Tacka ja eller nej till sprutan?

Flickor i vårt område erbjuds nu gratis HPV-vaccination med Gardasil. Den information vi får kommer mestadels från läkemedelsbolaget som tillverkar vaccinet.

Text: Elenor Bengtsson | Bild: Freedigitalphotos.net

Det sägs skydda mot bland annat livmoderhalscancer, som enligt Socialstyrelsen är den femtonde vanligaste cancerformen bland kvinnor i Sverige. I vaccinet ingår fyra av ett hundratal kända HPV-stammar.

I sprutan finns också enligt bipacksedeln (fass.se) vatten för injektionsvätskor, natriumklorid (vanligt salt) L-histidin (aminosyra), polysorbat 80 (glykol) och natriumborat (används bl a som flamskyddsmedel, råttgift och för att döda insekter. Förbjudet i flera länder).

I information till vårdpersonal står det också att det ingår en aluminiumbaserad adjuvans, en immunretare. Det ska också finnas återupplivningsutrustning i rummet där vaccinationen sker.

Enligt bipacksedeln ska alla övervakas minst 15 minuter efter injektionen, eftersom man ibland observerat allvarliga reaktioner. Man varnar också för biverkningar kända från andra vacciner: Svullna körtlar (hals armhåla eller ljumske), Guillain-Barrés syndrom (muskelsvaghet, onormala känselförnimmelser, krypningar i armarna, benen och överkroppen), yrsel, kräkningar, ledsmärta, värkande muskler, ovanlig trötthet eller svaghet, frossa, allmän sjukdomskänsla, ökad risk för blödningar och blåmärken samt hudinfektioner.

Ändå är det enligt vissa undersökningar  bara en tiondel av alla biverkningar som rapporteras, eftersom många patienter inte känner igen dem som biverkningar och många läkare inte tar dem på allvar.

På internet och i tidningar rapporteras om allvarliga biverkningar som infertilitet och till och med dödsfall för både Gardasil och Cervarix, det andra HPV-vaccinet som finns tillgängligt i Sverige.

Vem tar då ansvar för eventuella biverkningar? Vad gäller influensavaccinet Pandemrix och alla barn som fick narkolepsi verkar det mycket oklart. Samtidigt har ytterligare ett stort antal människor drabbats av andra neurologiska problem av varierande svårighetsgrad efter den vaccinationen. Pandemrixproblematiken jämförs numera med Neurosedynskandalen för femtio år sedan då barn föddes missbildade. Håller ett liknande misstag på att ske igen, med dessa HPV-vaccin? Jag är mycket oroad.

I min familj blir det inga vaccinationer. Däremot regelbundna cellprover då det är mycket ovanligt att kvinnor som går på dessa utvecklar cancer. Det poängteras också i reklamen för HPV-vaccin att det är viktigt att gå på cellprovtagning även om man vaccinerats. Då tackar jag nej till ett vaccin med ett stort antal kända biverkningar och med ett innehåll jag inte tycker verkar hälsosamt. De dödsfall som rapporteras av drabbade familjer stärker mig i mitt beslut.

Jag hoppas att jag med denna text fått dig att bli nyfiken nog att söka mer information från andra än läkemedelsbolagen innan du fattar något beslut om vaccination. Men börja gärna med bipacksedeln för att bekräfta mina påståenden.

Text: Elenor Bengtsson/ Bild: Freedigitalphoto

ANNONS

Hälsofrihet NHFsweden

Comments

 1. Jag har hört att det läggs ner miljontals med pengar på att kolla biverkningar och dyligt. Hur mycket har du/ni lagt ner på forskningen ?

  • Du har hört det ja, men det är kanske det som är det stora problemet, att man hör så mycket. Bättre att kolla upp konkreta fakta 😉

 2. Tack för att ni samlar denna information! Själv har jag 4 barn, den äldsta blev vaccinerad normalt till ca. 10-års ålder, följande tills han var 4 (men inga har fått MPR), min dotter fick ”bara” Rotatec och den yngsta är inte alls vaccinerad. Tack Linda, för din blogg Obesprutat och för vad du skrev där om stelkramp. Det var det jag behövde, eftersom jag var osäker på om man kunde lämna bort den.

  Men, det jag ville berätta var att jag sökte reda på aluminiumförgiftning (på finska): http://www.medicina.fi/fato/74.pdf.
  Det sägs att aluminium är ett neurotoxin, att den kan ge talstörningar, dementi, minnesstörningar, ataxi, kramper. Hos försöksdjur har man hittat liknande plack som hos personer med Alzheimer.

  På tal om talstörningar: Båda äldsta barnen har talstörningar, den äldsta har även Asperger. Ingen av dem har fått MPR-sprutan, men kanske aluminiumet förklarar detta? Jag fick själv MPR-vaccinet när jag var 10, mamma vägrade ge det tidigare, och 7 år senare föddes min äldsta son. Hur mycket av mina vacciner har gått över i mina barn?

  • Linda Karlström says

   Jag är så glad att denna sajt och min blogg kunnat hjälpa dig i dina beslut som förälder!

   Du har helt rätt i dina funderingar kring talstörningar och aluminium. Tyvärr har det blivit så, att många tror att det endast är MPR-sprutan som kan orsaka diagnoser i autismspektrat. Så är det inte alls, alla vacciner är lika kapabla till detta elände. Orsaken till att MPR felaktigt fått hela skulden, är att det var detta vaccin som Andrew Wakefield fokuserade på när han gjorde sina studier på de autistiska barnen. Men bara för att man funnit samband mellan MPR och autism, betyder det inte att alla andra vacciner är oskyldiga. Idag finns det faktiskt barn som föds autistiska. Man har då funnit att de har haft så höga koncentrationer av kvicksilver i sig, överförda från den välvaccinerade modern, att de inte ens fått en chans till ett ”icke-vaccinskadat” liv. Se till exempel Mary Tocco berätta om detta: http://www.youtube.com/watch?v=gD-JoIsydpo

   Det är ju omöjligt att veta hur mycket av våra egna gifter som går över i våra barn, det enda vi med säkerhet vet är ATT de gör det …

   • Tack för länken! Det som slog mej, när det pratas om frivillig vaccinering. Hur är det (i Finland) med beväringar? På THL:s sidor pratas det om ”pakolliset rokotukset”, alltså obligatoriska vaccinationer. Satte in en förfrågan till THL och försvarsmakten vad som händer om beväringen vägrar ta dessa vaccinationer. Får se vad de svarar, OM de svarar. Jag är chockad! Har ni hittat nån information om detta, och hur man kan kringgå det? Min son med Asperger blir säkert befriad från värnplikten, men är orolig för min andra son. Dom stoppar ju i honom i såfall en mängd vaccinationer på en gång…

    • Linda Karlström says

     Mycket aktuell fråga. Jag jobbar på en artikel om det. Jag har haft en lång mejlkonversation med finska Försvarsmaktens chelfsläkare, och han skriver klart och tydligt att inga beväringar tvingas till att ta vaccin. De får tacka nej! Vad som sedan tillämpas i praktiken är en annan sak. Jag har nu i vinter fått flera exempel på att ett ”nej tack” från en beväring inte respekteras. Meddela gärna vad du får för svar.

     • Absolut! Får jag inget svar, ringer jag dit och är besvärlig. Själv skulle jag tro att det strider mot grundlagen som i detta fall ska gå före alla andra lagar. Tyvärr brukar ju teori och praktik vara två helt skilda saker.

      • Fick svar av försvarsmakten redan idag. För tillfället får man neka till vaccinationerna och det är inget hinder för beväringstjänsten. Social- och hälsovårdsministeriet har i sitt beslut (1813/2013) bestämt, att de obligatoriska vaccinationerna är MPR, stelkramp, difteri, kikhosta, meningokocker och influenssavaccinet 2012 och 2013. Huvudstaben har för tillfället gett direktivet att man får neka till vaccinationerna.

       • Linda Karlström says

        Tack för svar! Jag skickade också ett mejl till både ministeriet och THL för att fråga om det är obligatoriskt för beväringarna att vaccinera sig. Har inte fått svar från dem än. Dock har jag ju svaret från Försvarsmaktens huvudstab, och chefsläkaren där svarade precis som du skriver ovan. Att det sedan inte tillämpas i praktiken är en skandal, och utifrån detta kunde vi faktiskt starta en riktig präriebrand. Vi ska vänta och se vad jag får för svar på mina mejl innan vi börjar elda!

        • Räkna med mej! Om du behöver mitt svar jag fick till min e-mail får du gärna använda det, och meddelar när/om jag får svar av THL. Det som stör mej i svaret är ordvalet ”fär tillfället”. Om vaccinationstäckningen sjunker, vad händer då? Och om vaccinationerna är så bra, varför bryter det då ut dessa epidemier bland beväringar, där täckningen borde vara 100 % (eftersom beväringarna inte i praktiken har en chans att tacka nej)?

         • Linda Karlström says

          Suveräna frågeställningar du har! Detta blir mer och mer intressant. Jag fick nyss svar från ministeriet som skrev att beväringar tvångsvaccineras! Nu har jag skrivit ett nytt mejl där jag frågar hur de praktiskt går till väga. Jag har gett dem flera alternativ, såsom pistolhot, nedsövning av beväringen, fasthållning, vaccinera i sömnen o.s.v. Ministeriet säger alltså tvärtemot vad Försvarsmaktens chefsläkare säger. Ojojoj …

  • Jag hämtar min information från sajten Alternativjournalen.se
   Jag upplever dem som sakliga och de serverar bra information till oss noviser.
   Brevet i v 3 handlade om att de äldre förmodligen redan har ett bra skydd mot H1N1, det fanns innan 1957 ett virus som cirkulerade och innehade de komponenter som idag skyddar dem och de behöver inte vaccinera sig!

 3. ”Gardasil godkändes efter tester som innebar att ”kontrollgruppen” utsattes för de i vaccinet ingående potentiellt skadliga tillsatserna. Självklart blir det då helt omöjligt att utvärdera vaccinets totala säkerhet och biverkningsprofil. Upplägget runt Gardasils marknadsföring måste helt klart betecknas en konspiration mellan myndigheter och industri.”
  Denna text är hämtad från Alternativjournalen! Dags att bli än mera kritiska till vad myndigheterna håller på med. Jag tror att vi kommer att skapa flera sjukdomar med att låta oss vaccinera oss mot allt som går.än om vi låter bli!

 4. Läs bipacksedeln till vilket läkemedel som helst, det står ju massor av biverkningar. Detta ser jag som ett tecken på trovärdighet, man har faktiskt testat dessa läkemedel, man varnar för alla saker som EVENTUELLT skulle kunna ske, dock är bedömningen at risken är såpass liten att nyttan överväger. Jämför med div naturläkemedel som ”botar allt” och ”saknar helt biverkningar”, för bra för att vara sant betyder oftast just det.

  • Linda Karlström says

   Hej Åsa!

   Kan du ge ett exempel på ett naturläkemedel som utger sig för att bota allt?

   • Njae, det kanske jag inte kan, dock finns många som utger sig för att bota/vara bra för ganska spridda krämpor. Att de ”saknar biverkningar” stämmer väl för i princip alla, vilket eg bara säger mig en sak, inga verkningar heller…

  • För bra för att vara sant? Ja, det stämmer väl in på hela vaccinationsteorin. Förhindrar livshotande sjukdomar och utrotar en massa virus och bakterier men ger samtidigt bara små biverkningar i form av en svullen arm och lite feber 🙂

   • Inte alls, utan vaccin har tänkbara biverkningar, i sällsynta fall allvarliga sådana, vilket man är helt öppen med på bipacksedeln, ett tecken på trovärdighet, tycker jag.

    • Så du menar alltså att allt som eventuellt kan ske efter en vaccinering sätts som en tänkbar biverkning? Ja, det låter ju trovärdigt…

     • Jag förstår inte din poäng, är det fel att tillverkarna skriver möjliga biverkningar i bipacksedeln?? Där står sånt som har kunnat härledas till aktuella läkemedel, dock ej, som här på denna sajt, allt som någon någonsin trott berodde på ngt vaccin de tagit..

      • Du verkar tro att bara för en människa har en negativ upplevelse efter vaccinering så hamnar det automatiskt på biverkningslistan. Ta kontakt med människorna som har bloggen ”Livet efter sprutan” och fråga dem hur många av deras biverkningar som kommit med på biverkningslistan http://liveteftersprutan.blogspot.se/

       De kliniska prövningsprogrammen före godkännande påvisar de flesta positiva effekterna, liksom de vanligaste biverkningarna, speciellt de som uppträder tidigt. Man har dock sällan mer än 500–5 000 patienter i prövningsprogrammen, vilket gör att det är svårt att upptäcka biverkningar som förekommer hos färre än 0,1–1% av de behandlade. Majoriteten av patienterna ingår i studier som varar i 4–8 veckor, varför långtidseffekterna ofta är ofullständigt kända. Dessutom är barn och gamla, speciellt multisjuka personer, ofta underrepresenterade i prövningar. Både nya potentiella risker och nya potentiella positiva effekter måste därför följas kontinuerligt under hela läkemedlets livscykel.

       http://www.lakemedelsverket.se/upload/om-lakemedelsverket/publikationer/lakemedelsboken/LB-2011-2012/Läkemedelsbiverkningar.pdf

       Vacciner som utvecklades i början eller mitten av förra seklet är vanligtvis inte utvärderade med dagens krav på placebokontrollerade effektprövningar. Det gäller t.ex. difteri, stelkramp, polio, mässling och i västvärlden röda hund. Dessutom skulle det anses oetiskt eftersom personer i kontrollgruppen undanhålls en etablerad och effektiv behandling. (SOS)

       Och hur kan man veta det? Inga studier är gjorda på vacciners effektivitet och säkerhet från början, utan man har bara antagit att de fungerar och utifrån det synsättet jämför man nya vacciner med de gamla.

       När det tillkommer ytterligare ett vaccin mot en sjukdom, så måste det nya vaccinet i stället prövas i jämförelse med det vaccin som redan finns och används. En möjlig form av långtidsuppföljning är att följa sjukdomsförekomst före och efter att ett vaccinationsprogram har införts, vilket motsvarar en öppen kohortstudie. För några av de vacciner som utvecklades i början av förra seklet är det denna form av dokumenterad vaccinationseffekt som utgör det vetenskapliga underlaget för dagens vaccinationsprogram. (SOS)

       För det första: i början av förra seklet fanns inte möjlighet att göra laboratorietester för att avgöra exakt vilket virus en patient bar på. För det andra: studier har visat att läkare vid epidemier tenderar att överdiagnosticera sjukdomen, och underdiagnosticera efter att människor blivit vaccinerade på grund av en övertro på vaccinets effekt. Alltså är siffror från tiden då vaccin infördes inte helt tillförlitliga.

   • ”Utrotar” f ö ingenting, men förhindrar att sjukdomen får fäste varför viruset slutar sprida sig. Bakterier påverkas inte alls.

    • Jasså, så du menar att om ett vaccin börjat användas så kommer man få använda det i all evinnerlig tid, trots att viruset inte kan sprida sig och skapa sjukdomar men att det ligger och lurar någonstans ändå? Väldigt märkligt att man anser att vacciner utrotat smittkoppor i så fall…

     Påverkas inte bakterier? Varför vaccinerar man mot dem i så fall? Verkar onödigt…

     • Tyckte bara det var felformulerat, att virus utrotas. Sjukdomen blir förhoppningsvis till slut utrotad genom att den inte kan sprida sig, men det är ju inte så att vaccinet i sig tar kål på virus.

      Och jo, just det, vi vaccinerar även mot vissa bakterier, tänkte inte på det. Vi gör det förstås för att förhindra de sjukdomar de kan orsaka..

      • Hur ska du ha det? Kan virus utrotas eller inte?

       Ja, bakterier kan orsaka sjukdom. Många av dessa finns också ständigt närvarande i vår normalflora.

       • Äh, som jag sa, tyckte det var felformulerat. Jag kan skriva samma saker en gång till, men om du inte förstår så gör du inte. Svarar här även på din andra kommentar med långa citat i: jag tror inte alls att allt hamnar på bipacksedeln, och det är tur eftersom det mesta som skrivs t ex på denna sajt inte har kunnat bevisas ha ngt samband med vaccinet.
        Jag motsätter mig helt enkelt att en sajt som denna utger sig för att vara opartisk när den bara visar en sida, och dessutom försöker få fram berättelser genom texten ni har där man kan skicka in sin berättelse. Självklart ska man fortsätta forska om vacciner mm, men jag tycker det är fel att gå ut med ren falskheter som lurar folk att inte vaccinera sina barn.

        • Det verkar inte som om du förstår att viruset är upphovet till sjukdomen…

         Bra att du inte tror att vad som helst hamnar på biverkningslistan utan att man ska ta det på allvar.

         Det mesta som finns på denna sajt är väl dokumenterat och det mesta kan man hitta på pubmed. Sedan finns det såklart mer forskning som vi också efterfrågar. B la oberoende långtidsstudier som jämför vaccinerade med ovaccinerade.

         Vi har aldrig påstått att vi ska framhäva bägge sidor av vaccinationsfrågan. Utan har hela tiden varit tydliga med att vi belyser baksidan.

         Jag motsätter mig människor som slänger ur sig falska och ogrundade anklagelser som du nu gör. Visa vilken info som är falsk och hur vi försöker luras istället. Kanske vill du uppvisa oberoende studier som bevisar vacciners säkerhet och effektivitet?

         Varsågod, här är din berättelse:

         Hej!

         Jag och mina barn har fått alla vaccinationer enligt programmet. Vi tog
         svininfluensavaccinet, och min äldsta dotter har fått 2 av 3 Gardasil,
         mina andra flickor kommer också att få det, kanske även min son? Vi har
         även tagit vaccin mot TBE.

         Vi mår bra allihop, och känner oss trygga att slippa dessa sjukdomar som
         i värsta fall är livshotande.

         Åsa

         • Jo, jag förstår att viruset är upphov till sjukdomen, du verkar inte förstå vad jag skriver..
          Det där var f ö inte hela min berättelse, ser att ni väljer att inte visa att vi mår bra och är friska, som miljontals andra vaccinerade…

         • Ok, nu såg jag att det var med att vi är friska, förlåt, missade det av ngn anledning. Dock var det inte inbäddad t i kommentarstråd sajten lovade att min berättelse skulle publiceras…

          • Linda Karlström says

           Ursäkta? ”Sajten lovade att min berättelse skulle publiceras”? Det är jag som mottagit din ”berättelse”, och jag har aldrig lovat det. Du ljuger rakt ut. Jag har inte ens svarat dig angående din ”berättelse”. Den uppfyller inte ens de kriterier vi ställer. Så här skriver vi:

           Skicka gärna in din insändare om vad du anser om vaccin eller din berättelse om hur du drabbats av vaccinbiverkningar. Det räcker med att du misstänker att vaccinet orsakat problemen – sambandet behöver inte vara utrett eller bekräftat. Om det är många som drabbats av samma sak blir det lättare att få den exakta orsaken utredd. Vi publicerar din berättelse på Vaccin.me.

           Du har inte skrivit om några vaccinbiverkningar. Dessutom var syftet med din berättelse mycket uppenbart: du var ute efter att provocera oss. Den tillför inget värdefullt på vår sajt. Men du kan ju pröva att skicka in din berättelse till någon reklamsajt för vaccin. Kanske får du en gratisspruta som tack?

           Jag är rejält trött nu på alla dina kommentarer. Jag har redan undanbett fler kommentarer från dig och gör det nu igen.

          • @ Åsa

           Först den dagen då Du själv eller Dina barn får en vaccinskada så kommer Du kanske ändra uppfattning, för Du verkar inte alls bry Dig om alla andra som råkat ut för såna hemskheter och inte heller vilja medverka till att försöka förhindra att fler blir skadade.

           Så talar en riktig egoist. Hoppas Du vaknar upp en vacker dag och kommer på bättre tankar.

         • F ö får vi de viktigaste sprutorna gratis ändå, så jag behöver inte göra reklam för vaccin, jag värnar bara vår folkhälsa. ”Herd immunity” är ett mkt viktigt begrepp i detta sammanhang, tänk på det när ni fortsätter med uppviglingen mot vaccin.

          • Ja, flockimmunitet i dess sanna bemärkelse är mycket viktig. Tyvärr är det inget som vaccinering kan efterlikna och det finns det gott om bevis på.

           Om du nu är så mån om folkhälsan kan du ju ta i beaktning alla barn som får försämrad hjärnfunktion av den allt ökade användningen av vacciner. Att förekomsten av autism ökat stadigt under de senaste decennierna är tydligt. Före 1930-talet och införandet av vaccinationer var autism ett okänt fenomen. År 1968 i Storbritannien, då polio och DPT-vacciner gavs vid 6 och 7 månader var autism mycket sällsynt. År 1988, när polio och DPT gavs vid 3 månader, DPT vid 5 månader och MPR vid 13 månader var antalet autistiska fortfarande lågt. År 1996, när polio och DPT/Hib-injektioner började ges vid 2, 3 och 4 månader, följt av MPR vid 13 månader, började förekomsten av autism stiga snabbt. Väl framme vid år 2006 hade förekomsten av autism nått pandemiska proportioner. Detta är en oundviklig konsekvens i genetiskt svaga barn skriver Graham E. Ewing i en artikel, publicerad i The North American Journal of Medical Sciences (NAJMS). http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3364648/

          • Okej någon, förmodligen administratör som är trött på mina kommentarer, har gjort så att jag inte kan svara på kommentarer, så nu hamnar det här och kanske Janne missar det då.. Men du, jag är inte okänslig som du tror, det är naturligtvis tragiskt för varje enskild individ som av ett eller annat skäl fått men för livet. Jag anser helt enkelt inte att de enskilda fall som fortsatt inte kan bevisas ha samband med vaccinationer ska föranleda att vi slutar vaccinera våra barn.
           Och ang autism osv osv, jag säger först bara: Wakefield!!! Och sen att jag har ett, möjligtvis två, barn med autismspektrum störning, vi har det i släkten, och jag är helt övertygad om att det är genetiskt och inte orsakat av yttre faktorer.
           Ang artikeln du länkar till: EN artikel räcker inte som övertygelse, varför fortsätter man världen över att misslyckas med att hitta sambandet (och faktiskt kunna BEVISA det) mellan vacciner och autism. F ö kan man i den artikeln läsa om DNA förändringar över tid.. Många av de berättelser (bl a här på vaccin.me) där folk anser att deras barn ”fått” autism av vaccin, beskriver man hur barnet förändrades inför deras ögon i direkt anslutning till sprutan – knappast förenligt med teorierna i artikeln.

          • @ Åsa

           Du har alltså egna vaccinskadade barn (autism orsakas av vacciner vare sig du vill tro det eller ej) och ändå så bryr du dig inte och vägrar inse det, hur är du skapad egentligen??
           Borde man inte bry sig mer än bara försöka bortförklara det hela som en genetisk defekt? Om du gick till en duktig homeopat eller annat duktig alternativmedicinare skulle kanske dina barn kunna bli friska, någon som kan rensa ut gifterna som vaccinerna fört in i deras organismer och förorsakat autismen. Troligen tänker du inte ens den tanken utan anser det som obotligt för det är ju autism inom skolmedicinen som du troligen hänför dig åt eftersom du blint tror på vacciner som de förespråkar.

           Innan vaccinerna fanns, så existerade ingen autism, den har efter vaccinernas inträde exploderat – ändå så vägrar du inse sambandet, tragiskt. Lika tragiskt är det att du inte bryr dig om alla vaccinskadade utan bara försöker bortförklara det med att det inte går att bevisa sambandet. Om vaccinerna skulle upphöra så skulle även autism och många fler sjukdomstillstånd börja minska kraftigt tills alla gifter blev utrensade, därför bör alla försöka medverka till att upplysa om hur skadliga alla vacciner är. Det borde rimligen du också göra som har egna barn med autism men tydligen tycker du det är helt okej!

          • Åsa, vi tackar för visat intresse! När du har oberoende studier som jämför vaccinerade med ovaccinerade som backar upp dina påståenden är du välkommen tillbaka med dina kommentarer 🙂

           Avslutningsvis ska du få lite fler studier, som bekräftar sambandet med olika typer av hjärnskador, att kolla igenom:
           http://vaccin.me/2012/09/04/fordelar-och-nackdelar-med-hepatit-b-vaccin/

           Där finns faktiskt en studie där man jämför ovaccinerade med vaccinerade: ”Nyfödda som vaccinerats med hepatit B-vaccin före 1999 (från vaccinationsintyg) hade en trefaldigt högre risk för en autismdiagnos jämfört med pojkar som inte vaccinerats som nyfödda under samma tidsperiod (39).”

           År 1994 genomförde myndigheterna i Storbritannien en omfattande mässlingskampanj som kostade 200 miljoner kronor. Man informerade om att en stor mässlingsepidemi var på väg vilket senare visade sig vara felaktigt. Läkarna försäkrade att det inte fanns några biverkningar av mässlingsvaccinet. När Dr Richard Nicholson, författare av Bulletin of Medical Ethics, granskade fakta, ansåg han att där inte fanns någon som helst risk för en mässlingsvåg i Storbritannien under 1994. Myndigheternas beräkningar att 50 barn skulle kunna dö, ansåg han vara överdrivna. Resultatet av kampanjen blev att 300 barn fick allvarliga skador och att två stora läkemedelsföretag gjorde en bra affär. http://www.investinme.org/InfoCentre-vaccines-popup-1.htm

           A mass immunization campaign with a Urabe-containing measles-mumps-rubella vaccine was carried out in 1997 in the city of Salvador, northeastern Brazil, with a target population of children aged 1-11 years. There was an outbreak of aseptic meningitis following the mass campaign. This study confirms a link between measles-mumps-rubella vaccination and aseptic meningitis. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/10707922

           Our Peer-Reviewed Publications – Following is a list of articles written by SafeMind’s board members published in peer-reviewed journals. http://www.safeminds.org/research/peer-reviewed-publications.html

 5. Jag visste att vacciner innehåller en lång rad ohälsosamma skadliga ämnen för kroppen men… Jag trodde verkligen inte att de innehåller GLYKOL samt FLAMSKYDDSMEDEL; RÅTTGIFT och INSEKTSDÖDANDE medel!

  Man kan verkligen undra hur det kan få vara tillåtet att använda dessa ämnen och spruta in dem i blodbanan på barn! I vårt samhälle blir det ramaskri när det sker något miljöutsläpp med farliga kemikalier men när det gäller människor så är det tydligen tvärtom, där påstås det istället att de skyddar människor från att bli sjuka. Är det möjligen så att de vänt på begreppen och menar tvärtom eller försöker de helt medvetet att föra människor bakom ljuset? Ja någonting är sjukt, riktigt SJUKT…

 6. Takk for at du deler og skriver på en saklig måte. Takk for at du holder oppe denne web-siden. Den er viktig.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: