Studie: Ökad risk för missfall pga influensavaccin

Influensavaccin – Foto: LuAnn Hunt, CC0 Creative Commons

VACCIN. En alarmerande ny studie visar att risken för gravida kvinnor att drabbas av missfall om de vaccinerats med ett inakiverat influensavaccin mot svininfluensavirus ökade 7,7 gånger.

Vad studien säger är att risken för missfall ökade markant för kvinnor som blivit vaccinerade under två på varandra följande influensasäsonger. Forskarna skriver i nästa andetag att de inte är möjligt att dra slutsatsen om en kausal (orsaksbunden) koppling mellan upprepade influensavaccinationer och missfall. För att göra det krävs mer studier, men studien som genomförts visar en markant ökad risk.

Läs mer på TV Helse | Foto: LuAnn Hunt, CC0 Creative Commons

ANNONS

Hälsofrihet NHFsweden

Comments

  1. Andrea Kiesel says

    Hur dummt kan man vara att vaccinera under en pågående graviditet??? Alla vet att man ska undvika vacciner när man vet att det ligga ett blivande bebis i mage!!! Jag skulle aldrig satsa barnens liv för en vaccinering!!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: