Canal 2nd Opinion: ”Läkemedelsverket rapporterar livshotande vaccinskador”


Vaccin - Crestock.comVi får genom myndigheter, läkemedelsbolag och media höra att vacciner generellt är ofarliga. Misstänkta biverkningar avfärdas, medan larmen som faktiskt ändå kommer upp, tystas ner och möts med kritik. Att anmäla en vaccinskada kan vara komplicerat, då många fall möts av argument såsom att skada kanske ändå skulle uppkommit, utan vaccinering. Eller att symptom på skada uppkommit för lång tid, efter vaccinering. Sjukvården tolkar ingen koppling och gör då inga grundliga undersökningar

Text: Canal 2nd Opinion | Bild: Crestock.com

Varje kvartal sammanställer Läkemedelsverket en rapport, där man visar uppkomna och anmälda läkemedelsbiverkningar, inklusive vacciner. Den senaste rapporten skickades ut den 4 april 2016 och innehöll sammanlagt 2 534 anmälningar. Anmälan som gäller vacciner uppgick till 295 rapporteringar (med viss reservation).

Bland rapporterna hittar vi allvarliga, t.o.m. livshotande biverkningar av vacciner. En 13-årig flicka hamnade i ett livshotande tillstånd efter en Gardasil-vaccinering, en 21 månaders flicka fick en livshotande hjärninflammation efter en TBE-vaccinering och en 28-årig kvinna fick livshotande skador efter en vaccin mot pneumokocker.

Läs mer om vaccinskadorna och fallbeskrivningar

ANNONS

Hälsofrihet NHFsweden

Comments

 1. Vår 8 åring fick efter mpr-sprutan 2014/10 astmaanfall med andningsuppehåll, röda ögon, kräkningar, feber, magsmärtor och nedsatt immunförsvar som vi har fått jobba upp och det har tagit tills alldeles nyligen. Jag fyllde i ett formulär på er sida där ni sedan skulle skicka in anmälan. Jag bad även läkaren på skolan att anmäla vilket jag får en känsla av att han inte gjort. Anmälan borde väl ha funnits med i detta utdrag?

  • Linda Karlström says

   Hej!

   Jag beklagar verkligen att ditt barn tog sådan skada av mpr. Mitt äldsta barn blev också svårt sjukt efter mpr, och det tog ett halvt år innan hon repade sig från sina kräkningar, den fruktansvärda hostan, luftvägsinfektionerna och den ständiga febern som satt i flera månader.

   Jag vill förtydliga att det formulär du fyllt i på vår sida inte skickas någonstans. Vi samlar in dem för att anlita en jurist som kan ta itu med problemet. Läkaren på skolan borde dock ha skickat in anmälan och det har han säkerligen inte gjort om du inte hittar din anmälan ovan. Åtminstone här i landet måste dessutom vårdnadshavarna skriva under rapporten för att biverkningen skall bli bokförd. Om du inte har godkänt något eller hört något från läkaren så kan jag nästan slå vad om att han inte anmälde biverkningen. Som vanligt!

   Vet du om att du kan anmäla skadan själv? Gå in på Läkemedelsverkets hemsida, där hittar du länken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: