Livet efter vaccinet – att leva med narkolepsi

Hösten 2009 gjorde 11 årige Arvid Afzelius Askendal som så många andra. Han tog sprutan mot svininfluensa. Men istället för att fortsätta vara frisk blev han sjuk i narkolepsi – en sjukdom han aldrig blir av med.

”Jag bara ångrar att jag tog den där dumma sprutan. Det har liksom förändrat mitt liv”

Följ med Arvid under en dag och hör honom berätta hur det är att leva med sjukdomen. Hör när han får sina tabletter på morgonen, när han somnar i skolan och när han framkallar en kataplexi för att vi, som inte har narkolepsi, ska förstå hur det är.

Hela dokumentären på P4

Bild: Freedigitalphotos.net, Foto: David Castillo

 

ANNONS

Hälsofrihet NHFsweden

Comments

 1. Jag råkade komma in på den här sidan. Tror ni att narkolepsi kan botas med homeopati?

  Narkolepsi beror på att neuroner i hjärnan har brutits ner så att hjärnan inte producerar hormonet orexin som krävs för reglering av sömn och vakenhet. Även om man skulle lyckas framställa läkemedel med orexin som kan ta sig genom blod- hjärnbarriären och in i hjärnan (man har inte lyckats hittills, orexinmolekylen är för stor) så skulle inte det hjälpa för receptorerna som tar upp orexin är förstörda; de existerar inte längre. Narkolepsi är en kronisk hjärnskada.

  Jag har gått igenom mängder av litteratur och forskningsdatabaser i jakt på alternativ behandling och symtomlindring vid narkolepsi. Det har testats mängder med saker- inklusive all tänkbar homeopati.

  Det enda som faktiskt har bevisad effekt, som inte är kopplat till traditionell medicin, är en mycket strikt LCHF-kost. Det gör att man får upp till 5 procent mer vaken tid då det har en viss inverkan på pigghet genom att det sänker och stabiliserar blodsockret. Men upp till 5 procent mer vaken tid är inte värt jobbet och uppoffringarna som krävs.

  Jag har varit i kontakt med personer med narkolepsi som testat homeopati i alla dess former utan effekt. Det enda som detta lett fram till är sämre ekonomi, mindre tid och en större sorg och besvikelse.

  Det ni påstår är ungefär som att tro att homeopati kan få en avhuggen arm att växa ut igen. Narkolepsi är en permanent hjärnskada och den är irreversibel. Det är ingen lek.

  Nej Kjell Holmsten, du har rätt när du skriver att du inte förstår uppgivenheten. För du förstår helt enkelt inte problemet. Janne däremot, du verkar ju ha svar på något som resten av världen inte har upptäckt än. Varför avslöjar du inte din mirakelmedicin för att hjälpa alla dessa människor som har fått sina liv förstörda?

 2. Ursäkta men jag förstår inte denna uppgivenhet? Om jag får gå till mig själv hur jag har lovat att behandla mina nära och kära, inte är det genom att ge upp! Det finns massor med möjligheter: http://dagenshomeopati.se/2011/04/01/bert-breuker-undersok-homeopatin-sa-ska-du-se-att-den-fungerar/
  Om inte detta hjälper varför inte prova Naturmedicin som verkar på cellnivå som : Protocell som är en cancermedicin länk:http://www.mednature.se/vanliga-fragor/
  Eller MSM, Kolodialt silver, PH – Syra/bas balansen osv.

 3. Det finns bra och effektiva sätt att behandla narkolepsi med homeopati, så det behöver inte vara en sjukdom som inte går att bota. Kan man bli sjuk så kan man bli frisk. Skolmedicinen har inga möjligheter (eller ens vill?), så man får vända sig till den alternativa sidan för att få hjälp.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: