”Jag själv fick kikhosta och missfall efter vaccination – mina barn är för fina och friska för att bli vaccinerade”

Hej,

Jag är jätteglad att jag hittat denna sajt! Jag har två barn, det ena är 1 år och 9 månader och det andra är 5 månader. Det finns många viktiga beslut att göra som småbarnsförälder och igår beslöt vi oss för att inte vaccinera våra barn alls. De är alltså båda helt utan vaccin hittills, och får så förbli. Det kommer att bli en kamp med rådgivningen och barnläkare, vi har redan fått uppmaning till vaccination många gånger. Till saken hör att deras pappa kommer från Afrika, och vi är på väg att hälsa på släkten. Gula febern-vaccinet vågar jag inte ge mina barn, det är alldeles för starkt. Och att ge dem en massa andra sprutor av ren och skär rädsla, det vill jag inte heller. Vi kommer att ha med oss ett homeopatiskt hemapotek, och skulle olyckan vara framme så finns det vård att få.

Jag vill mina barn enbart det bästa. De är friska, fina, starka, långa, uthålliga, envisa, vackra och underbara. Vår blivande 2-åring springer minst 2 kilometer varje dag med sin pappa, han spelar fotboll på bakgården och springer omkring som om han vore mycket äldre. Han har början till tre språk (vi talar tre språk inom familjen). Om ett vaccin skulle förstöra hans personlighet, eller hans friskhet, styrka och hälsa, så skulle jag inte kunna förlåta mig själv, för det skulle vara mitt fel. Att ge så många vacciner åt någon som är så liten, det är ett medvetet val. Jag går igenom situationen i mitt inre, och märker att jag inte kan acceptera att mina barn får vacciner.

Min bror född 1975 fick poliovaccin och slutade gå. Jag (född 1977) fick kikhostevaccin och fick kikhosta och blev riktigt dålig. Min mormor som skulle ha fyllt 91 år i år om hon levat, fick influensavaccin och strax därefter en stroke som efter några månader tog livet av henne. Hon blev blind och sängliggande, matvägrade och tappade talförmågan. År 2009 tog jag svininfluensavaccinet och fick missfall. Jag var gravid i ett tidigt skede utan att jag visste om det, vi försökte få barn och på hälsovårdscentralen sa de att om jag får svininfluensan så sätter jag mitt foster i stor fara. De påpekade att jag måste vaccinera mig för att skydda mitt barn, om jag blir gravid. Efter missfallet fick jag ett utomkvädeshavandeskap och förlorade min andra baby samt min högra äggledare.

Idag har vi dock två utomordentligt friska och vackra, ovaccinerade barn. Vägen till beslutet var lång, fast jag alltid haft åsikten att jag är emot vacciner. De är för farliga, starka, för många, för oplanerade, de ges åt alla utan att tänka efter. Och ingen berättar sanningen, ”det finns inga biverkningar” – eller om de finns så är det ”lite feber och ont i armen” – men det är ju inte sanningen! Jag har tappat förtroendet för läkarkåren. Varför kan man inte vara ärlig, berätta för- och nackdelar (säkert finns det något vaccin som kanske i någon bemärkelse kan vara bra för något barn, nånstans i världen?), samt varna för hur det kan gå. Så man vet vad man ger sig in på.

Nu är allt så hemligt att jag inte vågar vaccinera. Hur kan man sedan få hjälp av någon som inte tror på att skadorna kommit från vaccin, om man skulle bli skadad? Vilket nog är sannolikt. Mina barn är för fina och friska för att bli vaccinerade. Jag får försöka stå som en fura i vinden när vi blir ifrågasatta som familj. Som tur är delar min man min åsikt. Och barnen, de går först, de är viktigast, det finaste vi har, och det är deras bästa jag är ute efter. Tack för infon på den här sidan.

Hälsningar Eko-Mamman

Bild: freedigitalphotos/chrisroll

ANNONS

Hälsofrihet NHFsweden

Comments

 1. Thomas says

  Jag tror denna läkarbok är skriven 1919 http://runeberg.org/lakarebok/1304.html Fanns inte speciellt mycket vaccin då.

  Det var väl smittkoppsvaccin i princip. Det finns jämförande statistik på nätet om smittkoppor, vaccination, incidens och dödlighet i smittkoppor.

  I ovaccinerade städer fick färre smittkoppor, sjukdomen var mildare och dödligheten lägre.

  Man får, eller kan få ordentligt hög feber av mässling. Feber är INTE farligt. Det är ett sundhets- friskhetstecken att kroppen fungerar som den ska.

  Jag är inte ”vetenskaplig evidens”. Men jag har haft mässling. Det var mer vanligt att man hade haft mässling förr, än inte. Jäkligt svag och matt av hög feber. Ont i ögonen (a-vitamin är extra viktigt) och sanslöst ljuskänslig. Kikhosta fick trots vaccination. Det vaccinet togs bort 1979. Man såg att det orsakade allvarliga skador, bl.a hjärnskador. Det var helcellsvaccin. Idag används acellulärt vaccin. Mellan 1979 och 1993 (tror jag), vaccinerades det inte mot kikhosta. Visst steg antalet sjuka i kikhosta. Sjukvården letade förmodligen efter kikhosta. Jackie Swartz har undersökt kikhosta i Sverige. Enligt honom upptäcktes fler fall av kikhosta mellan 1979-1993. Det var anledning till att ett nytt vaccin infördes. Däremot var dödligheten i kikhosta lägre mellan 1979-1993, än när vaccin användes.

  Jag känner ingen som blev skadad eller dog av mässling. Jag växte upp i en stad med +110 000 invånare. Om mässling hade skadat nån rejält, tillfälligt, permanent eller om nån hade dött, skulle det skrivits om det.

  Jag undrar var alla dessa människor som blivit permanent skadade av mässling finns någonstans?

  Med tanke på att var och varannan vaccinförespråkare personligen känner nån som dött av mässling, blivit permanent skadad, blind exempelvis, eller ”känner någon som…”

  Det är inte trovärdigt. Var någonstans kan jag hitta referenser som stödjer detta? Under 60-talet? 70-talet? Halva 80-talet, innan Sverige övertalats och blivit skrämda för den livsfarliga mässlingen?

  Mässling är farligt, och väldigt dödligt i tredje världen. Å andra sidan är vilken sjukdom som helst farlig och dödlig i tredje världen. Speciellt för barn. Det var så i Sverige för några hundra år sedan också. Dålig tillgång till rent vatten. Bristande hygienrutiner. Den främsta orsaken var, och är, näringsbrist. Som konsekvens av svält och omfattande fattigdom.

  Det är vad föräldrar i Sverige skräms med. Statistik över hur farligt och dödlig mässling kan vara. Tänk om sjukvården berättade att det gäller i tredje världen. Eller om man behandlar mässling fel åt helvete.

  Ingen annan än du tar ju ansvar för din hälsa. Om du har barn, samma sak. Föräldrar kan inte begära att andra ska ta ansvar för deras barn.

  Ändå har uppenbarligen alla föräldrar ansvar för andras barn, när det kommer till vaccin?

  Ingen förälder med förnuft och känslor skulle riskera sitt barn, på något som helst sätt, för att andra barn ska kunna dra fördel av det. Inte i någon annan situation kan föräldrar begära att andra barn ska avstå eller göra något, så andra kan tjäna på det. Jo då, så är det visst.

  Jaså? Säg det till alla barn som inte har råd att köpa ditt och datt till skolan. Delta i vissa fritidsaktiviteter, skolresor och så vidare.

  Då är ingen självisk, oansvarig eller osolidarisk?

  Bara när det kommer till vaccin. Jäkligt märkligt alltså.

  Jag har många gånger frågat vaccinförespråkare, om nu vaccin är så bevisat ofarliga, varför kan inte känsliga individer eller individer med försvagat immunförsvar vaccinera sig?

  Hur vet vi vem som är känslig? Speciellt kort efter man blivit född?

  Jag kan inte köpa att alla friska och starka barn, och alla andra dito individer, kan vaccinera sig, för att vaccin ger inga allvarliga skador, är ofarligt osv etc mm.

  Det låter precis som att även de svagaste av svagaste, sjukaste av sjukaste, borde kunna vaccinera sig då? Om inte, varför?

 2. Hittade denna sida nu och jag vill bara tacka för allt du delat med dig. Min son väntar på 18månaders-kollen och därmed en till vaccinering… Jag vill inte att han ska ha mer. Jag hämtar styrka från det du skriver, tack!! Vill även säga att jag är ledsen för allt skit vaccin har gjort med dig och dina nära <3

 3. Linda Johansen says

  Linda
  jag älskar det du skriver, jag har en flicka på 4.5 månader som dessutom är för tidigt född 15 veckor. Det är ett himla tjat om vaccinationer, men både ja och min sambo är emot detta. Det ville ge min lilla flicka vaccin när hon var 3 månader gammal, då sa vi till dem direkt, men hallå hon skulle inte ens vart född ännu, det är ju sinnessjukt att man ska då ge henne en spruta med vaccination. det jobbiga är att läkarna har väldigt svårt att ta ett nej. Vår dotter är frisk trots allt det hon har gått igenom och jag vill d¨inte utsätta henne för vaccinationer som kan påverka henne hur mycket som hellst. En massa gifter in i sin kropp. Aldrig i livet.
  Tack för det du skriver det känns så mycket bättre.
  Kram från Linda, Paulines mamma =)

  • Linda Karlström says

   Tack för kramen och dina värmande ord Linda! Vilken lättnad att ni insett att det faktiskt är ”sinnessjukt” med alla dessa gifter i en kropp. I ert fall skulle jag sluta gå till bvc. De har ingen rätt att pressa er! Att gå till bvc är frivilligt, precis som vaccinationer. Det verkliga syftet med bvc är att vaccinera – resten är bara lulligull som de bäddar in syftet i. Om man verkligen vill veta hur mycket barnet väger varje månad, så kan man väga själv;) Jag har aldrig vägt mina två yngsta barn men de har vuxit i alla fall …

 4. Hej!
  Jag visste inte vart jag kunde skriva till dig Linda sa jag skriver har 🙂
  Jag bor i grekland och har har traffat en ny van som gar till en homeopat bade sjalv och med sitt barn. Hon har inte vaccinerat sin son som snart blir 5 ar och det var hon som fick mig att borja lasa om det har med vaccinationer.
  Jag har sjalv 2 barn som ar 3,5 ar och 11 manader. Dom har gjort alla vacciner som star i vaccinationsprogramet har i grekland for att jag inte visst battre innan….
  Jag onskar med det jag vet nu att jag kunde gora det ogjort men barnen mar perfekt sa jag tar det fran har och har nu bestammt att dom kommer inte att fa nagra fler vaccin.

  Jag undrar en sak a min vans vagnar, hennes son ska namligen borja pa lekis nu och har i grekland ar det obligatoriskt att ha med sig lite olika papper till lekis/skola. Fodelsebevis,tandlakar intyg, adress och vaccinations papper fran barndoktor.
  Hon har nu lite problem for att sonen inte har fatt nagot vaccin och det som framgar ar val att det finns nan oskriven lag som sager att alla maste ta vaccin.
  Hur funkar det i sverige??
  An sa lange ar ju vaccin nat som erbjuds och inte nat tvang sa kan det verkligen fa ga till sa att man ska behova fa problem vid skolstart??

  Tack iaf for den har sidan, den plus annan lasning far mig att kanna mig lugn att jag nu vet att barnen inte behover vaccinen.

  • Linda Karlström says

   Hejsan Isabelle!

   Jag är så glad över att dina barn har en så klok mor:) Vilken lycka för dem att undkomma fortsatta vaccinationer, och vilken tur att de åtminstone hittills inte uppvisar tecken på några allvarliga skador av redan erhållna vacciner! Du resonerar helt rätt – det är ingen idé att gräva ner sig i det som redan är gjort. Du gjorde det i välmening. Nu vet du bättre och jag är glad att du tagit informationen på allvar.

   I Sverige är alla vacciner frivilliga, och ingen kan tvinga någon att ta ett enda vaccin. Det vore mot lagen. Nu vet jag inte hundraprocentigt säkert, men jag är ändå ganska säker på att vaccin inte är obligatoriskt i Grekland heller. Det kan inte finnas ”en oskriven lag” att alla måste ta vaccin – antingen finns det tydligt i någon lagtext eller så finns det inte. FInns det i någon lagtext så brukar alltid denna text innehålla undantag. I USA till exempel så beviljas man undantag från vaccinationstvånget på religiösa och/eller filosofiska grunder. Eller medicinska, för all del. Om vaccination vore obligatoriskt i Grekland har de säkert också sådana undantag. Be din vän kolla upp detta noggrant och ge henne allt stöd hon behöver för att fortsätta stå på sig. Det är hon som har rätt. Det är hon som är förälder och bestämmer. Hon ska inte gå med på vaccination bara för att de säger att barnet måste vara vaccinerat. Det måste det inte!

   Kram!

   • Vad säger ni om den 3 veckors bebisen i sverige som dog av kikshosta?

    • Vad är det för en meningslös fråga? Finns det något annat svar än att det är tragiskt när någon dör en alldeles för tidig död?

     Vad säger du själv om dessa barnen som dog? http://vaccin.me/2014/03/03/en-film-dedikerad-till-alla-som-fallit-offer-for-vaccin/

     • Jättetragiskt såklart, 35 år sen. säger inget om att barn kan påverkas av vaccin, men vacciner utvecklas och blir bättre. Sjukdomarna blir inte lättare speciellt inte för de som är oskyddade, små barn, folk m så svagt immun försvar att de inte kan vaccineras. Man kan hjälpa de genom att vaccinera. Bevisen för att vaccin är farliga är tveksamma, kan lika gärna vara en slump men lätt att skylla på vaccinet om det kom precis före

      • Bevisen för att vacciner är ofarliga är ännu mer tveksamma. Att man aldrig gjort ordentliga studier på detta är skandal!

       Ditt synsätt är att friska människor ska riskera sin hälsa för att vaccinet kanske inte fungerar eller för att en del människor inte kan ta vaccinet för att de har svaga immunförsvar. Då vore det kanske bättre att utveckla bättre vaccin till dessa människor. Att vaccinet inte är tillräckligt bra kan tyvärr inte de som väljer bort vaccinet hjälpa.

       Du säger också att vi vaccinerar för att förhindra smittspridning men det är inte bevisat att vacciner förhindrar smittspridning och att vaccinerade inte skulle kunna ha virus eller andra mikroorganismer som kan spridas till andra på sin kropp. Hygien är A och O för att förhindra smittspridning. När svininfluensan härjade och det var många som blev allt noggrannare med handhygienen resulterade detta i färre insjuknade i influensa överlag. Detta samt att isolera sjuka är det som verkligen gör skillnad. År 1915 hade Finland sitt sista fall av neonatal stelkramp helt utan vaccin och endast på grund av en ren rutin vid barnafödseln (stelkramp är förvisso ingen smittsam sjukdom men man förstår vidden av vad god hygien innebär för att utrota vissa sjukdomar genom detta exempel).

       En ganska nyligen publicerad studie av kikhosta som försöker förklara varför stora utbrott sker i välvaccinerade populationer, visar att även vaccinerade bär på smittan och kan föra den vidare http://www.abc.net.au/sci…/articles/2013/11/26/3898540.htm

       En massa andra liknande exempel finns det gott om i litteraturen. Både påssjuka och kikhosta bryter ut i områden där man har bra vaccinationstäckning. Mumps outbreaks have recently occurred in populations with >95% 2-dose vaccine coverage strongly suggests that long-term prevention of mumps outbreaks with use of current vaccines and vaccination schedules may not be feasible http://cid.oxfordjournals.org/content/47/11/1458.full.

       Despite documentation of a high level of 2-dose mumps vaccine coverage among students, transmission had continued for >2 months. http://www.cdc.gov/mmwr/preview/mmwrhtml/mm5905a1.htm.

       Mumps vaccination coverage and vaccine effectiveness in a large outbreak among college students–Iowa, 2006 http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18539365

       This outbreak demonstrates that transmission of measles can occur within a school population with a documented immunization level of 100%. This level was validated during the outbreak investigation. Previous investigations of measles outbreaks among highly immunized populations have revealed risk factors such as improper storage or handling of vaccine, vaccine administered to children under 1 year of age, use of globulin with vaccine, and use of killed virus vaccine (1-5). However, these risk factors did not adequately explain the occurrence of this outbreak. http://www.cdc.gov/mmwr/preview/mmwrhtml/00000359.htm

       Att förlora ett barn är såklart alltid fruktansvärt men jag väljer att göra det bästa jag kan på andra sätt än att sätta min tillit till vaccin som varken ger garanti för skydd eller bättre hälsa.

       Det finns mycket man kan göra för att hjälpa barn att hålla sig friska, helt utan att ge läkemedel med potentiella biverkningar. En sak kan vara att själv skapa en naturlig, ofta livslång, immunitet mot diverse sjukdomar http://tobiaslindberg.se/2014/04/09/fordelaktigt-for-ovaccinerade-att-andra-ocksa-ar-ovaccinerade/

       • du skriver att många kan få livslång immumitet på naturlig väg, absolut, så funkar det naturliga urvalet. vissa kommer dö och de starkare blir starkare. eller menar du att färre barn skulle dö om vi slutade vaccinera helt?

        länkarna du hänvisar till visar att man kan smittas ändå, ja vaccin är inte lika m immunitet, men berätta om ett fullvaccinerat barn som dött av just den sjukdomen.

        läs på barnakuten.nu om vaccin. för mig med ett neonatalt barn kändes den första vaccinationen på bf som en otrolig lättnad. finns cancersjuka som har barn, om de inte är vaccinerade är d en livsfara. fördelarna överväger utan tvekan nackdelarna.

        • Det du kommer in på nu är etiska frågor som kan diskuteras och vridas och i mångt och mycket speglar ens egna rädslor och vilja för hur man önskar att det ska vara.

         Din tro är att fler överlever med hjälp av vaccin och utan detta gör naturen sitt med att sålla ut människor som är svaga. Min tro är att livet inte är värt det till vilket pris som helst. Att leva sitt liv med livslång undernäring och svält eller att plågas med olika tillstånd som gör livet till en plåga är inte vad jag vill kämpa för att uppnå för andra människor. Att jobba för att förändra och förbättra människors levnadsstandard samt att sprida kunskap om basala hygienrutiner, kommer att göra långt mycket mer för människors hälsa än vad vacciner någonsin kommer att vara kapabla till.

         De är kul för dig att du gjort något som du tror hjälper ditt barn men som jag ser det gör dessa vaccinationer föga nytta. De sjukdomar det vaccineras emot är inte neonatala barns största hot då risken att komma i kontakt med en vanlig influensa är långt mycket större, samt är och har alltid varit en av de största dödsorsakerna bland människor. Här visar också vetenskapen tydligt att vaccinet ger mycket tveksamt skydd.

         Fördelarna överstiger inte nackdelarna och bara att du säger så är ett bevis på att djungeltelegrafen är ett verksamt sätt att sprida information på. Det finns nämligen inga ordentliga studier som verkligen har gått till djupet med vilka konsekvenser och biverkningar som vacciner ger upphov till.

         I USA ökade kostnaden för en enda dtp-injektion från 11 cent 1982 till 11,40 dollar 1987. Vaccintillverkarna lade 8 dollar åt sidan per injektion för att täcka rättsliga kostnader och skadestånd som de betalade ut till föräldrar med hjärnskadade barn och barn som dog till följd av vaccination (The Vine, Issue 7, January 1994, Nambour, Qld). Vaccinindustrins överlevnad var i fara så 1986 bildades Childhood Immunisation Act vilket gjorde att staten blev ansvarig för att betala ut skadestånd till de som drabbats av biverkningar. USA:s regering beordrade sitt medicinska institut (IOM) att sammanställa en grundlig översikt över litteraturen gällande riskerna med vaccination mot kikhosta, difteri, stelkramp, polio, mässling, påssjuka, röda hund, hepatit B och Hib. Regeringen behövde riktlinjer för att bedöma vilka fall som hade rätt till kompensation. Denna översikt visade sig bli den största litterära genomgången någonsin utförd i detta ämne. Trots det kritiserades den för sin brist på djup därför att den bara behandlat sammanfattningar från forskningslitteraturen. De beslutade att på grundval av de tillgängliga bevisen, så orsakar vaccination följande:

         Akut hjärninflammation
         Kronisk underfunktion av nervsystemet, ibland ledande till döden (inkluderande neurologiska, motoriska, sensoriska, inlärningsmässiga, beteendemässiga och egenvårdsproblem)
         Anafylaxi (utbredd allergisk reaktion)
         Feberkramper
         Ihållande otröstlig gråt
         Brachial neurit (inflammation av armnerverna)
         Guillian Barrés Syndrom (utbredd nervinflammation resulterande i förlamning)
         Akut artrit
         Kronisk artrit
         Trombocytopeni (brist på blodplättar)
         Mässling
         Död i mässling
         Polioförlamning
         Död i polioförlamning

         Övriga tillstånd som undersöktes var epilepsi, SSPE (kronisk komplikation till mässling), optisk neurit (inflammation i ögonnerven), diabetes, sterilitet, aseptisk meningit, spädbarnsdöd, dövhet och demyeliniserande sjukdomar som MS. Kommittéerna beslöt, att det inte fanns tillräckligt med forskningsmaterial tillgängligt för att bedöma huruvida vaccinationerna orsakar dessa tillstånd eller ej.

         År 2011 kom dock IOM ut med en ny översikt och denna gången granskades biverkningarna från mpr, dtap och vaccin mot vattkoppor, hpv, influensa, meningokocker, hepatit B och A.
         I rapporten lyser relevanta studier för att avgöra eventuella samband med sin frånvaro. Det har alltså gjorts väldigt få studier för att bevisa eller motbevisa någonting men ändå garanterar det medicinska etablissemanget att vacciner är säkra och ofarliga. I 85 procent av alla kopplingar IOM granskade fanns alltså inte tillräckligt med underlag. Inga långtidsstudier togs med i granskningen, ej heller den multipla effekten av flera vacciner samt att biverkningar från vaccin kan vara desamma som från en naturlig infektion och då är det inte alltid möjligt att särskilja dessa två.

         Trots att det förtydligas i rapporten att frånvaro av bevis inte betyder att vaccin är fritt från biverkningar skriver media löpsedlar om att ytterligare rapporter visar det man alltid vetat – vaccinet är säkert och orsakar få biverkningar. I rapporter som nämner att någon dör eller blir allvarligt skadad hävdar man att fördelarna uppväger riskerna. Man går minst sagt ut och sprider ett påstående som inte kan backas upp vetenskapligt.

       • josefine says

        Så bra att du delar med dig. För mig är det helt ologiskt att vaccinera, tycker att det är vansinnigt att föräldrar är så dåligt pålästa. Jag har det friskaste sonen på dagis, hans fina två åriga immunförsvar är friskt och starkt. Han har varit förkyld och Eve haft ögoninflammation i tre dagar. Medan alla andras barn lider av astma,allergier osv. Tyvärr är det starkast som överlever i denna värld, allt måste man ta reda på själv. Bara det att ingen vet hur adjuvanserna verkar ihop är vansinnigt. Frågan är om världen någonsin kommer att bli frisk igen. När barnens hjärnor svullnar och föräldrarna bara fortsätter av rädsla för att de ska få sjukdomar som enligt Sveriges statistik inte ens är farligt. Att det är lagligt att gå ut med falsk statistik. Usch, hoppas fler föräldrar vaknar upp.

        Trevlig kväll

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: