Hör Linda Karlström debattera om fästingvaccin i radio Vega

Fredagen den 11 maj klockan 12.10 finsk tid (det vill säga 11.10 svensk tid) kommer Vaccin.me:s redaktör Linda Karlström att delta i en direktsänd radiodebatt. Debatten sänds i den finlandssvenska radiokanalen Vega i programmet Slaget efter tolv:

Antalet fall av fästingburen hjärninflammation TBE ökar, med neurologiska symptom och förlamningar som följd. Slaget efter tolv frågar om det vore klokt att gå in för massvaccineringar i områden med mycket TBE. Eller skulle nackdelarna med en vaccineringskampanj överväga fördelarna?

Lyssna på Radio Vega här, klicka på ”Lyssna direkt” i menyn högst upp.

***

Uppdatering 11.5:

Debatten ligger nu ute på nätet och enligt uppgifter ska den också gå att lyssna på i Sverige:

Gratis TBE-vaccin för åbolänningar?


ANNONS

Hälsofrihet NHFsweden

Comments

 1. Linda, du är som alltid en klippa! Så modig, så saklig och påläst. Mycket bra intervju. Jag önskar jag hade hälften av ditt lugn. En stor eloge till dig för allt fantastiskt arbete du gör med att upplysa och strida för det du och så många av oss står för. Vaccinerna är bara toppen på ett stort isberg av illusioner som långsamt håller på att smälta. Keep on shining! Kram, AC

  • Linda Karlström says

   Tack Ann-Charlotte! Detta var i princip den första debatten jag deltagit i där programledaren inte tog ställning för vaccin. Jag upplevde mig rättvist behandlad och tyckte jag fick prata ovanligt mycket. Så hade jag också haft ett långt samtal med programledaren innan, och förklarat hur illa behandlad jag blivit tidigare och hur fult olika journalister brukar vinkla sina alster där jag medverkat – inte minst detta program i samma radiokanal: http://svangrum.ylebloggen.fi/2012/02/18/vaccin-och-vaccinationsmotsandare-en-spruta-moral/.
   Hon var mycket mån om att jag inte skulle råka ut för samma sak igen! En toppenbra journalist faktiskt. Efter debatten ringde hon genast upp mig och frågade hur jag mådde och vilka känslor och tankar jag hade. Det är första gången en journalist agerar så proffsigt!

   Den enda missen i debatten var att politikern på förhand hade klargjort att hon inte tar någon som helst ställning i vaccinationsfrågan, eftersom hon inte är det minsta påläst. Hon skulle vara där för att prata om … tja … var det politiska möjligheter att verkställa en massvaccinering? Jag vet inte riktigt. Hur som helst så blev det ju fel. För hon sitter ju där nu och tar ställning för vaccin. ”Om det nu finns bot mot TBE varför skulle man inte ta det?” Detta märkte programledaren och det var därför hon avsiktligt lät mig få sista ordet;)

   Sedan kan jag också avslöja att jag krävde av programledaren att hon före debatten skulle läsa Alan Phillips artikel om vaccinationsmyterna: http://www.klokast.se/siem/Phillips.pdf. Hon sade till mig i telefon att ”jag läste den och måste erkänna att jag baxnade!” Jag tror att detta var en starkt bidragande orsak till att debatten blev så saklig. Programledaren hade inte stängt igen dörren som artikeln gluttade på – tvärtom! Hon sade att hon kommer att börja titta in här på sajten med jämna mellanrum:) Så om jag nu aldrig lyckades väcka upp någon radiolyssnare ur törnrosasömnen så lyckades jag i alla fall väcka programledaren – och det är jag oerhört glad över!

   Kram tillbaka Ann-Charlotte! Du är ju också en massiv klippa – hoppas din föreläsning i Stockholm drar fullt hus!

 2. Hej!
  En vännina till mig berättade för ett par dagar sedan att en bekants barn fått TBE. Barnet blev vaccinerad mot TBE för en tid sedan, jag vet inte exakt hur länge sedan. Detta har jag tyvärr hört förut att barn som ÄR vaccinerade FÅR sjukdomen.

  Skrämmande är att vacciner verkar sprida sjukdomen de har som syfte att stoppa…

  Jag avstår fån att vaccinera min familj och vi är friska. OM vi får något har vi stort förtroende för den alternativa vården.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: