Vaccin.me står på individens sida – vi godkänner inte osakliga påhopp

En aggressiv hord av vaccinivrare attackerar Vaccin.me med kommentarer efter våra artiklar. Eftersom många av dessa kommentarer är förvillande och ofta oförskämda kan vi inte lägga ut dem utan att först ha granskat och kommenterat dessa. Vaccin.me har för närvarande bara två personer med begränsad tid och den tiden vill vi lägga ner på att söka fram fakta och hjälpa dem som söker hjälp istället för att besvara aggressiva och osakliga påhopp.

Vårt mål med Vaccin.me är inte att medlöpa etablissemangets skönmålning av vaccin. Istället är vår uppgift att höja medvetenheten genom att redovisa den forskning som finns angående risker och de fallbeskrivningar som visar att stora mängder människor varje dag skadas av läkemedelsbolagens hänsynslösa framfart och den etablerade sjukvårdens ignorans.

Vaccin.me står på den enskilda människans sida. Vi kan därför inte tillgodose alla vaccintillskyndare som rytande försöker få in sina åsikter brett och fritt. Dessa kommentarer är oftast bara ett evigt upprepande av de klyschor vi blivit indoktrinerade med ända från barnsben. Vi har hört dem förr och vi har också trott på dem – men vi har kommit ett steg längre genom egna bittra erfarenheter och den enorma forskning som visar att vaccin skadar och dödar.

De som ogillar Vaccin.me och inte är beredda att utöka sitt kunskapsförråd genom att läsa materialet på vår sida hänvisas till forumet hos skeptikerföreningen Vetenskap och Folkbildning.

Linda Karlström, chefredaktör


 

ANNONS

Hälsofrihet NHFsweden

Comments

 1. Urban:
  ”Mina kunskaper om vacciner är ytterst begränsad. Jag känner till att man utvecklar och tar dem för att undvika mycket allvarliga sjukdomar och dödsfall, och historien visar vilket betydande värde detta haft för mänskligheten.”
  Detta visar enligt mig att du inte läst, förstått eller intresserat dig för att ta in de fakta som finns här och på andra bloggar bland annat min om att vaccineringarna har inte haft någon som helst nytta. Däremot visar historien att hygien, bra näringsrik mat och andra levnadsförhållanden som bostadsort mm. har haft avgörande betydelse för hur sjuka vi varit i förhållande till vår levnadsstandard.

 2. Urban Fagerholm says

  Hej. Debatten om sjukdomars utbredning och olika terapiers effekter och säkerhet är viktig.
  Mina kunskaper om vacciner är ytterst begränsad. Jag känner till att man utvecklar och tar dem för att undvika mycket allvarliga sjukdomar och dödsfall, och historien visar vilket betydande värde detta haft för mänskligheten.
  Det finns risker (aktuella och potentiella), som inte får försummas, och det är många överens om, inklusive myndigheter och tillverkare. Marknadskrafterna brukar vara hänsynslösa till företag som missköter sig.
  Det finns många typer av vacciner, varav många en utgör ett fragment av det virus man vill undvika.
  Är sådana mindre skadliga eller inte skadliga alls? Vilken typ av vacciner är det er skeptikerförening är mest kritiska emot, och hur farliga är de i jämförelse med den sjukdom man riskera få? Hur många uppskattats ha dött pga vacciner respektive att de inte tagit vaccin? Sådana frågor, och även vad ett vaccin egentligen är, vore ytterst relevanta att diskutera och för er att ta upp. I analogi skulle man kunna ta ställning mot all form av medicin eller alternativmedicin. Med tanke på hur olika mediciner egentligen är och verkar så vore ett sådant ställningstagande väldigt kategoriskt och märkligt, eller…. vad tror ni? Sådan reflektion, djupdykning och diskussion skulle ge bättre förståelse och enklare för allmänheten att ta rätt beslut när den står inför valet att välja eller välja bort ett vaccin. Jag tror det skulle gynna ert genomslag i debatten. vh/Urban

 3. Henrik R. says

  Påhopp ska ni naturligtvis inte stå ut med, men det verkar finnas fler skäl till varför inte kommentarer går igenom. Mitt påpekande att Vera Schreibner, som denna sida verkar hålla högt, mest publiceras i ”Nexus Magasin” gick t.ex. inte igenom. Är ni månna rädda att era läsare kollar upp vilken typ av publikation detta är?

 4. Nu har Mats Reimer uppmärksammat Kostdoktorns blunder om att skriva om Klara och vaccinering.
  Med hans kommentarer och exempel på kritiska kommentarer har han gjort allt för att det skall se ut som att det är konspiratoriker som är negativa till vaccin. Det är mycket viktigt att poängtera att de allra flesta som är vaccinmotståndare är föräldrar till småbarn, liksom jag började mitt kunskapsinhämtande om farorna med vaccinering när mina två döttrar var 4 och 6 år.

  http://www.dagensmedicin.se/blogg/mats-reimer/vad-hande-nar-lchf-doktorn-tog-stallning-for-bvc-vaccin/

 5. Tråkigt att det tog nästan 400 av kommetnarer och mina påpekanden innan ni reagerar?
  Anser ni inte att det är viktigt att skriva en artikel liknande den ni skrev om någon redaktör vad han nu heter, okänd för mig, om Kostdoktorns blogg som propagerar för experimenternande barnvacciner med hjälp av LCHF-blogg, sin familj och andra hejdukar som strömmar till? Det är ju sådana tillfällen ni skall passa på att komma med vaccin.me syn på vaccinfrågan – Var är den artikeln undrar jag? Sen skall ni få se på kommenterande och uppmärksamhet för oss motståndare till vaccindårskapen. Sedan hoppas jag att ni också kommer med någon artikel om vårat förträffliga immunförsvar som klarar sig aldeles utmärkt utan vacciner det har ju fler med mig visat.

  • Tack för tipset Kjell! Nu har dock Kostdoktorn gjort valet att han vill vaccinera och det är inget som jag känner att vi har någon rättighet att klanka ner på. Vill man bli respekterad i sina egna val måste man även respektera andra i det dom gör. Att välja att inte vaccinera är en insikt var och en själv måste komma fram till. Angående immunförsvaret så är det på gång men allt tar sin tid och vi är som sagt bara två som skriver

 6. Ann-Sophie says

  Jag (och många med mig) är otroligt glada över att denna siten startat!!
  En suverän källa för information och råd, som man själv kan söka vidare på.
  Hoppas ni orkar fortsätta trots motståndet!!

  • Linda Karlström says

   Hejsan Ann-Sophie och ett varmt tack för dina hejarop! Sådana kan det aldrig bli för många av;) Jag har i flera år exponerat mig som vaccinmotståndare, så jag börjar bli härdad vad gäller officiell bespottning, hån och förtal. Sådant triggar mig bara mer haha! Har sett att du kommenterat klokt på andra sajter – fortsätt med det du också! Kram!

 7. Jag kände inte till att Kostdoktorn som lär ha runt 30,000 besök per dag lobbar för vaccin!

  • Lobbar var att ta i och jag ursäktar min dumhet. Vad jag har reagerat på är att han använder sin 4mån bebis för att puffa för barnvaccinering som idag är en kontroversiell experimentverksamhet på barn. Att du reagerar på detta med att jag påpekar hans ”lobby” liknande artikel till hans 30 000 besökare, men låter bli att kommentera hans glada och smått triumferande artikel tycker jag är lite märkligt av en vaccinmotståndare, eller är jag fel ute?

   • Linda Karlström says

    Hej Kjell! Jag har precis som dig reagerat starkt negativt på Kostdoktorns kritiklösa förhållningssätt till barnvaccinering, särskilt med tanke på att han redan genomskådat industrins och myndigheternas korrupta samspel vad gäller kostfrågor. Jag har följt den fantastiska debatten under hans inlägg om att vaccinera Klara, och jag har blivit mycket imponerad. Sällan har jag skådat en så pass saklig debatt, där så otroligt många insiktsfulla vaccinskeptiker gör sina röster hörda utan att bli nertrampade av voffare och andra vaccinmedlöpare. Många bra undersökningar kommer fram i debatten, och många mycket välformulerade åsikter. Just därför har inte jag ansett det nödvändigt att rycka in – vi har fullt upp med vår egen sajt;) – och jag har också sett att många redan länkat till oss. Men nu ska jag uppmana alla att ta del av denna debatt: http://www.kostdoktorn.se/att-vaccinera-klara/ (observera att det snart är 400 kommentarer – snacka om het potatis!)

  • sasser:
   http://www.kostdoktorn.se/att-vaccinera-klara/
   http://www.kostdoktorn.se/vaccinerad-och-klar/
   Plus några till..

   Eenfeldt är ett föredöme gällande att gå på tvären mot ”det officiella” angående kosten, men faller in i samma ”officiella” fälla på mycket annat.
   Det är dock en vanlig sak att göra om man är ”insnöad” på ett enbart ett område.
   Vad som är märkligt hos dessa är att de inte kan se samma lobbyverksamhet/vinstintresse mm mm applicerat på andra saker. Att det finns extrema pengar att tjäna på att producera billig skräpmat och att det har inverkan på forskning, politik osv kan han köpa, men inte att exakt samma sak gäller mediciner, vacciner, vården osv. Då är man ”konspiratorisk och paranoid”..

 8. Förstår inte varför alla skall hänvisa till den där i-ot föreningen hela tiden? Kan vi inte försöka glömma dem nu! Och gå vidare till verkliga frågor som för mänskligheten mot en friskare tillvaro utan vacciner och pillerindustri. Jag förstår att ni inte vill läsa alla påhopp från vaccinkramarna de för inte vaccinfrågan framåt de är bara till för att lobba för vaccinindustrin. Om vi tar en sajt som Kostdoktorn som lobbar för barnvacciner bland sina bloggbesökare måste på något sätt uppmärksammas men hur.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: