HPV vaccinet, Gardasil och livmoderhalscancer – det som vårdguiden inte berättar

GardasilVad är Gardasil? Gardasil är ett vaccin som är godkänt av Läkemedelsverket och som rekommenderas av Socialstyrelsen som ett förebyggande medel mot fyra typer av HPV som är associerade med 70% av fallen livmoderhalscancer och 90% av genitala vårtor (kondylom). Vaccinet ska ges vi tre tillfällen, som injektioner, under loppet av ett år. Det rekommenderas i första hand till de som ännu inte varit sexuellt aktiva, dvs unga flickor mellan 9-12 år.

Läs hela artikeln på NHF Sweden

ANNONS

Hälsofrihet NHFsweden

Comments

  1. Hej skulle ni kunna skriva om ebolavaccinet som planeras i en massvaccination världen över. Hugamig?

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: