Pandemrix gjorde mig skallig för resten av livet

Jag förlorade mitt tjocka, långa hår efter vaccination med Pandemrix. Det växer inte ut igen. För mig, som kvinna, känns detta oerhört jobbigt eftersom min personlighet satt i mitt tjocka, långa hår. Jag fick även andningssvårigheter, hjärtmuskelinflammation, hög feber och svåra smärtor i njurarna av vaccinet. Min mamma tappade också hår utan att det växer ut igen och vi anmälde alla biverkningar till Läkemedelsverket – men en professor där gjorde bedömningen att det inte var någon allvarlig biverkning att bli skallig resten av livet!

Min mormor blev väldigt sjuk av vaccinet och dog strax efteråt.

Text: Linda Garbén

ANNONS

Hälsofrihet NHFsweden

Comments

 1. Helena Sandberg says

  Min son 18 år började tappa sitt hår, snabbt under sommaren och hösten, stora tussar lossnade i duschen och hans fina hår blev snabbt tunt..
  Eftersom vi inte har såna gener i släkten, blev jag orolig.
  Alla i vår familj har bra hår och bl.a min farfar som dog då han var 96 hade en rejäl kalufs.
  Misstänkte att sonen hade näringsbrist eller överskott av testosteron, men alla prover var kalasbra..
  Då kom jag på att under sommarmånaderna så hade han fått 2 vaccinationer mot TBE..
  Det var det enda håravfallet kunde bero på, nu får han prp behandling och håret är bättre..
  Men kostnaderna för dessa behandlingar är ganska stora, behöver jag säga att det inte blir någon mer TBE vaccinering för honom? Hoppas nu bara att han får behålla håret tills han åtminstone blir medelålders..

 2. My Annemon says

  Håravfall brukar hänga ihop med problem med att immunförsvaret går ner som t ex vid alopeci. Är lite fundersam kring omständigheterna för du nämner att både du och din mamma råkat ut för detta. Det finns garanterat något man kan göra – det finns det alltid. Kroppen har ett unikt självläkningssystem om man bara hjälper den på traven.

  Under normala omständigheter skulle jag rekommendera Karl – Axel Lindhs reflexologi som man kan hitta genom att kontakta KAIRON i Göteborg. De vet vilka reflexologer som är utbildade enligt denna mer betydligt utvecklade form av zonterapi. Jag rekommenderar ingen annan form av zonterapi – de gissar för mycket och har bara två kartor att jobba med – när det finns flera hundra! Om du masserar ovankanten på dina öron så kommer det att göra vansinnigt ont men det är bra för ditt hår…det är nämligen här de behandlar just håravfall.

  Annars så gäller samma rekommendation som för de flesta här. Stärk immunförsvaret med D-vitamin och C-vitamin. Och sen alla andra mineraler ovs enligt Joel Wallach. Detoxa och rensa ut lever och njurar. Finns mängder med preparat på marknaden. Sen har du Hulda Clark också. Inga besök till apoteket bara hälsokosten.
  Det finns en hårsalva på inx.nu tror jag att shoppen heter som är mycket bra men jag är tveksam till att den räcker rakt av i det här fallet. Du kan prata med Susan som har tagit in den hon gjorde det för att hon upptäckte själv hur bra den var. Normalt sett så gör den det, men här vet bara Gud svaret på den frågan… Det kan i och för sig vara värt att prova i kombination med reflexologi för salvan kostar typ 400 kr. Tror att man ska smörja morgon och kväll.

  Nej, det är för lite information att gå på. Måste finnas en anledning till att både din mamma och du fått samma problem. Antingen är det ett släktdrag – dvs genetiskt eller så delar ni någon annan egenhet eller brist.

  Skulle spontant gissa på att ni båda har slagit atlaskotan eller svanskotan rejält vid något tillfälle. Gemensam bilolycka kanske? Trillat av kälken? Eller åker ni konståkning eller rider kanske? Nu undrar alla…Vad menar kvinnan är hon helt galen? Nejdå. Jag vet vad jag pratar om. Det är ju inte automatiskt så att alla som bli skadade av vaccinationer tappar håret ex. eller hur?

  Som vanligt gäller fler frågor och funderingar myannemon()gmail.com

 3. Tack för dina ord. Ja vi får hoppas att folk tar varning. Drar mig till minnes vad min morfar berättade ang. vaccin. Hans tvillingsyster blev väldigt sjuk efter smittkoppsvaccinering i skolan i slutet på 1920-talet. Hon som varit den längsta av syskonen blev urkalkad i skelettet och fick puckelrygg. Hon bröt hela tiden ben och dog i dessa sviter när hon var 30 år.

 4. Så mycket biverkningar det har blivit efter detta vaccin, det är fruktansvärt. Varför görs det inte mer för att komma åt orsaken? Detta är ju hemskt att tappa sitt hår och dessutom få ett sådant svar från en läkare att biverkningen inte var tillräckligt allvarlig.
  Han kan ju vända på saken om det hade gällt hans närstående hur hade han då reagerat?

 5. Tack för artikeln, Linda! Måtte du bli frisk.
  Och låt den som kan läsa innantill TA VARNING!!!!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: