Finns det någon säker gräns för kvicksilver?

I Pandemrix ingår konserveringsmedlet tiomersal som är en kvicksilverförening som i kroppen snabbt bryts ner till etylkvicksilver. Eftersom kvicksilver är ett miljögift som påverkar både miljön och människors hälsa arbetar Sverige både nationellt och internationellt för att fasa ut användningen av kvicksilver. 2009 kom det ett regeringsbeslut om förbud mot kvicksilver samt varor som innehåller kvicksilver,  med undantag för läkemedel.

Detta har upprört människor på Tandvårdsskadeförbundet som vet vad kvicksilver kan ställa till med i kroppen och resulterade därför i ett öppet brev till Folkhälsoministern. Tandvårdsskadeförbundet  upplevde att regeringen äntligen tog riskerna med kvicksilver i amalgam på allvar och genom förbud mot kvicksilveranvändningen generellt, då detta gift är ett allvarligt hot mot människors hälsa och mot miljön. Men att då godkänna det i vaccin saboterar förbudet!

Text: Marina Ahlm

Tandvårdsskadeförbundets hemsida  finns  en massa artiklar kring kvicksilver och dess negativa verkan på hälsan.

Här är ett litet urval:

Australisk forskning ser faktorer och samband för de barn 6-12 år som har fått autism och att det finns acrodynia ”pink disease” i familjens sjukdomshistoria, både en och två generationer tillbaka. Pink disease var vanligt förekommande bland kvicksilverförgiftade under 1900 talet och denna genetiskt nedärvda känslighet för kvicksilver ökar barnbarnens känslighet för kvicksilver och därför kan autism troligen utlösas av barnens nya kontakt med kvicksilver, exempelvis i vacciner som Pandemrix.

En vetenskapligt granskad artikel, som klart och tydligt visar att kvicksilver inte på något sätt är säkert och ger skador på exempelvis nervsystemet och dess utveckling ”kvicksilver exponering ändrar antalet celler och celldelningen, dess inverkan ger negativa bieffekter på utvecklingen neuroner” .

Fler källor om skador från kvicksilver:

”A comprehensive review of mercury provoked autism .In conclusion, the overwhelming preponderance of the evidence favours acceptance that Hg exposure is capable of causing some ASDs.”

”An evaluation of the effects of thimerosal on neurodevelopmental disorders reported following DTP and Hib vaccines in comparison to DTPH vaccine in the United States showed significantly increased odds ratios for autism, speech disorders, mental retardation, infantile spasms, and thinking abnormalities reported to VAERS were found following DTP.”

”A meta-analysis epidemiological assessment of neurodevelopmental disorders following vaccines administered from 1994 through 2000 in the United States.”

”It is clear from the results of the present epidemiological study and other recently published data associating mercury exposure with childhood NDs, additional ND research should be undertaken in the context of evaluating mercury-associated exposures, especially from Thimerosal-containing vaccines.”

En studie från Toxicological & Environmental Chemistry 2009 visar att Tiomersal är skadligt för människor

Om det nu finns bevis för att vaccin inte är en bidragande orsak till autism, varför får då en del av de drabbade kompensation?Unanswered Questions from the Vaccine Injury Compensation Program: A Review of Compensated Cases of Vaccine-Induced Brain Injury, 28 Pace Envtl. L. Rev. 480 (2011) 

”Since the first Vaccine Injury Compensation claims were made in 1989, 2,569 compensation payments have been made in the U.S. $2,009,309,528.93 (That’s $2B) disbursed to petitioners and $65,648,518.12 paid to cover attorney’s fees and other legal costs. To date, 5,263 claims have been dismissed. Of those, 2,330 claimants were paid $48,774,854.18 to cover attorney’s fees and other legal costs. This money comes from the .75 cents YOU the user pay every time you receive a vaccine, not the manufacturer or doctor or Pharmacy person.” National Vaccine Injury Compensation Program

”Today, all of the major neurological diseases including autism, Alzheimer’s disease, ALS, MS and Parkinson’s do not have a known etiology. They represent the major failure of today’s research institutions. They are modern man diseases and do not seem to be directly genetically inherited but to be caused by some unidentified, toxicant exposure. All attempts to look at heavy metal exposures, especially mercury exposure, as being involved in the etiology or exacerbation of these diseases is rigorously fought against by certain components of our government regulatory agencies in spite of both biological and epidemiological research implicating mercury as a major suspect for involvement.” Dr. Boyd Haley (Intervju på Youtube)

Text: Marina Ahlm

Mer läsning:

Letter of Boyd Haley, Ph.D. To The Honorable Dan Burton responding to ADA President

 

ANNONS

Hälsofrihet NHFsweden

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: