Mammor mot Gardasil nu

Under våren 2009 fick Ann-Britt Axelsson ett reklamutskick från Sanofi Pasteur MSD där  Gardasil erbjöds till hennes tonårsdotter. Reklamen innehöll felaktig information om Gardasil och beskrev till ca 75 % hur man skall utnyttja högkostnadsskyddet för att köpa vaccinet Gardasil. Vaccinet sägs förebygga livmoderhalscancer och genitala vårtor orsakade av HPV, Humant Papilloma Virus.

För att du som mamma/förälder skall kunna avgöra om du vill att din dotter skall ta vaccinet Gardasil, har Ann-Britt Axelsdotter, samlat information kring vaccinet på sidan ”Mammor mot Gardasil”. Informationen innefattar även Cervarix som påstås förebygga livmoderhalscancer på samma sätt som Gardasil men utan ”förebyggande” mot genitala vårtor.

Hennes personliga uppfattning är att man godkänt ett vaccin som inte testats ordentligt och som visat sig ha gett många både små och även mycket allvarliga biverkningar hos de flickor runtom i världen som redan vaccinerats. Beslutet om att Gardasil /Cervarix skall ingå i vaccinationsprogrammet är inte tillräckligt underbyggt med tester och fakta.

Genom att låta Gardasil/Cervarix ingå i vaccinationsprogrammet har också våra politiker gett sitt samtycke att låta en halv generation vara försökskaniner åt läkemedelsbolaget. Gardasil/Cervarix är inte heller verksamt hur länge som helst. Skall vi då också låta samma generation garantera Sanofi Pasteur MSD’s/GSK’s årliga vinst genom att skyddet behövs upprepas regelbundet?

Varför reagerar inte Socialstyrelsen, FDA i USA eller andra länders regeringar när samtliga länder där Gardasil/Cervarix använts rapporterar om allvarliga biverkningar och dödsfall efter vaccinering mot HPV? Ann-Britt är allvarligt oroad över vad våra barn – flickor och kanske också pojkar – utsätts för genom Socialstyrelsens brist på engagemang samt vilka kostnader alla biverkningar kan komma att kosta samhället.

Dr Diane Harper, principal investigator (PI) for clinical vaccine trials for Merck (Gardasil) and GlaxoSmithKline, menar att Gardasil är associerat med allvarliga bieffekter inkluderande dödsfall. Om Gardasil ges till en 11 åring och vaccinet inte är verksamt i åtminstone 15 år så finns där inga fördelar – bara risker – för den unga flickan.

Johan Thor, årets lobbyist 2008, var politisk sakkunnig hos Per Unckel i den borgerliga regeringen 1991-94. Sedan tre år leder han GSKs public affairsavdelning på 16 personer. Där finns också Agneta Karlsson, ansvarig för politikerkontakter, som var statssekreterare åt den socialdemokratiska regeringen. Inte konstigt att läkemedelsbolagen vet hur man arbetar för att driva igenom olika produktsortiment på okunniga människor när man använder gräddfilen och svågerpolitiken samt duperar allmänheten.

Ett 15-tal personer finns i Visby från GSK under Almedalsveckan.

”Vi har varit här i tre år nu. Det finns en allt starkare närvaro av läkemedelsbolag. Det är en komplex bransch med många beslutsfattare och rätt målgrupp för oss finns här under veckan. Vaccinfrågorna blir aldrig en valfråga, men vi träffar rätt beslutsfattare under veckan och då är det relevant för oss att vara där” -Johan Thor

Guvernör Rick Perry i Texas har ertappats med lögner gällande hans försök att genomföra obligatoriska vaccineringar med Gardasil – hans kampanjer har erhållit tusentals dollars i bidrag mot att han erbjudit sin position att gå läkemedelbolagets ärenden.

Noteras bör att Socialstyrelsen inte har några protokollförda dokument där man tar beslut om utredning gällande HPV vaccinens vara eller icka vara i barnvaccinationsprogrammet utan man har meddelat Ann-Britt i telefonsamtal att det bara är beslut som kommit mer eller mindre ur tomma luften efter lobbyism. Då vi har monarki i Sverige tar man alltså helt sonika och erbjuder politiker välbetalda jobb för att utnyttja deras kontakter med politiker och olika departement.

Finsk studie visar dessutom att endast ett 2.6 % var HPV fria vilket innebär att om ger du ditt barn HPV vaccin kan de löpa 44.6% större risk att få livmoderhalscancer i framtiden. Detta då vaccinering vid närvaro av HPV-virus kan öka risken för att drabbas av cancer.

På sidan 13 i detta VRBPAC dokument finns bekräftelse för risken med HPV vaccinen om du redan bär på viruset eller har skapat egen immunitet mot detsamma.

Tack för att du tog dig tid att läsa – dela vidare sidan till så många som möjligt!

Med vänlig hälsning Ann-Britt Axelsdotter

Källor:

Mammor mot Gardasil

An Interview with Dr. Diane M. Harper, HPV Expert

Läs här hur man får pris för att man genom lobbyism med politiker kan få in ett vaccin i barnvaccinationsprogrammet

Fact Check: Perry Met Dying Woman After Vaccine Order

Rick Perry’s 2007 HPV Vaccine Decision Haunts Him at Debate

A prospective studie of HPV in families in Finland

GardasilTM HPV Quadrivalent Vaccine May 18, 2006 VRBPAC Meeting

 

ANNONS

Hälsofrihet NHFsweden

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: