Hör Linda Karlström i radioprogram om hpv-vaccination

Den pågående hpv-vaccinationen i USA och Sverige fortsätter sitt korståg österut. Nu har det finska Social- och hälsovårdsministeriet föreslagit att det nationella vaccinationsprogrammet kompletteras med vaccin mot papillomvirus (hpv-vaccin) för flickor nästa år. Därmed kan vi hoppas på att en upplysande och allsidig debatt småningom tar fart i Finland.

Den finlandssvenska radiokanalen X3M uppmärksammade ämnet idag i programmet Jouren, och lät båda sidor komma till tals. En professor från Åbo universitet talar sig varm för vaccination, medan Linda Karlström framför kritik. Ni kan lyssna på programmet här. Inslaget börjar vid 1:05:30 och räcker cirka 25 minuter, inklusive avbrott för flera låtar.

Text: Linda Karlström

ANNONS

Hälsofrihet NHFsweden

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: