SVT:s Bolibompa propagerar för vaccin: ”En spruta i din kropp bygger upp ditt försvar”

Söndagen den 23 februari 2014 sände SVT:s Bolibompa det sjunde avsnittet av säsongens ”Bacillakuten”. Barnprogrammet handlade denna gång om virus, barnsjukdomar och vacciner. Läkarna Petter Oest och Ola Andersson gjorde sitt bästa för att få alla barn att förstå hur viktigt och bra det är med vacciner, medan orkestern bjöd på den hurtiga låten ”Vaccin en slags medicin”. Alla barnen bjöds upp till att glatt hoppa runt på dansgolvet och sedan applådera stort tillsammans med Petter, som applåderade ivrigast av alla.

bolibompa-vaccin

Text: Linda Karlström   Bild: Faksimil från Bacillakuten

Brev till SVT och de ansvariga för Bolibompas programutbud

Jag har ikväll tittat på Bacillakuten tillsammans med mina fyra barn. Mitt äldsta barn skadades allvarligt av vaccin när hon var liten. På grund av vaccinet fick hon just den sjukdomen som vaccinet påstods skydda mot, och hon tvingades genomgå en stor operation. Vi var ändå lyckligt lottade, för hon överlevde och verkar inte ha fått några bestående men, annat än fula ärr från operationssåret som dessutom blev infekterat.

Värre gick det för våra bekanta, vars son dog på grund av samma vaccin.

Ikväll har Bacillakuten gjort sitt allra yttersta för att övertyga alla barn om att vacciner är fullständigt ofarliga och dessutom gör så att vi hålls friska. Barnen har fått hoppa runt på dansgolvet till en klämkäck låt som förkunnat att ”Med en spruta i din kropp sätter blodkropparna fart, dom bygger upp ditt försvar.”

Jag anser detta vara extremt vilseledande propaganda. Ingen av läkarna i programmet berättade att vacciner kan förorsaka allvarliga biverkningar. Ingen påtalade att de förut så vanliga barnsjukdomarna minskade avsevärt i frekvens innan det fanns några vacciner. Ingen talade om att barnsjukdomar stärker immunförsvaret på samma sätt som träning stärker musklerna. I stället skrämde läkarna upp barnen med att exempelvis mässling är en oerhört jobbig sjukdom som medför lunginflammation och öroninflammation – vilket inte är sant. Dessa är komplikationer som uppstår om sjukdomen felbehandlas eller om den insjuknade lider av någon annan underliggande sjukdom.

Att SVT går i läkemedelsindustrins ledband är uppenbart, men icke desto mindre upprörande. Ni vilseleder och bedrar er yngsta publik. Det är bara fyra år sedan narkolepsiskandalen uppdagades, och antalet personer som har skadats för livet av svininfluensavaccinet uppgår officiellt till flera hundra. Mörkertalet är stort. Att ni i kölvattnet av denna skandal låter ett barnprogram hjärntvätta de mest sårbara i samhället är vämjeligt.

På vilket sätt har ni tänkt väga upp er fadäs? Kommer ni framledes att sända program som handlar om vaccinskadade barn? Kommer ni att förslagsvis delta i det Tredje Internationella Symposiet om Vacciner och göra ett reportage om alla de föredrag som internationella forskare håller om vaccinskador?

Jag emotser ert svar, som jag kommer att publicera på Vaccin.me där även detta brev finns.

Hälsningar,

Linda Karlström


ANNONS

Hälsofrihet NHFsweden

Comments

 1. Tack Linda för att du är en så stark kraft i denna viktiga fråga! Och mycket bra formulerat! Jag uppskattar det du gör så väldigt mycket, och jag vill än en gång uppmärksamma och tacka för all hjälp med granskning av vaccinkapitlen i boken Vägra följa John som kommer ut om tre veckor!
  <3

 2. NAKH seminarium 1-3 /11 2014. Videofall med bla fall av asperger .

 3. Tack Linda för att du skriver om detta problem. En dag så kanske alla förstår att våra kroppar inte behöver ha mera gift i sig.

 4. Tack Linda Karlström! Du är en hjältinna:) Jag är mycket stolt över att vi har människor som du i världen!

 5. Jan-Åke Jönsson says

  På SVTs Facebooksida med barnkanalen tas mina länkar om vaccinationer hela tiden bort. Undrar varför?

  Vaccination: The Hidden Truth
  http://www.youtube.com/watch?v=cqsT5EoIk8U

  Mercury, Autism & The Global Vaccine Agenda: Dr David Ayoub
  http://www.youtube.com/watch?v=6VgZszilk7A

  Intervju med Alan Rees om vaccinationsskador
  http://www.youtube.com/watch?v=rqZRMBxdRnA

  Voluminous Research Proves Vaccines are Deadly:
  http://www.infowars.com/voluminous-research-proves-vaccines-are-deadly/

  Merck vaccine scientist Dr. Maurice Hilleman admitted presence of SV40, AIDS and cancer viruses in vaccines
  http://www.naturalnews.com/033584_Dr_Maurice_Hilleman_SV40.html

  Dr. Ghislaine Lanctôt, the author of ”The Medical Mafia” about vaccinations, part 1-3:
  http://www.dailymotion.com/relevance/search/ghis/video/xa0jty_vaccination-101-with-ghis1_news

  Vaccin föredrag med Linda Karlström:
  http://www.youtube.com/watch?v=DRDwISNTbsg&feature=related

  THE MEDICAL MAFIA by Ghislaine Lanctot, M.D.
  http://www.davidicke.com/shop/david-icke-books/the-medical-mafia-by-ghislaine-lanctot-m-d

  The true story of SV40, the cancer-causing virus hidden in polio vaccines
  http://www.naturalnews.com/032854_SV40_polio_vaccines.html#ixzz20mE6tVtt

  Bill Gates talar öppet om att reducera mänskligheten med hjälp av vacciner
  http://www.youtube.com/watch?v=k6HsC37Wbic

  Vaccin, biverkningar och vaccinationsskador – analyser och reportage
  http://vaccin.me

 6. SVT, det korporativistiska komplexets propagandaavdelning. Man måste drillas från tidig ålder om man ska bli en lydig, icke-tänkande och icke-ansvarskännande arbetardrönare.

 7. Bacillakuten är ett barnprogram för 3-6-åringar som handlar om vardagsmedicin. Programserien tar upp ämnen så som feber, magen, ögat, örat, matallergier, sömn, blod och vad som händer hos doktorn och en massa annat. I varje avsnitt sjunger Bacillbandet en låt på dagen tema som publiken dansar till. Avsnittet söndagen den 23 februari 2014 handlade om virus, bakterier, barnsjukdomar och vaccin.

  Syftet med vaccindelen i avsnittet är att förklara vad vaccin är och varför så många barn i Sverige får vaccin idag. Självklart är det upp till varje förälder om man väljer att låta vaccinera sitt barn eller ej. Det är dock så pass vanligt att barn blir vaccinerade och vi har fått in en sådan betydande mängd tittarfrågor kring detta fenomen, så vi valde att bemöta barnens frågor och förklara varför så många barn i Sverige blir vaccinerade och vad det är för något.
  I all vår research tar vi hjälp av medicinsk expertis och stöder oss även på sjukvårdsupplysningens sidor om barn.
  Den information om vacciner som gavs är till stor del hämtad från häftet ”Det svenska vaccinationsprogrammet för barn – Information till föräldrar” som går att hämta via länken http://www.socialstyrelsen.se/publikationer2010/detsvenskavaccinationsprogrammetforbarninformationtillforaldrar. Liknande information finns hos Folkhälsomyndigheten (http://www.folkhalsomyndigheten.se/amnesomraden/smittskydd-och-sjukdomar/vaccinationer/) och 1177 Vårdguiden (http://www.1177.se/Fakta-och-rad/Behandlingar/Vaccinationer-av-barn/
  I Sverige är det regeringen som bestämmer vilka vaccin som ska erbjudas i det allmänna vaccinationsprogrammet efter beslutsunderlag från Socialstyrelsen. Socialstyrelsen ger ut föreskrifter om åldersgrupper, antal doser, intervall samt de ytterligare villkor som ska gälla för programmet. Socialstyrelsen hämtar i sin tur information bland annat från Smittskyddsinstitutet och Läkemedelsverket.
  När vi valde vilken information som skulle ges i programmet valde vi att använda oss av den allmänt tillgängliga information som föräldrar och barn lätt själva hittar på nätet bland annat 1177.
  Enligt Smittskyddsinstitutets senaste statistik vaccineras mer än 97 % av alla barn på BVC i det allmänna vaccinationsprogrammet för barn. Det betyder att över 100 000 barn i varje åldersgrupp vaccineras och att biverkningar av allvarligare slag kan upptäckas. Liksom med alla andra typer av läkemedel kan även vaccin ge allvarliga biverkningar. Dessa är dock så sällsynta att vi valde att inte beröra dem i programmet.

  Gästen Ola Andersson är barnläkare med väl dokumenterad erfarenhet och är inbjuden till programmet för att hjälpa programledaren Petter Oest att besvara barnens frågor om vaccin. Alla barnens frågorna är antingen spontant ställda i studion eller inskickade via Bacillakutens frågelåda

  Varken SVT, Ola eller Petter propagerar för eller emot vaccin och går inte läkemedelindustrins ledband. Programmet bemöter barns frågor kring vaccin och all fakta bygger som sagt på socialstyrelsens och sjukvårdsupplysningens rekommendationer.

  Sången i Bacillakuten riktar sig likväl som övriga programmet till 3-6-åringar och förklarar på ett förenklat sätt vad som händer i kroppen när man får vaccin?
  ”Kroppen gör då sin medicin och blodkropparna bygger upp sitt försvar.”

  Självklart är det djupt beklagligt i de fall när barn och vuxna blivit sjuka eller får biverkningar av vaccin eller annan medicin. Vi valde att inte varna för vaccin och kanske skrämma många barn utan istället balansera våra val av ord som man kan ta vaccin, man kan ta en spruta osv. Hela syftet med vaccindelen av programmet var att ge en lättförståelig beskrivning av hur vacciner fungerar och varför de vacciner som ingår i vaccinationsprogrammet valts ut.

  Anna-Maria Nildén Lotta Unger
  Projektledare Producent

  • stig lönnqvist says

   Absolut viktigt att informera, både om för och nackdelar om man vill vara ett oberoende organ. Vill man bara ge en ensidig information då har man klart och tydligt gjort ett medvetet val att bara informera till fördel för vaccinförespråkarna. Bör inte vara oklart för någon att vacciner medför risker. Det finns inte en forskare i världen som kan påstå att kvicksilver, formaldehyd, aluminium….. är hälsosamt och har bara fördelar när det sprutas direkt i ett barns blodomlopp. Misstänker att 97% av föräldrarna inte vet att vaccineringen är frivillig.

  • Bergfalken says

   Det är INTE regeringen som bestämmer om vilka vacciner som ska ges till vare sig barn eller vuxna ! Detta bestäms av läkemedelsindustrin genom påtryckningar och mutor. Allt annat är ren och skär lögn !! VARFÖR var detta inslag inte objektivt ? Ni på svt kanske behöver förmedla riskerna med dessa injektioner och att vissa länder har man plockat bort en del vacciner pga att skadorna och riskerna var för stora.
   Vacciner är förödande för mänskligheten. Gunnar Jansson på NAKH i norrköping behandlar just nu 3 st vaccinskadade barn med framgång. I nov i år är alla välkomna att se videoupptagningen på dessa fall.. SVT ……välkommen att vara med !!!! Detta är sensation det ni kommmer att få uppleva !!!!
   Mvh
   PO BLOM

  • Anna-Maria Nildén Lotta Unger – Ni är så sjukt naiva. Fattar ni inte problemet alls? Hör här: http://www.youtube.com/watch?v=YO_KMYIjanc

  • Evalotta Bergström says

   Anna-Maria, du skriver att ni från SVTs sida, har valt att BALANSERA era val av ord…? Hur menar du då?
   Det jag hör och ser när jag tittar på programmet är endast en påspädning av den skrämselpropaganda som indoktrinerar svensken i dennes ”val”. Jag ser ingen balans alls i det.

  • På vilket sätt är det vetenskapligt eller korrekt att påstå att ”kroppen gör sin medicin när man får vaccin”?

   Kroppen kan bilda antikroppar efter vaccin ja, men detta är inte detsamma som medicin. Antikroppar visar att personen varit exponerad för något och är inget bevis för immunitet eller har på ett säkert sätt visat sig förebygga sjukdom (eller om det ens är effektivt för att förebygga sjukdom…?).

   Mycket beklaglig propaganda detta med att försöka få barn att tro att de ska hålla sig hälsosamma och friska bara för att de tar ett vaccin!

   Intressant för er kan vara att läsa denna sammanställning av studier som visar att oron för vacciners säkerhet är fullt befogad http://www.greatergoodmovie.org/learn-more/science/

 8. Det är tyvärr många läkare som underkastar sig systemet för den fina villans skull. Vi måste politiskt bygga ett bättre system.

 9. Tack Linda för att Du tar upp detta! Jag blev helt chockad när jag såg inslaget och tog genast bort mina barn från TVn. Jag väntar med spänning på svar från SVT.
  Fortsätt ditt fantastiska arbete!!

 10. Tack för det! Nu är jag oerhört glad att vi inte brukar se på barnprogrammen i tv, jag hade antagligen inte fått sova om jag sett det där.. och jag blir så oerhört upprörd över artikeln du länkar till ovan. Att ingen reagerat, sopar det lite under mattan, att ett barn dött av vaccin. ”Det är smällar man får ta”, ”lite svinn får man tåla”. Det blir intressant att se deras svar. 🙂

 11. stig lönnqvist says

  Sluta betala licens, Big pharma kan betala eftersom SVT är en filial för BP

 12. Mycket bra skrivet Linda! Jag fick nyss syn på detta och gick i taket när jag läste det!
  Ska vi tvingas betala tv-licens så att de ska kunna indoktrinera våra barn?!

  Ser fram emot deras svar!

  All heder till dig Linda.

 13. Upprörande och verkligen opassande i barn-TV! Tack för ditt brev Linda! Jag har också skrivit kommentar till SVT ang detta.

 14. Ann-Charlotte Stewart says

  Super duper bra skrivet, Linda! Den här artikeln kommer jag att uppmana alla jag känner att sprida som vildhavre. Men du, jag är lite förvånad att ni fortfarande tittar på lydmedias TV. Vi slutade kolla på dumburken 1991 och det är ett av de bästa beslut vi gjort. Testa en TV fasta på 30 dagar, mycket helande och uppfriskande. TACK igen för allt du gör för oss alla, du är en strålande förebild och inspirationskälla! <3

 15. Men jäklar va lågt! Och vilka välvalda frågor som barnen runt om i landet ”råkade” ställa! ”Varför MÅSTE man ta vaccin?” var väl kanske den bästa. Här ska vi inte upplysa barnen om att vacciner är FRIVILLIGA inte, nej, nej. Och självklart inte heller att alla vacciner har en lång lista av biverkningar som man får på köpet.

  Bra skrivet av dig Linda!

 16. Annika Edman says

  Bra Linda! Du är en god förebild för oss alla!
  Vi ser också framemot SVT:s respons!

 17. Christian Lantz says

  Mycket viktigt att reagera mot denna typ av propaganda i statstelevisionen. Våra barn utsätts naturligtvis regelbundet för indoktrinering av olika slag och grad från myndigheterna, men det här exemplet är nog ett av det mest graverande jag hört talas om på länge.

  Det ska bli oerhört intressant att läsa svaret från SVT, om de nu ens bemödar sig att svara.

Trackbacks

 1. […] Linda Karlström publicerad i Vaccin.me | Bild: Faksimil från […]

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: