines—at least on paper. In 1985, the CDC reported that 87% of the cases of polio in the U.S. between 1973 and 1983 were caused by the vaccine, and later declared that all but a few imported cases since were caused by the vaccine—and most of the imported cases occurred in fully vaccinated individuals.

   Jonas Salk, inventor of the IPV, testified before a Senate subcommittee that nearly all polio outbreaks since 1961 were caused by the oral polio vaccine. At a workshop on polio vaccines sponsored by the Institute of Medicine and the Centers for Disease Control and Prevention, Dr. Samuel Katz of Duke University cited the estimated 8-10 annual U.S. cases of vaccine-associated paralytic polio (VAPP) in people who have taken the oral polio vaccine, and the [four year] absence of wild polio from the western hemisphere. Jessica Scheer of the National Rehabilitation Hospital Research Center in Washington, D.C., pointed out that most parents are unaware that polio vaccination in this country entails ”a small number of human sacrifices each year.” Compounding this contradiction are low adverse event reporting and the NVIC’s experiences with confirming and correcting misdiagnoses of vaccine reactions, which suggest that the actual number of VAPP ”sacrifices” may be 10 to 100 times higher than that cited by the CDC. For these reasons, the live polio virus is no longer in widespread use.

   To be sure, polio as it was known in the first half of the 20th century does not exist today. However, declines following polio peaks in the late 1940’s and early 1950’s had been underway again for a period of years by the time the vaccine was introduced.

   ”The polio vaccine temporarily reversed disease declines that were underway before the vaccine was introduced. In Europe, polio declined in countries that both embraced and rejected the vaccine.” – Alan Phillips

   Jag tycker detta tidningsklipp är intressant: ”Redan 1929 kunde man i en dagstidning läsa om barnförlamningens gåtor. En del såg ett samband med vaccineringen.” Och som sagt så finns det gott om dokumentationer som styrker just det sambandet. http://www.ub.gu.se/kvinndata/digtid/08/1929/tidevarvet1929_43.pdf

   Detsamma önskar jag dig kära ”Undrande”

 3. Mikael says

  Jag har någonstans sett ett diagram byggt på statistik där användandet av DDT under 1900-talet lades som en kurva parallellt med antalet fall av polio. överensstämmelsen var snudd på total. Minns bara inte var jag såg den, men det kunde vara intressant att lägga upp på er sida kansek?

 4. Örjan Wedin says

  Ett stort antal människor världen runt skulle alltså medvetet mygla genom att skriva falska diagnoser?

  • Olika diagnoser pga förändrade diagnoskriterier och förändrat kunskapsläge men samma symtom.

   Som t ex Indien:
   Fram till 1996 räknades alla fall av flaccid paralysis, AFP (onormalt tillstånd som kännetecknas av försvagning eller förlust av muskeltonus) som polio. Exempel på tillstånd som kan likna polio, taget ur ”En förälders dilemma” Greg Beattie, kan vara tillstånd som aseptisk meningit (hjärnhinneinflammation), CP, transversal myelit (inflammationer i ryggmärgen), demyelisering (nedbrytning av myelin), diplegi (förlamning i två extremiteter). hemiplegi (halvsidig förlamning) etc…
   1997 och framåt; räknades ett AFP fall endast som polio om ett eller flera av följande symtom uppträder (1) Vilt poliovirus funnet i feces (2) Förlamningen kvarstår i minst 60 dagar (3) Patienten dör eller (4) försvann så ingen uppföljning kunde göras. T ex så var där 1990 10 408 rapporterade fall av AFP varav alla fick diagnosen polio (100%). Medan det 1999, med de nya diagnoskriterierna, endast var 2817 diagnosticerade poliofall (29%) av 9587 anmälda AFP fall.

  • Lars K says

   Örjan:
   ”Ett stort antal människor världen runt skulle alltså medvetet mygla genom att skriva falska diagnoser?”
   Tror du vi lever i en värld där människor inte ljuger eller utnyttjar andra för att tjäna pengar? Kanske dags att du vaknar och inser hur rutten den här världen faktiskt är !!!!

 5. Lars K says

  Janine R:s rapport motbevisar ”läkemedels”företagens propaganda och ”läkarnas” uppfattning att vi drabbas av sjukdomar av en slump. Och bekräftar att det ALLTID finns bakomliggande orsaker som förgiftning, näringsbrist, eller strålning.
  Vi är skapade för att vara friska. Och vårt immunförsvar är kapabelt att hålla oss friska även vid svåra påfrestningar OM kroppen bara får den näring den behöver. Det är var och ens personliga ansvar att skaffa sig de kunskaperna. Informationen finns på webben. Men du får gräva djupt och söka dej fram till sidor där drabbade människor själva berättar om vad de och deras anhöriga har gått igenom.

 6. Tack Marina! Mycket bra och bekräftande info i dessa artiklar. Att DDT och andra pesticider inte är nyttiga för vare sig växter, djur eller människor är ju inget nytt, men att kunna se länkarna så tydligt är super. Vilket jobb hon gjort, Janine Roberts. <3

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: