Personuppgiftspolicy för prenumeranter enligt GDPR:s regler

 

Vad innebär Dataskyddsförordningen (GDPR) för dig gällande Vaccin.me?

Vaccin.me är en oberoende nättidning som publicerar nyheter och debattartiklar. Bakom Vaccin.me  finns chefredaktör Linda Karlström. I samband med att du registrerar dig för ett nyhetsbrev per e-post samtycker du till att Vaccin.me får använda din e-postadress för dessa gratisutskick.

Vaccin.me bedriver även ibland namninsamlingar och då lämnar du ditt namn, e-postadress och hemmaort som uppgifter. Dessa uppgifter används för att uppnå varje enskild namninsamlings syfte tex att skapa opinion i en särskild sakfråga.

Vi delar aldrig ut dina kontaktuppgifter till en annan part utan ditt medgivande. Dina uppgifter behandlas med respekt och sekretess. I varje e-postmeddelande vi skickar finns en länk där du enkelt ändrar eller avbryter din e-prenumeration.

Så länge du är prenumerant sparas dina personuppgifter. Avslutar du din prenumeration plockas dina personuppgifter bort omedelbart eller senast inom en månad.

Dina kontaktuppgifter sparas på två olika sätt

Vaccin.me har vid namninsamlingar använt Googles formulär. Då sparas informationen på Googles servrar. Google ägs av det amerikanska företaget Alphabet Inc. Vi har dock inte medgivit på något sätt att Alphabet får använda din epostadress.

Vaccin.me använder även ett WordPress-formlär för att samla e-postadresser så att du som läsare kan bli notifierad varje gång vi uppdaterat Vaccin.me. Du styr din prenumeration helt själv via denna sida Subscribe.wordpress.com. WordPress.com ägs av det amerikanska företaget Automattic Inc. Vi har inte på något sätt medgivit att Automattic får använda din e-postadress för sina egna syften.

Avregistrering

Du kan avregistrera dig från framtida utskick när du vill genom att klicka på avprenumerera-länken i de e-postmeddelanden du får från Vaccin.me.

Enligt Dataskyddsförordningen har du rätt att ta del av den information vi har registrerat om dig. Du har rätt att kostnadsfritt få ut en kopia på dina personuppgifter genom att kontakta oss och då identifiera dig med en giltig ID-handling. Du kan även klaga hos Datainspektionen.

Ansvarig part

Personuppgiftsansvarig: Linda Karlström

Relaterat

%d bloggare gillar detta: