Uppfinn problemet – sälj lösningen i form av vaccin

Lynne McTaggart är författare, forskare och föreläsare. Hon har under de senaste 20 åren forskat i medicin och dess brister samt kvantfysik och vad detta innebär för dig och den värld vi lever i. Nedan följer en sammanfattning av hennes artikel ”Lock up your daughters”, publicerad 28 september 2012.

Där USA leder följer gärna Storbritannien efter, och användningen av läkemedel är inget undantag. Förra månaden gjordes det i Storbritannien en stor satsning på Gardasil-vaccinet som lanserades i USA för sex år sedan. Alla flickor mellan 11 och 18 år erbjuds vaccination för att förhindra vissa stammar av humant papillomvirus (hpv) som påstås orsaka livmoderhalscancer.

Den ansvariga chefen för vaccinering har varit mycket självbelåten och gått ut med budskapet om att Storbritannien har infört ett av de bästa hpv-vaccinprogrammen i världen. Vaccinet påstås skydda inte bara mot livmoderhalscancer, utan även mot genitala vårtor. ”Många kvinnor kommer inte längre att behöva genomlida någon oro och stress på grund av att en screening kräver uppföljning, inklusive behandling av precancerösa sjukliga förändringar,” meddelade han självsäkert.

Vad den brittiska regeringen inte berättar, och vad du inte kommer att läsa någon annanstans än på sidor som ”What Doctors Don’t Tell You”, är den sanna historien om USA:s erfarenhet av hpv-vaccin. Faktum är att marknadsföringen av Gardasil i USA och på andra håll är en av de mest klandervärda kampanjerna i läkemedelsindustrins historia.

Långt innan vaccinets lanseringsdatum anlitade Merck och Sanofi Pasteur, Gardasils två tillverkare, några toppkunniga inom området reklam. Uppgiften blev att öka rädslan för livmoderhalscancer hos allmänheten. Reklamexperterna gjorde en annonskampanj riktad direkt till målgruppen – ungdomar på väg in i tonåren – med syftet att alla skulle tro att det är hippt och coolt att bli vaccinerad. De hyrde kändisar för att belysa den växande hälsokrisen. De betalade läkare för att delta i möten och kräva rätten till ett vaccin mot den världsomfattande epidemin.

Det är ett gammalt marknadsföringsknep: uppfinn problemet, sälj lösningen.

Det fungerade ända tills det upptäcktes att hpv-vacciner är de farligaste vaccinerna på den amerikanska marknaden. Enligt den amerikanska regeringens eget rapporteringssystem för biverkningar, är allvarliga skador i samband med dessa vacciner mer än dubbelt så många än de som rapporterats för något annat vaccin i Amerika.

Under kampanjen kommer sannolikt varken läkaren eller din dotters skolsköterska att berätta att det är fler än 100 amerikanska flickor som plötsligt och oförklarligt dött efter att ha fått hpv-vaccinet, och att tusentals fler är permanent sängliggande med konstiga nya autoimmuna och neurologiska sjukdomar.

Livmoderhalscancer är inte en vanlig cancer i väst. Hpv är inte en farlig epidemi. Nittio procent av alla hpv-fall läker ut av sig själva, liksom avvikelser i livmoderhalsen, vilka helt enkelt har andra orsaker än enbart ett virus. Det finns säkrare och mer effektiva alternativ att förebygga cancer än att använda Gardasil!

Sammanställning: Marina Ahlm

Läs mer:

Gardasil – Dr. tennpenny

Inga bevis för att vaccin mot HPV är säkert och effektivt – Pubmed

ANNONS

Hälsofrihet NHFsweden

Comments

 1. Johnny Grimståhl says

  Håller med till 100 %. Dessa skrupelfria profitörer som berikar sig genom att spela på folks okunnighet och rädsla är värda allt förakt och all den dåliga karma de får. Som pensionär har jag fått en personligt riktad reklam från Landstinget som talar om för mig att jag kan få allvarliga biverkningar och dö om jag inte vaccinerar mig (gratis) mot den förväntade influensan i vinter. Är denna form av marknadsföring verkligen tillåten i Sverige? Är myndigheterna okunniga (läs: korkade) eller köpta? Vet inte vilket som är värst, det kanske är både och…
  Vägra vaccinera dig! Läs boken Vaccinationer: Risker och skador.

  • Boken är mycket bra!

   Sedan undrar jag om det finns några studier som egentligen visar att influensavaccinering är gynnsamt:

   ”En genomgång av 64 studier över en period på 98 influensasäsonger att influensavaccinet inte gav ett märkbart skydd bland äldre boende på vårdhem. I en genomgång av 48 rapporter inkluderat 66 000 vuxna visades endast ett skydd på 6 %, missade arbetsdagar var mindre än en, trots vaccinering och ingen förändring sågs bland dem som behövde uppsöka sjukvård. Vid en annan genomgång av 51 studier gjorda på fler än 294 000 barn visades inget bättre skydd än placebo på de i åldern 6-24 månader och endast i 33 % av fallen på de över 2 år.”

   http://vaccin.me/2012/10/15/influensavaccinering-pa-ovetenskaplig-grund/

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: