”Allergivaccinet gav mig aluminiumklumpar i armarna och gjorde mig överkänslig mot allt”

Jag började ta vaccin mot min allergi mot björk/pollen och gräs på höstkanten 2012. Men jag ska berätta min historia från början.

Ända sedan jag var barn har jag blivit behandlad mot både astma och allergi. Ena våren var sämre än den andra. Jag hade hemska astmaperioder då jag knappt kunde vistas utomhus utan att behöva stanna till och ta medicin. Ändå fanns det aldrig några bevis på att jag hade eller har haft astma. Jag fick mängder av allergimediciner och olika medel utskrivna. Ett tag gav dom oss 75 procent rabatt för att det inte skulle bli så dyrt för oss.

Medan jag hade denna rabatt passade jag på att köpa Gardasil, jag betalade ca 1500 kronor om jag minns rätt. Jag har förstått och läst nu i efterhand att vaccinet inte kommer att hjälpa mig eller någon annan. Jag blev ännu en gång bara lurad.

När jag gick i 9:an fick jag stora problem med halsen, mina halsmandlar var svullna nästan hela våren och jag missade nästintill hela vårterminen. Jag fick en tid för operation och tog då bort dem. Efter det fick jag höra av sjukvårdspersonalen att jag kommer att bli ännu sjukare mer ofta.

Jag blev bara bättre och bättre, jag har inte blivit behandlad för astma igen men min allergi har alltid varit kvar.

Jag tycker det är viktigt att berätta hela bakgrunden runt allergin/”astman”, på så sätt kan jag inte bara skylla på vaccinet, utan även på läkarnas metoder.

Nu till det nuvarande vaccinet, alltså vaccin mot allergin mot gräs och pollen.

Det hela började med att jag fick gå på ett möte med en doktor som berättade och förklarade allt för mig. Jag fick ta olika tester för att se vilken grad av allergi jag hade, bland annat pricktest och blåstest. I mina öron lät allting bra, just för att jag i denna tid inte var medveten om riskerna, utan tyckte det lät toppen att spara pengar och vara fri att vistas ute under våren.

Jag fick ”allergianfall” flera gånger under de här sprutorna. På akuten visste de inte ens vad det var för någonting och ville inte riktigt släppa in mig, även fast jag var täckt av någon form av eksem jag aldrig upplevt innan. Min kropp svullnade upp så mycket att det gjorde ont, ändå var det hydrokortison jag blev rekommenderad att köpa. Detta hände ett flertal gånger.

När jag började gå var 7:e-8:e vecka kom jag varje gång hem med stora knölar på armarna. Jag tyckte självklart det var konstigt och berättade om dem gång på gång för läkarna, men de svarade att det var något som var vanligt. Varför det blev så fick jag aldrig något svar på. Senast jag var där sa kvinnan som ger mig sprutorna till läkaren:

– Det är inte aluminiumklumpar va?

Doktorn: – Nejnejnej …

De vägrade möta min blick. Klart det var aluminiumklumpar, det förstod jag på en gång. Jag har sedan tidigare vetat att aluminium finns i en del vacciner. Jag har dock aldrig känt till bieffekterna av aluminium, vilket jag gör idag efter timmar av läsning just om vaccin och hur de olika metallerna skadar kroppen.

Jag fick därefter en starkare salva utskriven. Jag köpte den för 130 kronor. När jag kom hem läste jag på bipacksedeln: ”Använd ej på stora områden i en längre tid, inte heller i armhålor” m.m. Och så en hel lista med biverkningar som kunde uppstå om jag gjorde det. Men det är ju just där det är som värst, tänkte jag. Här sitter jag med rygg, bröst, mage, ben, armhålor som kliar dygnet runt. Vad ska jag med den här salvan till?

Här sitter jag nu ett år senare, med klåda på hela kroppen, klumpar i armarna, överkänslig mot nästintill allt som inte är ekologiskt och naturvänligt. Jag kan inte använda vanlig deodorant som går att köpa på Ica, jag kan inte använda vanligt schampo, jag kan inte smörja in mig med hudsalva om jag inte är säker på att den är så fri som möjligt från det min hud inte klarar av. Färga håret kan jag glömma. Annars kliar jag gärna upp sår, både i sömnen och omedvetet under dagen. Från och med idag köper jag bara produkter från hälsokostbutiker, och jag får alltid hjälp från personalen om vad som borde funka bäst för mig.

Jag vill gärna bidra till att hjälpa folk att akta sig för vacciner då de inte vet vad de innehåller. Fråga alltid läkaren först, och nöj dig inte med ett svar. Kräv att få veta vad de innehåller och vilka negativa effekter de kan ge. Jag är rädd för vad svensk sjukvård undanhåller oss, och vad det egentligen är de stoppar i våra läkemedel. Ta hand om dig!

Lovisa Larson

Bild: Freedigitalphotos.net/Baitong333

ANNONS

Hälsofrihet NHFsweden

Comments

 1. Niklas says

  Jag tror man ska undvika vacciner så långt som möjligt, troligtvis helt och hållet.

  https://www.youtube.com/watch?v=Z5lTnJnsnrs
  http://vaccin.me/darfor-ifragasatter-vi-vaccination/

  Jag genomgick själv en allergivaccination under flera år. Men blev inte bättre.
  Nyligen provade jag Bioresonans. Och efter fjärde behandlingen slutade allergin att vara ett problem. Vi har nu flera katter i huset utan några problem alls!

 2. Roxana says

  Hej! Jag bor i Barcelona och blev for ca 5 år sedan allergisk mot pollen. Under ca 1 år fick jag göra en behandling med allergisprutor och vid dem sista sprutorna började jag få en mörk fläck på övre framsidan av armen, där jag fick sprutorna (båda armen), som med tiden blev större och täcker halva armen. Huden blev torr, grövre o väldigt mörkt. Alla läkare blir överraskade då dem ser fläckarna, enligt dem har dem aldrig sett nåt liknande. Jag har besökt flera dermatolog och dem har tyvärr inte kunnat hjälpa mig men nu sedan ett halvår har jag besökt en ung dermatolog som har gett mig en kräm för att bleka huden, det har hjälpt mig då hudens yta har blivit len igen och lite ljusare, men tyvärr kommer fläckarna aldrig att försvinna och jag hatar att vistas i kortärmat!!

 3. Min son blev av med sin pollenallergi med hjälp av frekvensbehandling. Inga biverkningar. Det behövdes bara tre behandlingar och efter det inga allergimediciner mer. Detta var ca å r2008 och kostade då sammanlagt 1.500 kr. Tror nog vi sparat in det r länge sedan både i medicinkostnader och livskvalitet.
  Hoppas du kan få hjälp att rensa och stärka upp din kropp

 4. Jag avslutade min allergivaccination (gräs) för flera år sedan och har också kliande knölar på överarmarna. Dessutom har min astma och hosta blivit mycket sämre. Trodde jag var ensam om att ha drabbats av detta och har ej påtalat för någon om dessa problem. Hur gör man för att anmäla till läkemedelsverket?

  • Linda Karlström says

   Hej Maria!

   Va tråkigt att höra att du också har drabbats av dessa biverkningar. När du går in på Läkemedelsverkets hemsida så ser du genast ”Rapportera biverkningar” på startsidan. Du ska använda dig av ”e-tjänst konsumenter”. Jättebra att du tänker anmäla, om alla gjorde det så skulle vi få en mycket mer sanningsenlig bild av vaccinernas biverkningar.

 5. Tagit sprutor mot björk och gräs och utvecklat aluminium allergi , va klar i dec 2013 och nu kliar det mer än någonsin , dom sa bara till mig att det kommer att gå över , men när jag läser här , så tvivlar jag på detta 🙁 . Man borde nog anmäla detta eller ? Min son även han behandlad mot samma men tack och lov inte fått klåda!

 6. Jag fick sprutor mot björk och timotej under 3,5 år. En massa sprutor med andra ord. Jag har fortfarande kliande knölar på överarmarna, 7 år efter avslutad behandling. Jag tål nästan ingenting längre. Allergierna och astman blev sämre, jag har utvecklat celiaki, matintoleranser, MCS (kemisk intolerans), diverse olika hudåkommor mm. Klarar inga krämer eller något smink. Gjorde en anmälan, men fick avslag med motiveringen att biverkningarna inte påverkade min livssituation tillräckligt mycket. Jag fick aldrig prata med den som skulle ta beslut.

 7. Jenny Wannstedt says

  Jag gjorde en hyposensibilisering för snart 10 år sedan och den innebar en sådan hjälp poch lättnad i mitt liv! Jag har haft astma och allergier sedan jag var väldigt liten och nu efetr behandlingen med allergivaccination kan jag för första gången på många år vara ute och gå, spinga i det vackra vårvädret.

  Jag hade inga som helst biverkningar av sprutorna, varken akuta eller långsiktiga. tvärtom har det bara medfört positiva förändringar för mig. Jag kan andas!

  Jag skulle inte tveka att göra om den här behandlingen eller rekommendera den till någon annan!

 8. Så himla hemskt och sorgligt att dessa biverkningar har drabbat vissa av er så otroligt mycket. Jag har nu under en lång period funderat på att ta vaccin mot gräs/björk/pollenallergi. Men nu så tänker jag att det verkligen inte är värt att sätta sin hälsa i en så stor risk, trots att man lider som man gör.
  Jag sitter och skriver detta med ögon rödare än en tomat och vattenfall i näsan.

  Hoppas verkligen att ni alla blir bättre!

 9. Verkligen sorgligt att höra. Har gått igenom så mycket lidande efter mina tre månader med allergicvaccinering. Blev tio år äldre efter all kvicksilver och allt alluminium de hade i sprutorna. Alla ptienter borde få reda på vad sprutorna innehöll innan vaccineringen sattes igånd. Jag blev jättesjuk direkt med kliande ögon uppsvullet ansikte och blåsor i mun och svalj. De kollade bara att jag kunde andas ordentligt och sa att mina besvär skulle gå över så småningom. Först när hela ansiktet var igensvullet sa sköterskan som hade hadn om mig att sprutorna nog kunde orsaka svår allergi hos mig och att jag nog borde sluta eftersom de innehöll något jag reagerade starkt negativt på.

 10. Elisabet Nordangård says

  Jag blev allergis mot tomater, appelsiner, lingon och allt rött efter min allergivaccinering. Väldigt sorgligt.

 11. Intressant läsning, min son fick alluminumallergi av vaccinet man får på Bvc. 1 år gammal med en knöl på benet som vägrade ge med sig, grov hårväxt på området som var stor som en 5-krona.

 12. Hej allihopa som går igenom samma sak som mig, med kliade kroppar och allergi mot aluminium. Tänkte bara fråga er om någon har försökt och anmäla detta till läkemedelsverkat och vad det säger? Hade jag vetat att jag skulle få gå igenom detta efter denna vaccination så hade jag aldrig gjort det eftersom det har ”förstört” mitt liv.

 13. Hej Lovisa!
  Jag är väldigt intresserad av att prata mer med dig om det här. Jag är frilansjournalist och jobbar just nu med en artikel om biverkningar från just allergivaccinering.
  Om det är någon mer som skulle vilja prata med mig om detta går det bra att kontakta mig på sara.brostrom.norden@gmail.com.

  • Linda Karlström says

   Tack Sara, jag har uppmärksammat Lovisa och andra som kommenterat hennes berättelse på att du söker kontakt.

  • Lovisa Larsson says

   Hej Sara!
   Jag har mailat dig!

   Lovisa

  • Emelie Christensen says

   Hej!

   Uppmärksammade att du är jounalist och har skrivit en artikel om biverkningar kring vaccination. Har precis samma symptom som de andra, dvs flera år efter avslutad behanding av allergivaccination så har jag fortfarande ”knölar” som kliar… Känner du till om det någon som har fått det behandlat och hur gör man?

 14. Jag hyposensibiliserades mot björk och har också ”aluminiumklumpar”. Dessa är kvar trots att det är ca 5 år sedan jag hyposensibiliserades. De påstod att det inte skulle bli några långtidsbiverkningar. Jag har precis fått bekräftat på Hudkliniken på US i Linköping att jag har blivit allergisk mot aluminiumsalter. De skrev ut en extra stark kortison men den har inte hjälpt. Tvärt om förstört min hud på överarmarna. Det värsta är att jag sökte för besvären så länge utan att läkarna kunde lista ut vad det var. Det var jag själv som från början misstänkte vaccinet och det var när jag av en slump såg en artikel om problemet i tidningen som jag förstod. Efter att jag själv hade agerat läkare och ringde rätt ställe gick det fort för mig att få aluminiumallergin bekräftad. Däremot har jag inte fått någon särskilld infromation om vad denna allergi kan göra, är det okej att baka kaka i en aluminiumform, kan jag äta silverkulor (de är ofta färgade med aluminium), kan jag reagera allvarligt om jag får i mig aluminium? Det är ju en oro att inte veta. Men det kunde läkaren inte svara på…

 15. Jenny Zanton says

  Jag känner verkligen med dig då jag pga allergivaccin (hyposensibilitering) fick en allvarlig neurologisk sjukdom. Har efter ett antal år nu funnit en sk naturläkare som såg detta via blodanalys som fick utföras i Tyskland då Sverige vägrar erkänna kvicksilver-förgiftning. Har nu fått medicin som tar bort allt ansamlande av kvicksilvret och förhoppningsvis kommer min sjukdom stanna upp men dock kommer alla men jag har fått av sjukdomen upp till idag kvarstå. Önskar sjukvården/socialstyrelsen/regeringen kunde acceptera att det finns metall-överkänsliga personer.

  • Jenny Zanton, vilket vaccin har du fått som innehåller kvicksilver? Vad jag vet finns det inte sådana allergivacciner. Jag blir nyfiken nu. Jag vaccinerades mot björk och har fått noduli vid injektionsställena och konstaterats allergisk mot det aluminiumsalt som vaccinet innehöll. Det märkliga är dock att de flesta av problemen kom först i samband med att jag vaccinerade mig mot Svininfluensan. Det var ett par år efter vaccinationen mot björk. Svininfluensavaccinet innehöll inte aluminium. Däremot kvicksilver. Mina problem kvarstår ännu. Jag undrar om jag har missat något. Hälsningar Louise

 16. Katarina says

  Hej, sorgligt att höra era berättelser. Är väl medveten om riskerna med vacciner, har själv alltid varit skeptisk och restriktiv. Vill bara informera er om att det finns en behandlingsmetod som heter Bioresonans där man med hjälp frekvensterapi kan återställa kroppens obalanser så som tungmetallsförgiftning, vaccinationsskador samt behandla bort luftburna allergier som t ex pollenallergi. Så det finns hopp för er som forfarande inte mår bra och vill gå bättre livskvalité! Gå på allergikliniken.se och se vilken klinik som ligger närmast där du bor.

 17. jag har också gjort denna vaccinering mot pollen/björk och har samma symptomet tre år sedan jag slutade med den. och jag fick knölar under huden på båda armarna som kliar konstant och huden runt hela området (nästan hela överarmen) är nu blå (ser ut som blåmärken) och hudenhar blivit hårdare. nu efter tre år så har läkarna börjat lyssna. tjatade till mig en remiss till hud i Gävle, där hade dom aldrig sett något liknande men att det fanns någon som hette aluminiumallergi men att det inte fanns någon forskat om det och det fanns inte heller något test som visade om man hade det och vart hemskickad med starka kortisonsalvor som inte hjälpte, dom gjorde en uppföljning efter cirka en vecka och jag sa att det inte blivit bättre. fick till svar att ”vad synd, hoppas det blir bättre, hejdå” så då sökte jag själv på Google på aluminiumallergi och där var det ju, exakt mina symptom så gick ta kontakt själv med en forskare som hade forslat om det och fick redan på att det fanns visat ett sätt och testa mot aluminium och fick ringa tillbaka till hud och tjatade igen åt mig en remiss till Uppsala där dom kan testa detta. och såklart visade det på reaktion mot både aluminium och kobolt.

  • Det var säkert alluminiumallergi jag också drabbades av. Jag kan inte ha örhängen, skärp eller smycken längre och reagerar jätestarkt mot smink. Detta började 2008 när jag gick igenom en allergivaccinering. Läkaren jag hade visste ingentin och sa att det var ödem vilket skulle gå över.

  • Emelie Christensen says

   Hej!

   Har precis samma symptom som er, dvs flera år efter avslutad behanding av allergivaccination så har jag fortfarande ”knölar” som kliar… Är det någon här som har fått det behandlat och hur gör man?

 18. hej! Är det hyposensbehandling du gjorde eller var det annan allergivaccin? Jag håller på med hyposens för gräs och pollen och går ibland hem med knölar på armen, men det är biverkning av vaccinet får jag höra. Bör man kolla upp det lite mer kanske??

  • Lovisa Larsson says

   Hm, vad jag vet om så finns det bara ett mot allergi, kan vara möjligt att det finns flera. Men jag fick iallafall några enorma knölar på armarna i början, och det ville dom gärna att jag skulle mäta, jag tog bilder istället men då ville dom inte se.
   Jag rekommenderar att sluta med dom, även fast det nu var månader sen jag tog min sista spruta så kan knölarna fortfarande svullna upp rejält ibland och gör jätteont, överarmen blir helt stel och jag har kliande utslag hela tiden.

   Tänk efter och känn efter, om du märker att knölarna aldrig försvinner så borde du sluta upp nu!

  • Vet inte. Människor reagerar olika och har olika förutsättningar att tåla vaccinering. Just hur du reagerar och vad det beror på vet ju inte jag. Mitt största problem var att jag aldrig blev av med symtomen och att jag blev överkänslig mot en massa nya saker. Skulle jag veta innan jag började hur mitt liv skulle se ut efter min behandling med hypersensibilisering mot katt-, marsvin-, häst- och hundallergi skulle jag aldrig påbörjat behandlingen. Jag har aldrig varit så allergis som jag är nu. Det jag hörde var att personer med ett nedsatt immunförsvar ska akta sig för en sådan behandling, men att sprutorna nuförtiden inte innehåller kvicksilver som de gjorde när jag fick dem. Jag har även hört att behandling mot gräsallergi har bättre resultat än den behandling jag fick mot djurallergi. Min rekommendation till dig är ändå att var försiktig och om du märker fler biverkningar så sluta genast och gå till en homeopat istället.

 19. Elisabet says

  Har varit med om samma historia fast värre. När jag allergivaccinerades var jag fortfarande en person som trodde på allt vad läkaren sa. Var det bara ödem så kunde jag stå ut med vad som helst, bara min allergi försvann. Jag fick stora blåsor på armarna där de sprutade in hyposensibiliseringen två gånger i veckan. Varje gång fick jag göra blåstest som alltid var OK. Men mitt ansikte blev värre och värre med igensvullet öga på ena sidan och stora blåsor på tungan och ena sidan av näsan. Jag grät av smärta och klåda men tänkte bara att jag skulle stå ut ett tag till. När sjuksköterskan efter tre månaders behandling berättade att sprutorna innehöll kvicksilver och alluminium blev jag rädd att det kunde ha ett samband och bestämde mig för att sluta med vaccinerandet. Jag var väldigt medtagen och sjukskriven i åtta veckor. Mina barn kände inte igen mig och jag skrev brev till allargimottagningen och berättade att symtomen kvarstod och att jag inte tålde min tandkräm längre, likosm apelsin, mjölk, smink och lingonsylt. Det brann i munnen och jag kunde inte använda ylletröjor längre. Ögonen kliade konstant och efter sex månaders plågor ville jag bara dö. Allergimedicin hjälpte bara en stund och jag kände mig helt utsliten. Jag började äta ph-kalcium i stora mängder vilket jag forsatt med eftersom det lindrar allergisymtomen. Tandkräm kan jag inte använda om det är fluor i vilket fövånar mig. Jag hade aldrig reagerat mot sådant förut. Heller aldrig mot apelsin, sylt och ylletröjor. Efter denna hemska upplevelse hatar jag allt vad läkarmottagningar heter eftersom ingen har kunnat hjälpa mig att bli fri från allt lidande. Det värsta är att inte bli trodd.

  • Lovisa Larsson says

   Herregud, mår du bättre nu?
   Vad ”skönt” att höra att jag inte är den enda som fått jobbiga, rättare sagt extrema i ditt fall, biverkningar, har inte hittat så mycket om just allergivaccination och folk som berättat om sina symtom, mer än att alla barn som satt i väntrummet med mig satt och sa ”Mamma/Pappa, det kliar!”.
   När jag på mitt sista möte tog med mig frustrationen in och ifrågasatte så fick jag ett väldigt dåligt bemötande, och doktorn sa klart och tydligt att jag var ett väldigt ovanligt fall .. och att alla biverkningar/sjukdomar/dödsfall av andra vaccin är misstag. Dom skulle skicka mig till hudvårdsmottagningen, har ännu inte fått en tid efter veckors väntande, sedan sa dom ”Hejdå” väldigt bestämt och gick själva ut ur rummet.
   Har du några tips på hur jag kan lindra klådan/utslagen?
   Känns som om att jag gjort allt nu, men jag kanske har missat någonting som visar sig vara ett mirakel för huden.

 20. Lars Fredriksson says

  Det är inte helt ovanligt med noduli (”aluminiumklumpar”) efter vacciner som innehåller aluminium. Dessa kan även uppstå vid specifik immunoterapi (”allergivaccination”). Aluminiet är i dessa fall tillsatt för att reducera risken för omedelbara reaktioner och samtidigt förlänga stimulansen av immunsystemet. Är nodulierna stora och starkt kliande kan de emellertid opereras bort.

  Alla vacciner mm som används inom sjukvården finns inregistrerade på fass.se där man också kan se innehållet i detalj.

  /Lars Fredriksson, MSc.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: