Mässling har ändrat skepnad

Vaccin sköterskaDen huvudsakliga orsaken till att man i Sverige beslutade om vaccination mot bla. mässling var inte i första hand för att undvika risken att insjukna i hjärninflammation, utan hade helt och hållet samhällsekonomiska aspekter. Det skulle bli billigare för samhället att vaccinera bort sjukdomarna än att betala föräldrar som måste vårda sina barn i hemmet.

När endast en minoritet av föräldrarna lyssnade till detta argument började man starkare poängtera risker för allvarliga komplikationer i samband med bland annat mässling och då framför allt hjärninflammation. Denna hotbild fick önskad effekt.

Hur kommer det sig att mässlingen 1890 ansågs vara en mild sjukdom som sällan ledde till döden, numera blivit en av våra mest fruktade sjukdomarna? Är det försvarbart att massvaccinera hela jordens befolkning med ett vaccin som har bristfälligt och kortvarigt skydd? Något som i sin tur leder till att de människor som har störst risk att få komplikationer nu riskerar insjukna. Detta på grund av att mammor inte längre ger skyddande antikroppar till sina spädbarn och att tonåringar och vuxna tappat sitt skydd de fått från vaccinet, om de ens fått ett skydd… Men WHO är fast beslutna att lägga alla resurser de kan på att utrota viruset och har nu vaccinationskampanjen ”Prevent. Protect. Immunize”. Undras hur världen sett ut om deras slagord istället var ”Nutrion. Water. Peace”?

Läs mer om vaccinmisslyckanden och hur man sett på mässling genom tiderna i artikeln ”Meslinger – Frykt og feilinformasjon fra Folkehelseinstituttet”

Sammanställning: Marina Ahlm

Bild: Freedigitalphotos.net, Foto: Hin255

ANNONS

Hälsofrihet NHFsweden

Comments

 1. Vi dör i bilolyckor, ska vi inte utrota bilen också? Och alkohol ska vi bara inte nämna…. Alla dödsfall i form av fyllekörning, misshandel och skrumplever. Familjer lever i skräck för en ständigt onykter familjemedlem som terroriserar dag ut och dag in. Vad är skillnaden? Tycker det silas mygg och sväljs kameler lite varstans. Jag cyklar utan hjälm, kanske att den risken är lika stor som att jag väljer bort vaccinationer!

 2. Robert Grafford says

  Ledsen om jag kanske missat informationen på sidan någonstans men var står det hur många som faktiskt inte blivit smittade av sjukdomar för att de vaccinerats? Borde ha en ganska betydande samhällsekonomisk påverkan och kanske är det så att någons liv räddats…vem vet? Vet ni?

  • Linda Karlström says

   Tror nog inte att någon kan svara på den frågan. På vilket sätt skulle man kunna ta reda på hur många som inte smittats på grund av vaccination?

   • Robert Grafford says

    Linda, du slår huvudet på spiken. Det finns ingen som kan tala om hur många som räddats undan sjukdom för att de tagit ett vaccin. Av den anledningen så blir allt som står på den här sidan ganska ointressant om man inte enbart är ute efter att ta reda på biverkningarna (alla läkemedel har någon typ av biverkning….). Propagandan som talar om att vaccin inte fungerar eller är farligare än själva sjukdomen är ju fullkomligt felaktig. Fattar ni inte det??

    • Fattar inte du att om man ska använda en hälsoförebyggande åtgärd med potentiella risker så vill man också se en hälsovinst? Var är den? Kan du svara på det? Jag vill gärna se statistiken i Sverige på:

     -Att barn har bättre hälsa i dag än för 30-40 år sedan
     -Färre hörselproblem
     -Färre synskador
     -Färre hjärnskador
     -Färre barn med utvecklingsstörningar
     -Färre barn med kognitiva problem
     -Färre hjärtproblem
     -Färre lungproblem
     -Färre öroninflammationer
     -Färre luftvägsinfektioner
     -Mindre sterilitet
     -Färre barn med ledbesvär
     -Färre barn med cancer
     -Färre fall av autoimmuna sjukdomar

     Vad gäller statistiken i Sverige och förlamning så vill jag se hur man gjorde undersökningar angående vaccinets effekt i förhållande till de förändrade diagnoskriterierna? Hur många av de drabbade som undersöktes för bly-, arsenik- och DDT-förgiftning? Hur många av de drabbade som fått injektioner av olika slag i form av andra vaccin, antiobiotika eller annat? Hur många av de drabbade som blivit opererade t ex tonsillektomi?

     I Indien vill jag gärna se statistiken på samma som ovan samt det totala antalet förlamningar och om detta minskat efter vaccinets införande?

     Världen över är jag intresserad av att se statistiken som visar om antalet döda barn minskat i samma takt som man infört alla dessa vaccin som ska rädda liv? Jag vill gärna också se samma statistik där som jag efterfrågar här i Sverige samt hur man utvärderat och gjort sina bedömningar.

     Tack på förhand!

    • Om man bara följer det medicinindustriella komplexets penningströmmar så förstår man vilka incitamenten är att t.o.m. uppfinna vaccin mot skoskav. Man bör ta till sig, samt försöka förstå det mycket enkla i denna korta mening.

    • Smittskyddsinstitutet har ju ingen sådan information, om hur många människor som överlever tack vare vaccinet. Det var ju en intressant fråga. Man förespråkar ett vaccin som man inte är intresserad nog att utvärdera effekterna av. En sak står ju klart i alla fall, jag citetar SMI: ”Har man haft mässling har man livslångt skydd mot sjukdomen.”

 3. Jag hade också mässlingen som barn, hade närmare 42 i feber och var allvarligt sjuk men överlevde.

 4. Kjell Holmsten says

  Förkylning kan vid allvarliga fall (Obs. jag vill inte skrämmas eller förringa biverkningar) ge, öroninflammation, halsfluss, astma, lunginflammation, hjärninflammation. Men det sker inte i Sverige detta sker i Peru bland annat. Varför? Jo där finns inte tillräckligt med näring, rent vatten, och rena miljöer. Men det är ingen som skrämmer barn och föräldrar om detta för det är så få som blir sjuka där! De barnen vill inte ha några vaccineringar. Varför i himmelens namn är föräldrar i Sverige så rädda för mässlingen och inte för förkylning? Varför är de inte rädda att spruta in onaturliga proteiner, äggviteämnen, kvicksilver, aluminium i sina nyföddas blodomlopp? Jo, den enkla anledningen är att vaccinindustrin och läkare har lyckats med sitt uppsåt att tillförskaffa sig framtida patienter! Hallå är det ingen som ser att det finns en hund begraven här! Nej det finns en hel kennel begraven i det skolmedicinska experimentet – Vaccinering.

 5. När jag var liten fick nästan varenda unge mässling och ingen dog och ingen fick heller komplikationer. Det var ingen vuxen som jag kommer ihåg som var orolig när barnen fick mässlling. Man var hemma en stund och mådde dåligt och sedan blev man bra igen, inget konstigt med det.

  En gång frågade jag min mormor om hon kom ihåg någon granne eller avlägsen släkting eller kompis kompis om hon hade hört någon nån gång under sitt långa liv om det var någon som hade dött av mässlingen. – Nej sade min mormor, hon hade aldrig hört talas om det.

  Nu ska jag inte säga att dödsfall aldrig förekom, för det kan jag inte veta, men det var nog väldigt ovanligt, i alla fall hade min mormor aldrig hört talas om någon som dog av mässling, varken när hon var ett litet barn eller nu som äldre.

  • Jag träffar äldre människor runt 80-90 år hela tiden i mitt yrke och har efter mina intervjuer inte hört en enda som uttrycker oro eller rädsla för barnsjukdomarna. Det var något man skulle igenom bara. Den värsta kommentaren jag fått var ”Ja, det är inte så roligt att vara sjuk”. Nä, men det är det väl ingen som tycker?

   Vilken sjukdom som helst kan vid vissa förutsättningar leda till komplikationer. Dödsfall pga komplikationer efter influensa är t ex en av de vanligaste dödsorsakerna. Men inte är människor livrädda för att drabbas av influensa och inte heller rättfärdigar risken för att drabbas av sjukdom att man använder sig av en potentiellt skadlig förebyggande hälsoåtgärd som i flera fall inte ens har vetenskapliga bevis på att de ens fungerar.

  • Jag kan också intyga att det var så. Hade själv mässlingen som barn, precis som alla andra barn på den tiden. Det var inte alls någon svår sjukdom. Det var lite feber och gick över på ett par, tre dagar. Hörde heller aldrig talas om att någon dog eller fick allvarliga skador. Jag minns att jag blev så förvånad när de började vaccinera mot sjukdomen.Det verkade onödigt.

   • Erik L says

    Jag tror att många precis som du mins sin mässlingen i barndomen som just en tredagarssjukdom. våran (förövrigt helt o-vaccinerade) då 8 månaders dotter fick utslag och hög feber (ca 41 grader), vi åkte till sjukstugan och fick diagnosen ”3.dagarsfeber”” (ingen provtagning utfördes dock) och det var absolut inget att oroa sej för, nästan alla barn fick denna lindriga sjukdom sa dom. När sedan min mor fick se utslagen och fick höra händelseförloppet, så sa hon att när jag var liten på 70 talet så hette exakt samma åkomma ”mässlingen” och varade just i ca 3 dagar, men någon ”3-dagarsfeber” hade hon aldrig hört talas om då. Visst kan det vara olika sjukdomar, men vilken fantastisk möjlighet att manipulera statistiken genom att nu kalla det som tidigare kallades mässlingen för 3-dagarsfeber.

 6. Bra artikel, tack! Näring, rent vatten och fred, bra sagt !:)

Trackbacks

 1. […] slippa vara hemma pga vård av sjukt barn – det vändes helt enkelt till en ekonomisk fråga. Vaccinera – slipp vara hemma!  Man pratar om att ett spädbarn dött i mässlingen i Tyskland – i USA dör 100 000 […]

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: