Vaccinationer

Många föräldrar är rädda för att vaccinera sina barn. De ringer mig och ber om råd inför ett svårt val.

  1. Att följa sin egen övertygelse och ofta bli ifrågasatt, hånad, utskälld eller förnedrad av skolsyster, skol- eller barnläkare. Det är inte lätt att står emot kraftigt motstånd, i synnerhet när det kommer från många håll – familjemedlemmar, grannar, lärare, släktingar, vänner m m. Några har berättat, att man vid hälsokontroller ifrågasatt om föräldrarna älskade sina barn när de nekade vaccinationer.
  2. Att ge efter för trycket och vaccinera sitt barn, i likhet med andra föräldrar, men med motvilja eller stor osäkerhet inom sig.

I detta nummer  vill jag stödja den förälder som inte vill vaccinera sitt barn. Jag vill även stödja den, som väljer att vaccinera sitt barn, men som vill komplettera med skyddsåtgärder mot vaccinationsreaktionerna. Jag ifrågasätter starkt det likhetstecken, som samhället sätter mellan omsorg för barnets bästa och vaccinationer. Varken den historiska utvecklingen eller epidemiologiska  och vetenskapliga studier visar några övertygande bevis för att vaccinationer skulle ge effektivt skydd mot  farliga sjukdomar. Vissa vaccinationskampanjer har varit framgångsrika när de granskats kortsiktigt, men många andra har varit rena katastrofen.

Peter Wilhelmsson, Naturläkare

Häftet kan beställas av Näringsmedicinsk Tidskrift

Sammanställning: Marina / Bild: Freedigitalphotos/Tom Clare

ANNONS

Hälsofrihet NHFsweden

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: