Hepatit B – Allt är inte guld som glimmar

Det råder en uppenbar förvirring över risken att smittas av hepatit B och ”prognosen” för enskilda personer som drabbas. Därför svävar också varje påstående om vaccinets eventuella skyddseffekt helt i luften. Ett par WEB-besökare har ställt inträngande frågor om hepatit B – sk inokulationshepatit.

Hur ser riskbilden ut för barn till hepatit B-smittade mödrar, t ex? Vilken är risken för att utveckla de fruktade långsiktiga komplikationerna, bl a levercancer? Hur stor är risken för smitta av anhöriga, etc? Den information man fått från sjukvården är skrämmande och imperativ, samtidigt som man anar att den inte är hela sanningen.

FASS anger (oftast underskattade) biverkningsrisker för en mängd olika tillstånd. Om man anger t ex risken till 1 på 1000 för ett 30-tal olika biverkningar så utgör risken för att drabbas av NÅGON av dessa biverkningar i själva verket 30 på 1000 = 3 %. Om  behandlingen ges flera gånger ökar också den sammanlagda risken för varje behandling : 3% +3%+3% osv.

SIEM har gjort en survey och analys av befintliga rön, med syfte att just får ett grepp över ”riskerna”.

Läs artikeln här

 Bild: Freedigitalphoto

 

ANNONS

Hälsofrihet NHFsweden

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: