Sprutan mot livmoderhalscancer lobbades fram

”När jag läser att tre av sex experter som rådde Social­styrelsen att införa vaccinering mot livmoderhalscancer hade kopplingar till vaccinföretag blev jag lika heligt förbannad som när jag läste hur man sålde in HPV-vaccinet”, skriver Rune Lanestrand, tidigare ledamot av sjukvårdsstyrelsen i Västra Götalandsregionen.

Året är 2008. Utmärkelsen Sveriges främsta lobbyist går till läkemedelsbolaget Glaxo­SmithKline och deras public affairchef Johan Thor. ”Det är tolfte gången tidningen Resumé utser Årets lobbyist. 2008 går utmärkelsen till GlaxoSmithKline (GSK) som på kort tid fick stor uppmärksamhet för problemet med humant papillomvirus (HPV) och som genom klassisk lobbying lyckades driva fram ett beslut om att alla flickor i tolvårsåldern ska erbjudas vaccinering mot livmoderhalscancer.”

Läs hela artikeln publicerad i Markbladet 9.1.2013

ANNONS

Hälsofrihet NHFsweden

Comments

  1. Heder åt Markbladet som talar när andra tiger om hur vi offrar unga flickor. ”Läkemedels”industrin kommer nog inte att ge sig förrän man även fått in pojkar i sitt människofientliga program

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: