Walesisk mässlingsepidemi var en bluff

Den stora mässlingsepidemin i Wales – den som används för att skicka horder av folk till vaccinklinikerna för att ta MPR-sprutan – inträffade aldrig. Allvarligt talat! Den var en bluff. De faktiska data om mässlingsfallen från den walesiska regeringen bevisar detta.

Av Heidi Stevenson, med tack till Child Health Safety. Översättning: Fred S Jarl

Uppdatering: det är nu 10 maj 2013 och vi har en uppdaterad rapport! Som väntat har antalet rapporterade och bekräftade fall av mässlingen ökat, även om det också ser ut som att denna så kallade epidemi är på tillbakagång.

Det aktuella antalet rapporterade fall för 1 januari – 7 maj är 1 103. Av någon anledning har siffrorna för 2012 uppdaterats med totalt 111 rapporterade fall i november och december 2012, vilket ger totalt 1 214 rapporterade fall under det nyliga utbrottet. Det bör noteras att endast 33 fall är rapporterade för första veckan i maj, vilket indikerar en kraftigt stagnerad trend i utbrottet.

Antalet bekräftade fall ligger efter antalet rapporterade fall med en avsevärd mängd. Bekräftade mässlingsfall till och med 7 maj är 279 och för november-december 2012 var det 13 (totalt 18 för hela året). I detta mässlingsutbrott är det totala antalet bekräftade fall nu 292.

Varför ändrades siffrorna för 2012? Det är en bra fråga. Tack vare läsaren Tomas Kotrik’s förfrågningar (se kommentarerna nedan), har Wales lagt till ett uttalande på sin webbplats vilket anger att bekräftelser från laboratorier utanför Wales inte inkluderas i dessa rapporter.

Alla mässlingspatienter blir tillfrågade om att lämna salivprov, vilka sänds till labb för analys. Därför är antalet bekräftade mässlingsfall relevant för allvarlighetsgraden hos ett utbrott. Antalet rapporterade fall är helt enkelt irrelevant. Så, när det ”stora walesiska mässlingsutbrottet år 2013” nu lägger sig, är det totala antalet bekräftade fall endast 292, endast tillräckligt för att en liten andel av allmänläkarna ska ha stött på ett enda fall. Multiplicera talet med tio och du får fortfarande inte tillräckligt många fall för att varenda allmänläkare ska få ett enda. En epidemi? Knappast!

Uppdaterad data om bekräftade fall (till och med 7 maj 2013)

Uppdaterad data om rapporterade fall (till och med 7 maj 2013)

Nyhetsmedia har varit sprängfyllda med ”mässlingsepidemin” i Wales, tillsammans med den unge man som man hävdade hade dött på grund av den. Det gjorde han inte – och epidemin inträffade aldrig. Bevisen finns i Wales egna officiella statistik.

Den unge man som dog under den påstådda mässlingsepidemin, Gareth Colfer-Williams, dog inte av mässlingen. Men även de få rapporter som erkände att han inte dog av sjukdomen, fortsatte ändå med utläggningar om hur fruktansvärd mässlingen är och hur ”epidemin” var så fasansfull. I den länkade BBC-artikeln får vi veta att ”83 personer har behövt sjukhusvård för sjukdomen”. Detta kan dock inte vara sant.

Faktum är att, även om 446 mässlingsrapporter gjordes mellan 1 januari och 31 mars i år, var dessa endast rapporter. Verkligheten är att endast 26 fall faktiskt bekräftades!

Du kan ha lagt märke till att denna fejkade mässlingsepidemi började i november, och att siffrorna för förra året inte inkluderades. Detta styrker dock inte att det rör sig om en epidemi, eller ens kommer i närheten av påståendet att 83 personer behövde sjukhusvård för mässlingen. Ty det totala antalet bekräftade mässlingsfall i Wales under hela 2012 var 14. Så lägger man ihop 14 för hela 2012 och 26 för de första tre månaderna det här året, så får vi en summa av 40 bekräftade mässlingsfall – mindre än hälften av de falskeligen rapporterade 83 sjukhusbesöken!

Här är bevisen:

Wales officiellt rapporterade mässlingsfall

Wales officiellt bekräftade mässlingsfall

(du behöver rulla nedåt för att se mässlingsdata)

Detta inkluderar visserligen inte april månad – men med presentationen av den här informationen, är det troligt att siffrorna för april kommer att göra någon skillnad? (Självklart, såvida inte de helt enkelt är fejkade – och vem vet hur långt dessa panikmakare är beredda att gå?)

Håll i minnet att mässlingen är en anmälningspliktig sjukdom. Det betyder att en läkare som misstänker att någon har mässlingen måste anmäla det. Det betyder inte att personen har mässlingen. När en sjukdom är anmälningspliktig och det påstås pågå en epidemi, då chansar inte läkarna med sin läkarlegitimation. De anmäler allt som liknar mässlingen det minsta. Detta betyder dock inte, vilket är uppenbart här, att läkarna har någon kunskap i att diagnostisera den.

Så vad är det som händer? Det krävs inte mycket för att lista ut att detta endast har varit en plan att skrämma folk så att de rusar ut och tar MPR-vaccinet. Tråkigt nog fungerade den. Alldeles för många människor har rusat till klinikerna. Bäää! Dessvärre kan vi föreställa oss att det också kommer att användas för att främja tvångsvaccinering.

Glöm aldrig bort att den Stora Walesiska Mässlingsepidemin år 2013 aldrig inträffade. Den var en bluff.

Översättning: Fred S Jarl/ Bild: Freedigitalphotots/marin

ANNONS

Hälsofrihet NHFsweden

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: