Friskare barn

Den här boken, som är unik i sitt slag, borde finnas i varje hem där det finns barn. Den är späckad av information och goda råd om allt som rör barns, ja hela familjens hälsa och välbefinnande och kan användas som en inspirerande uppslagsbok för ett friskare liv. Mycket av det som presenteras är nya rön inom området näringsmedicin, och en del saker är kanske kontroversiella. Men behövs inte det när barns situation ser ut som den gör?

I boken finns det ett intressant kapitel om vaccinationsriskerna då författaren väljer belysa detta eftersom sjukvården inte gör det.

Läkemedelsindustrin tillverkar och säljer vaccin. Den tillhandahåller också information till sjukvårdspersonal, riksdag och allmänhet, utbildar läkare och har ett nära samarbete med Socialdepartementet.

Vaccinförsäljningen i USA ligger långt över en miljard dollar per år, och i Australien avsätter regeringen över 17 miljoner australiensiska dollar per år för att köpa vacciner.

Redan 1926 frågade Dr. Parry i en artikel i den ansedda medicinska tidningen British Medical Journal varför vaccinationsstatistiken visade på ett högre antal dödsfall av smittkoppor bland dem som vaccinerats än dem som inte vaccinerats. Under samma tid var Tyskland det land som hade det mest omfattande vaccinationsprogrammet i Europa medan England hade klart sämre täckning. Trots detta dog 707 människor per 100 000 invånare i Tyskland år 1919 av smittkoppor, medan motsvarande siffra i England var 28.

Det är väl dokumenterat att antalet sjukdoms- och dödsfall på grund av infektionssjukdomar minskade med hela 90 procent innan vaccinerna började användas. Nedgången berodde istället på förbättrat näringsintag och bättre hygien.

Under de senaste 50-60 åren har man använt vaccinationer för att förebygga sjukdomar. Samtidigt har antalet kroniska sjukdomar, som epilepsi, astma, inlärningsproblem, ADHD, autism och MS ökat med över 300 procent i USA.”

Levande poliovaccin som intas i tablettform har visat sig vara största orsak till nya poliofall under de senaste 40 åren. Från 1980 till 1985 rapporterades 55 poliofall i USA, 51 av dessa hade orsakats av vaccinet.

Astma är fem gånger så vanligt hos vaccinerade som hos ovaccinerade barn.

Medicinska skandaler har skett vid upprepade tillfällen på grund av vaccinationsprogram som kostat hundratusentals människor livet. Ett bra exempel på detta är det mässlingsprogram som stoppades i Senegal.

En artikel publicerad i The Journal of the American Association of Physicians and Surgeons visar data på att de barn som fick mer än tre vaccinationer innehållande thimerosal var 27 gånger mer benägna att utveckla autism jämfört med barn som fick vaccin utan thimerosal.

Man kan också se att smittsamma sjukdomar kommer och går i perioder, oavsett om man vaccinerar eller inte. De som drabbas är barn som bor i områden där fattigdom, dålig hygien och näringsbrist råder.

Det har kommit rapporter från Afrika om massdöd av barn efter vaccinationskampanjer. Vaccinationerna är speciellt ödeläggande för grupper av människor som befinner sig i nöd och lider av svält. När immunförsvaret är kraftigt nedsatt är man extra känslig för vaccinationstoxiner.

Det är mer naturligt att vid behov stärka kroppens eget immunförsvar mot barnsjukdomar och sedan låta kroppen handskas med problemen, än att injicera ämnen i onaturlig form. Till och med Louis Pasteur, den moderna medicinens fader, som under nästan hela sitt liv predikade att bakteriesmitta är den största orsaken till sjukdomar, ändrade uppfattning i slutet av sitt liv och medgav att det är personens allmänhälsa och inre miljö som är viktigast för hälsan. Vacciner ger en falsk trygghet för många. Det gör att man inte fokuserar på att bygga ett starkt naturligt immunförsvar och en god hälsa istället.

När man testar säkerheten hos ett nytt läkemedel jämförs det med ett placebopiller. När man testar säkerheten hos ett nytt vaccin jämförs det med ett annat vaccin. Vacciner granskas överhuvudtaget inte lika mycket som läkemedel, trots att de ofta har starkare biverkningar. Vacciner är så väletablerade i vårt sjukvårdssystem att de inte kritiseras eller ifrågasätts. Med vaccinationer kommer budskapet att de är det enda, bästa och säkra sättet att skydda barn mot smittsamma sjukdomar.

”De flesta moderna degenerativa sjukdomar kommer visa sig vara orsakade av röntgenstrålning, läkemedel, förorenade födoämnen, tillsatser, konserveringsmedel och vaccinationer” Robert Mendelsohn leg. läkare, USA

Skriven av Peter Wilhelmsson, naturläkare och näringsmedicinare,  verksam sedan 25 år

ANNONS

Hälsofrihet NHFsweden

Comments

  1. Någon som vet vart man kan få tag i den här boken? Har sökt överallt, men det står att den har utgått.. Mvh Emelie

Trackbacks

  1. […] har listat några av de vanligaste argumenten mot vaccinering. Texten är tagen från boken ”Friskare barn” av Peter Wilhelmsson som är naturläkare samt näringsmedicinare och verksam sedan 25 […]

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: