Tron på kikhostevaccin höll på att kosta vår son livet

Vi vaccineras mot kikhosta för att inte barn under 3 månader, som man inte vaccinerar på grund av alla risker, inte ska smittas. I förskolor pratas det om att man har utbrott av 7-veckors hosta. Enligt mig är det uppenbart att det är kikhosta. I och med att vi vaccinerar oss så sprids denna 7-veckors hosta, som då enligt mig är en något mildare variant av kikhosta och smittar barn under 3 månader.

Men för de
nyfödda barnen som inte kan vaccineras blir det inte en mildare form utan kan vara direkt livshotande. Detta höll på att kosta vår son livet.

 
För drygt fem år sedan drabbades min frus dotter av en hemsk hosta. Efter ett tag drabbades vår ena tvillingson. Vi gick till vårdcentralen där de överhuvudtaget inte reflekterade över att det skulle kunna vara kikhosta utan vi fick blev rådet att ta hostmedicin och inhalera diverse medel. Bägge tvillingarna blev smittade och de blev sjukare och sjukare och till slut inlagda på infektion via akuten. Där visade det sig att de drabbats av kikhosta. På INFEKTION smittades de samtidigt av rotavirus, som är en magsjuka med svåra diarréer. 
 
Vi hade några veckor utan sömn på infektion, där våra små barn som bara var 3 månader hela tiden hostade så man trodde att de skulle kvävas. I slutet var barnen så svaga av kikhosta, sömnlöshet, kraftig viktminskning o diarréer. Framförallt var vår ena son, som fick kikhostan först, väldigt svag.
 
En kväll när jag var hemma ifrån infektion, på grund av att både min frus dotter och jag också drabbats av rotavirus, fick vår ena son en kraftig slempropp i halsen som de inte tillräckligt snabbt kunde få bort. Han fick ett krampanfall på en timma och därefter ett epilepsi-anfall på två timmar. Det samlades en massa oroliga läkare runt vår son och de diskuterade vad de skulle göra. De sa att hade det varit en vuxen som fått dessa anfall hade de sövt ner dem efter en timma. Men på grund av att de inte hade något sådant rum på infektion och på grund av smittorisken kunde man inte flytta vår son till de andra avdelningarna. Det enda de kunde göra var att proppa i en massa olika stolpiller i vår son.
 
Min fru var helt frustrerad över att se vår sons liv sakta försvinna bort samtidigt som läkarna stod och samtalade ”över hennes huvud”. Hon fick nog och skrek att hon vägrade att ha vår son kvar på detta sjukhus och krävde att han skulle förflyttas. Läkarna gick med på att i ambulans köra ner honom till Lund.
 
När ambulansförarna kom hade krampen slutat och vår son kördes ner till Lund där de kontrollerade honom och kom fram till att allt såg bra ut i hjärnan och att han, helt otroligt nog, inte tagit skada!
 
Efter allt detta ville min fru och jag kolla ifall vi smittats av kikhosta för även vi hostade kraftigt. Läkarna och vårdcentralen blev besvärade och sa att de behövdes inte eftersom vi vaccinerats och inte kan få kikhosta. Vi krävde att få testas och det visade sig att både min fru, jag, min bror och min pappa till läkarnas förvåning hade drabbats av kikhosta. Vaccination ger ofta en falsk trygghet.

/Sven

Bild: Freedigitalphotos/Jomphong

ANNONS

Hälsofrihet NHFsweden

Comments

 1. Min lilla är 22 månader och har drabbats av kikhosta och hon har också fått all vaccin. Vår första besök var i vårdcentral då dom sa ge bara vatten så mår hon bra vi hade sökt en vecka efter hon började hosta andra veckan blev hosta värre och då sökte jag privat barn läkare och förklarade att hon har svårt och andas då fick vi Inhalation airmoir som vi va tvungen och prova på i 7 dagar men de blev värre 3 veckor i onödan med hostan. Vi hamnade i akuten för att slem fastande i halsen och vår dotter bara plötslig slutade andas men tills vi va framme så va slemmet borta och flickan mår bätre vi fick Inhalation igen o blev hemskickad 4 veckan förklarade jag de är ingen förkylnings asma de här e något annat nu räcker det och då tyckte den privata läkaren o ta en näsodling och nästa dag fick vi svaren på kikhosta och fick en antibiotika och hon mår bra idag men de vi upplevde är inget och glömma en hel månad varje kväll om hon ska spy i natt eller andas hon bra. Det är hemsk. Be om näsodling om ditt barn hostar spyr och är slemmig i halsen det är viktig lita inte på vaccin..!

 2. Eva Lindberg says

  Det är mycket som är oklart här. Hur länge var det sedan föräldrarna vaccinerades mot kikhosta? Om man ska ha skydd mot kikhosta måste man förnya vaccinet minst vart 20e år. Var barnen vaccinerade mot kikhosta? Fick flickan kikhosta fast hon var vaccinerad?

  Finns det någon som har testat om den sk 7-veckorshostan är kikhosta? Kikhosta orsakas av en bakterie så det borde vara ganska enkelt att kolla om det är kikhosta eller inte.

  • Ja, flickan var vaccinerad.

   Var är bevisen för att kikhostevaccinet skyddar om det förnyas vart 20:e år? Konstigt att inte läkarna visste detta och lät testa föräldrar och släktingar för kikhosta…

   Det hade varit mycket intressant med en uppföljning av de som anses vara drabbade av 7 veckors hostan! Men alla människor är kanske inte är lika påstridiga som dessa föräldrar så de verkligen bli testade.

  • Våra tvillingar var 3 månader och hade inte blivit vaccinerade. Man vaccinerar inte barn innan 3 månader på grund av riskerna.

   Flickan, min frus dotter, var vaccinerad och alla vi andra med. Kikhostan är riktigt farlig för spädbarn och de vaccineras inte! Hade man istället låtit sjukdomsförloppen ha sin gång så hade vi fått ett samhälle som var mer på sin vakt. Man hade då kunnat sätta in antibiotika under ett tidigt stadie på smittade små barn, vilket hade gjort förloppet mycket lindrigare.

   Vänliga hälsningar
   Sven

   • Eva Lindberg says

    Tack för ditt svar Sven. Jag är väldigt ledsen över det som din familj och speciellt tvillingarna gick igenom.

    Det är mycket konstigt att ingen i vården upplyste om att vaccinet mot kikhosta endast skyddar en begränsad tid. Här står det att det är effektivt i ungefär 5-10 år.
    http://www.1177.se/Fakta-och-rad/Sjukdomar/Kikhosta/
    https://vardguiden.se/Fakta-och-rad/Sjukdomar/Kikhosta/

    Kikhosta är ovanligt men det förekommer så det var verkligen dåligt att läkarna inte kollade tidigare om ni hade fått kikhosta med tanke på att ni hade småbarn hemma. Denna artikel i Läkartidningen tar upp riskerna med kikhosta för spädbarn:
    http://www.lakartidningen.se/Klinik-och-vetenskap/Klinisk-oversikt/2013/09/Kikhosta-en-risk-for-spadbarn/

    • Linda Karlström says

     Det är också lite bedrägligt att tala om att vaccinet mot kikhosta ”skyddar” en begränsad tid. Det som menas är att man har ett visst mått av antikroppar en viss tid. Men huruvida denna nivå av antikroppar utgör ett skydd mot sjukdomen vid eventuell exponering är det ingen som vet, eftersom det aldrig undersökts. Man anser det nämligen vara oetiskt att exponera någon för smitta – och det kan man ju förstå. Men vården borde vara tydligare på denna punkt och påtala att man inte vet om antikroppsnivån är avgörande för ett praktiskt skydd mot sjukdomen.

 3. Hur många liv kostar tron på alla vacciner årligen?
  Hur många människors hälsa kostar tron på alla vacciner årligen?

  Den exakta siffran vet ingen, det enda man med säkerhet vet är att det bara i Sverige rör sig om många tusen människor per år, och varenda en av dem är en för mycket…

  Hur det kan få vara tillåtet att spruta in alla dessa starka gifter rakt in i blodomloppet på både barn och vuxna är en enda stor gåta.
  Gåtans svar heter pengar och med dess makt går allt att köpa, tills den dag då människan upptäcker att man varken kan äta pengar eller köpa hälsa…

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: