Rädsla för vaccinbiverkningar befogad enligt beprövad erfarenhet

Gardasil HPV vaccin

Många flickor väljer att inte vaccinera sig mot livmoderhalscancer eftersom de förstått att rädslan för biverkningar är befogad. Det beror på att de söker och finner relevant information på nätet. Ur ett svenskt myndighetsperspektiv är dock vacciner ofarliga beroende på en allmän övertro på allt vaccin.

Replik till SvD: Utbredd rädsla för att vaccinera sig | Uppdaterad kl 21:49 2012-06-24

Men biverkningsstatistiken är undermålig i Sverige eftersom mycket få vaccinskadade personer anmäler biverkningar och eftersom inte heller läkarna erkänner en koppling mellan vaccin och sjukdomstillstånd efter vaccination.

Eftersom inte denna biverkningsstatistik byggs upp ter sig därför vaccinerna ofarliga eller milda. Trots denna brist tar inte de svenska myndigheterna ansvar för att bygga upp en kunskap om biverkningar genom vetenskap och beprövad erfarenhet.  Inte heller tycks svenska myndigheter ta del av andra länders kännedom om allvarliga biverkningar efter vaccinationer mot livmoderhalscancer. Som läget är nu sprids kunskap om biverkningar inom utländska media och enskilda bloggar i Sverige, men knappast gammelmedia.

Istället fortsätter svenska myndigheter att blint sälja in vaccin mot livmoderhalscancer som ett slags undermedel mot en framtida möjlig cancer. Som tur är tar sig svenska tonårsflickor dock friheten att söka på nätet för att själva finna sitt beslutsunderlag och allt fler tycks inse att vaccin mot livmoderhalscancer utgör en dåligt underbyggd pseudovetenskap, att vaccinernas påstådda effekt inte kunnat bevisas och att biverkningarna så här långt överstiger skolmedicinarnas fria spekulationer och allmänhetens önsketänkande om vaccinets påstådda förträfflighet.

Vaccin.me har samlat en serie artiklar med kritik mot denna övertro på tex HPV-vaccin


Referens nedan tillagd kl 21:49 2012-06-24

Endast 1% av alla biverkningar beräknas anmälas frivilligt

Från mitten av 1999 till januari 2004 anmäldes totalt 128 035 biverkningar till VAERS. Eftersom man beräknar att endast 1% av alla biverkningar på frivillig basis anmälts kan i själva verket siffran vara 1,28 miljoner verkliga biverkningar. Under samma period rapporterades 2093 dödsfall i nära anslutning till vaccinering. Dr Tennpenny författare till boken Saying no to Vaccines skriver ”Om man räknar på att dessa fall endast utgjorde 10 procent av de fall som verkligen inträffade, kan siffran uppgå till 209 300 dödsfall associerade med vaccination”.

http://www.fda.gov/downloads/Safety/MedWatch/UCM201419.pdf

ANNONS

Hälsofrihet NHFsweden

Comments

  1. Ingen tvekan om att mörkertalet är stort. Om biverkningarna kommer några månader senare, hur många kopplar dem till vaccinationen? Ännu färre misstänker samband ifall biverkningar kommer ett år, två år, eller ännu senare.
    ”I nära anslutning till vaccinationen” innebär att biverkningar uppstår inom ett par, tre dagar. När den tiden har passerat förnekar läkarna ofta att samband finns.
    Det finns all anledning att följa Dr. Tenpennys råd: SÄG NEJ TILL VACCINERING !!!!
    Det kan rädda ditt liv. Eller ditt barns.

    • Och när det inte ens ingår i vårdpersonalens utbildning vilka biverkningar som kan uppstå är det inte konstigt att läkare, ssk osv inte känner igen en biverkning rakt framför näsan på dem…

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: