”Mina barns immunförsvar gick i botten efter de första vaccinationerna”

vacklande hälsa efter vaccinJag vill dela med mej av min berättelse ifall fler råkat ut för samma sak utan att få gehör.

När min dotter var några månader gammal (kommer inte ihåg exakt hur gammal), fick hon vaccinet som ska vara mot bland annat hjärnhinneinflammation och öroninflammation (pneumokockvaccin, reds anm.). Det gavs i samband med det ”vanliga vaccinet” de får som små (femvalenta Infanrix/Pentavac, reds anm.). Alltså blev det två sprutor och den ena var ett ”nytt vaccin”. Ingen hade informerat mig om dessa sprutor på förhand, så det blev till att ta dem rätt upp och ner på plats utan att ens veta vilka sjukdomar det var fråga om. Hon var lite förkyld min lilla flicka och jag ifrågasatte om hon verkligen skulle ha vaccinerna. Efter dessa sprutor blev hon ordentligt sjuk. Hon fick röda kliande ögon, rinnande näsa och ont i halsen. Och det hann aldrig gå över förrän det var dags igen.

Inte nog med att vaccinerna var väldigt smärtsamma att ta, vid andra vaccinationstillfället blev min dotter än mer förkyld och fick feber. Dessutom fick hon eksem som bvc påstod att hon ärvt av sin morfar. Hon uppvisade även tecken på att hon hade ont i sitt ena öra och detta talade jag om för bvc-sköterskan vi hade då. Hon sa inte ett ljud utan konstaterade bara att ”ja man sprutar ju in lite av det dom ska vara till för att förebygga”. Varje gång min dotter fick ont sa jag till men fick ingen hjälp. Man skyllde på våra tre katter. Numera efter sprutorna har min dotter jättelätt för att bli sjuk och det tar lång tid innan hon repar sej.

Även min son, som är elva år, har blivit jättedålig av vaccinationerna. Det senaste vaccinet var mot stelkramp. Han fick jätteont i hela kroppen och väldigt hög feber. Efter en vaccination vid 6 månader fick han ögoninflammation, luftrörskatarr och öroninflammation som ledde till sänkt hörsel på ena örat. Sedan dess har han haft ständiga förkylningar.

Jag ångrar livet ur mej för att jag gett mina barn dessa sprutor. Jag önskar att jag hade litat på min känsla om att de inte var bra. Jag kommer att säga nej till alla vaccinationer för bägge mina barn efter detta.

Text: Zandra Nilsson

Bild: FreeDigitalPhotos.net, Foto: Stuart Miles

ANNONS

Hälsofrihet NHFsweden

Comments

  1. Hellre kortare förkylning än att de dör i de dödliga sjukdomar som man vaccineras mot!

  2. Har själv en dotter på 2 år som vi har valt att vänta med att vaccinera. Att berätta detta beslutet för släkt och vänner är som tala med en vägg, de tycker att man är hel knasig. Lika så när man får kontakt med sjukvården och berättar att hon inte är vaccinerade, då blir man behandlad som en idiot. Synd att debatten inte är mer nyanserad. Min dotter har också råkat ut för ögoninflammation fast jag tror iof att det är orelaterat till vaccering eller ej. /Erika

  3. Mammor som bara har för avsikt att skydda sitt barn, luras helt enkelt att vaccinera barnet och det oftast utan att få en allsidig belysning av eventuella komplikationer. I min värld är detta ett bedrägligt beteende av dem som ska veta bättre! Mamman slits mellan känslan av att behöva vaccinera sitt barn för att få det bästa tillgängliga skyddet mot förfärliga barnskykdomar, samtidigt som hon oroas av allehanda rapporter om motsatserna. Hur hon än vänder rumpan till, öär den baktill!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: