C-vitamin botade svininfluensa och leukemi

Svininfluensa botads med C-vitamin

Alan Smith ligger i koma när han flygs in till sjukhus. Hans lungor har kollapsat på grund av svininfluensa. Läkarna dömer honom till döden och vill koppla ifrån de livsuppehållande maskinerna när det visat sig att han även lider av leukemi – men han räddas till livet av C-vitamin, tack vare de anhörigas kamp.

Text: Anna Jönsson, gästskribent / Se filmen 3NEWS !

Alan Smith kommer in på Aucklands sjukhus, Nya Zeeland, den 1 juli 2009. Hans tillstånd är mycket allvarligt. Han ligger i koma och lider av white-out pneumonia; komplikationer efter svininfluensa som slagit ut hans lungor helt. Han måste kopplas till livsuppehållande maskiner. Alan blir sämre och när familjen tror att det inte kan bli värre får de beskedet att läkargruppen är enig om att Alan ska kopplas ifrån maskinerna och tillåtas att dö, eftersom man funnit att han även lider av leukemi.

Man gör bedömningen att leukemin hade varit behandlingsbar om den var enda sjukdomen, men med den allvarliga lungsjukdomen i botten skulle Alans liv inte kunna räddas. Döden är oundviklig.

Familjen föreslår då att man kunde prova höga doser C-vitamin i injektionsform istället. Tipset hade de fått från en alternativ klinik, men får nej av sjukhusledningen med motiveringen att det är mot beprövad erfarenhet.

På ett möte tisdagen den 21 juli bestäms det att Alan ska kopplas ifrån tre dagar senare. Familjen ber än en gång att man ska prova C-vitamin först. Alla läkare i teamet säger nej, utom en som anser att man kan prova. Man beslutar då att ge C-vitamin fram till fredagen och märks ingen skillnad vid det laget släcks maskinerna och därmed även Alans liv.

Alan får 25 gram C-vitamin på tisdagsnatten och sedan 25 gram även på onsdagsmorgonen. Senare på eftermiddagen gör man en lungröntgen som visar att lungorna – som förut varit så vätskefyllda att de inte ens syntes på röntgen – börjat återhämta sig. En stor förbättring! Stora delar av lungorna tecknar sig nu tydligt.

Läkarna anser dock att förbättringen beror på att man vänt patienten på mage, vilket man gjorde ungefär samtidigt som man började med C-vitaminterapin. En av sönerna kan inte låta bli att undra varför man i så fall inte valt att pröva det, innan man bestämde sig för att koppla ifrån de livsuppehållande maskinerna.

Mindre än en vecka efter den påbörjade C-vitaminbehandlingen kan Alan kopplas ifrån maskinerna – han kan andas själv igen!

Plötsligt försämras Alans hälsa hastigt och familjen upptäcker då att C-vitaminbehandlingen har avbrutits. Anledningen är att en ny läkare som är helt emot C-vitamin har tagit vid. Läkaren sitter med korslagda armar och rullar med ögonen upp i taket och upprepar ”nej, jag sätter inte in det igen”. Familjen blir mycket upprörd och efter tre dagar sätter läkarna åter in C-vitamin, men då i en förhållandevis låg dos på endast ett gram C-vitamin två gånger om dagen. Tillfrisknandet börjar gå framåt igen men väldigt långsamt jämfört med högdosterapin.

Sönerna säger:

Vi är inte medicinska experter men man måste vara dum om man inte kan se att administrationen av vitamin C direkt reflekterades i fars hälsotillstånd; när han fick högre doser blev han snabbt bättre, när han inte fick C-vitamin blev han sämre och på låga doser blev han långsamt bättre.

Så småningom flyttas Alan, fortfarande i koma, till ett sjukhus närmare sitt hem. Här säger läkaren att man inte vet vad C-vitamin är och att man vägrar att ge det. Familjen vänder sig då till en advokat och ser ingen annan utväg än att ta ärendet till domstol om det så krävs. Advokaten varnar sjukhuset vilket resulterar i fortsatt terapi med C-vitamin. Familjen vill att Alan skall ha en dos på 50 gram men sjukhuset går bara med på att ge några få gram, och tillfrisknandet går långsamt.

Efter nio veckors koma vaknar Alan slutligen upp och hans fru börjar då ge höga doser av C-vitamin i oral form och tillfrisknandet går snabbare igen. Alan får veta att det tar tre månaders rehabilitering för att lära sig gå igen, och läkarna blir förstummade när det visar sig att han kan gå därifrån efter bara 15 dagar.

Alan tillfrisknade alltså mot alla odds, och om ni undrar vad som hände med leukemin – så försvann den också. Finns inte ett spår!

TV-inslaget i 60 minutes i Nya Zeeland har rönt stor uppmärksamhet runt om i världen. I Sverige är det däremot helt tyst, så när som på tidningen 2000-talets Vetenskap som skrev en artikel år 2010. Bo Zackrisson skriver efter att flera svårt sjuka människor förvägrats C-vitamin och dött: ”För hälso- och sjukvården är det självklart tryggare att låta patienterna dö med vetenskapliga metoder, än att låta dem bli friska med påstått ovetenskapliga metoder”.

Har han rätt? Tja, du kan ju efterfråga C-vitamininjektioner i högdos nästa gång du kommer in på sjukhus med cancer eller komplikationer efter infektionssjukdom eller vaccin, och tillsammans med läkare själv finna ut om det har effekt.

Aucklands sjukhuskommitté i klinisk praktik, Clinical Practice Committee (CPC), gick efter TV-inslaget ut med att man inte hittat några bevis för att högdosbehandling med C-vitamin vare sig är säkert eller effektivt. Alan Smith säger att han inte bryr sig om vad etablissemanget säger. ”Jag är ett levande bevis – med deras metod hade jag varit död”.

Text: Anna Jönsson, gästskribent


3NEWS berättar hela historien!

Auckland District Health Board ”Det finns inga vetenskapliga bevis att C-vitaminterapi är effektivt”

ANNONS

Hälsofrihet NHFsweden

Comments

 1. Vad är det som menas egentligen med C-vitamin här?
  Citronsyra, askorbinsyra – eller en kombination ?
  Citronsyra i så fall som inte gjorts på mögel?

 2. Margaretha Jönsson says

  Underbart att få ta del och vetskap om detta mirakelvitamin ♥ Vad är verksam dosering med vanligt c-vitamin och med liposomalt c-vitamin ?

 3. Kent Lövgren says

  Undrar över om någon känner till om det finns någon klinik i Sverige som utför högdoserad intravenös c-vitaminbehandling. Det finns ju hur många berättelser som helst på nätet om lyckosamma behandlingar av det slaget, men vart vänder man sig för att få det utfört? Har en dotter på snart 14 år som kämpat med sin cancer i snart 6 år, och där vi inte fått kontroll över spridningen.

  • Hej Kent,
   Jag känner inte till någon som utför det, men föreslår annars att du utför behandlingen själv med hjälp av liposomalt c-vitamin som tom är bättre än intravenöst. Du kan köpa det på hälsokost, eftersom du behöver extremt mycket som kommer det bli dyrt dock. Men du kan också tillverka det själv billigt.

  • Hej Kent, hur har det gått för er dotter? ❤

 4. Yngve Giljebrekke says

  For those of you interested in more I suggest you read up on the following:

  1:The Johanna Budwig protocol
  2:Laetrile (B17 vitamin)
  3:Digestive enzymes and the lack of them in modern westernized diets
  (Like lactase for instance)

  Theres not just one way to get rid of cancer, theres a lot of ways and none of them involves dangerous chemoterapy, radiation or surgery.

  As a man once said:”Using chemo to treat you, is like using bulldozers to get rid of a traffic jam. You can get the job done, but you`ll damage absolutely everything else too”.

  And a final and interesting sidenote: The 10 most wealthy medical companies in the world make more money than the 490 companies on the Forbes-500 list put together. Their biggest source of income is cancer, vaccines, coronary heart disease and diabetes.

  So ask yourself: Are they REALLY looking for a cure, or are they happy with status quo?

 5. Jättebra att allt kommer fram. Inget ska tystas ner. Bra att väcka upp människor vi måste lära oss lita på oss själv av egen erfarenheter. Jag tar reda på själv. Vi blir manipulerad hela tiden av samhället och alla tidningar som skrämmer upp folk.

 6. Kanske hade de fått ännu bättre resultat med liposomalt c-vitamin som är 6-7ggr bättre än injicerat C-vitamin(!)

 7. Anna-karin karlsson says

  Bra att detta kommer ut mer.Har själv gjort mig frisk av bla c-vitamin,naturlig sådan.Låg då på gränsen att utveckla leukemi,hade även astma som bara blev värre av tradionella skolmediciner(man sjuk av skolmedicin,bata ett pengamonopol för de ansvariga,inblandade,läs gärna http://www.forskningsfusket.se http://www.medicinfusket.se Så jag sökte efter info och fakta från alla håll och kanter även de utländska,slog ihop det med mina medicinska kunskaper, med mina kunskaper om hälsovård och naturtillskott/livsmedel och sunt förnuft.Så jag intog c-vitaminer utöver multivitamintillskott,omega3 och ändrade i kosten med att först helt ta bort komjölksprodukter,socker,konstgjorda sötningsmedel,syntetiska e-nr,syntetiska konserveringsmedel,syntetiska antioxidationsmedel,övriga syntetiska tillsatser och efter ca 4 månader var jag ej riktigt bra ändå, så jag slutade med alla sädeslag/alla mjöler och efter ca 3 månader var jag helt frisk äntligen.Efter ca 1 år efter jag började ändra kosten och inta kosttillskott så gock jag för att kolla upp mina blodvärden igen och fick konstaterat att jag var helt frisk och inte ett spår fanns kvar av att jag en gång legat precis på gränsen att utveckla leukemin,så på den vägen fortsätter jag.Har även papper på mina blodkroppar både före och efter.Det är verkligen skillnad på dom, från svarta/mörka till ljusa väl synliga.

 8. Här kan man läsa mer om näringsmedicin http://orthomolecular.org/resources/omns/index.shtml

 9. Per-Göran Skog says

  Läs boken ”Att besegra sin sjukdom” skriven av Norman Cousins

 10. Artiklar som denna bör publiceras regelbundet tills meddelandet ’gått hem’ – tack.

  • Cases nonchaleras tyvärr av dem som abonnerar på sanningen. Eftersom sanningen är föränderlig, eller turligt nog att den ständigt förändras, kommer även vissa läkare så småningom till insikt att naturen har allt för att hålla oss friska. Vill rekommendera att läsa boken om cellmedicin, signerat Dr Matthias Rath, ISBN 978-91-978806-6-4 eller ta kontakt med Novato Medic AB – http://www.novato.se. Rath har fortsatt forskningen om C-vitamin efter Linus Pauling och kommit fram till banbrytande slutsatser som på sikt kan mycket väl resultera i ett paradigmskifte.

 11. Hi!
  Thera are plenty of evidens available, i just name Linus Pauling, 3 Nobel prices. He treated cancer with high doses of C-vitamin. Sience never accepted his results – kan you imagine? Mostly doctors dont’t know anything about it!

 12. Klara J. says

  I Australien ger de c-vitamin i injektionsform direkt i musklen till djur som har blivit bitna av giftormar då det kan vara långt till närmsta veterinär eller kostsamt att skaffa ormserum. Alternativet är att djuret dör. Det går att googla rätt mycket på det.

 13. Har en bekant vars lilla dotter fick stora behandlingar med antibiotika,hon fick återkommande urinvägsinfektioner.Det var en kräftgång. Tills en läkare satte in stora doser askorbinsyra.(C-vitamin)
  Infektionen gick tillbaka och flickan fick under en tid allt lägre dos och tillfrisknade. Överskott av C-vitamin går ur kroppen via urinen,bakterier kan inte leva och frodas i en sur miljö. Daglig dosering kan ske med apelsin,citron,lime övriga sura frukter eller billig askorbinsyra på påse.

 14. Helene Sandström says

  Näringsmedicinsk Tidskrift skrev också om det här fallet (nr 6:2009). Fantastiskt att han mår bra idag!

  • Anna Jönsson says

   Det är tur att tidningarna på ”alternativ-sidan” sprider det, men det når desvärre inte så många. Det hade varit trevligt om DN eller SvD tog upp det eller varför inte sprida det via Nyheterna eller Rapport i TV?

 15. Helena, här kommer en länk om C- vitamin
  http://lpi.oregonstate.edu/infocenter/vitamins/vitaminC/

 16. Vad är det för egenskaper hos C-vitamin som är så bra?

 17. Anna Jönsson says

  Håller med dig, vilken tur att han hade en familj som vågade stå på sig och tom vågade att driva det till domstol, om det skulle behövas. Vem gör det?
  Titta gärna på videon den är mycket sevärd! Den får högsta betyg!
  Länk till videon finns längst ner under artikeln eller här:
  http://www.3news.co.nz/Living-Proof-Vitamin-C—Miracle-Cure/tabid/371/articleID/171328/Default.aspx

 18. Vilken solskenshistoria !

Trackbacks

 1. […] För att t ex slippa råka ut för långvariga ”dagisförkylningar” – så kan C-vitamin ge ett gott skydd när ”känningar” av det är på G. Om C-vitamins förmåga att bota redan sjuka här. […]

 2. […] Vilken fantastisk historia! Och vad inkompetenta läkare är ibland. Blir mörkrädd. In o läs HÄR. […]

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: