Efter DTP-spruta: ”…samma dag vaknade min fru av att han låg i kramper”

”När vårt andra barn skulle få sin första DTP-spruta var vi ganska ovetandes om biverkningar från vaccin. Men på senkvällen samma dag vaknade min fru av att han låg i kramper. Vi blev klart jätterädda! Halvåret som följde bestod av återkommande förkylningar och luftvägsbesvär. Detta gjorde att vi började med egna efterforskningar och därefter valde vi att tacka nej till fortsatt vaccinering.”

Tobias, förälder

ANNONS

Hälsofrihet NHFsweden

Comments

 1. Så här står det om feber i ”Att leva med barn” utgiven av Folkhälsoinstitutet

  Feber är kroppens naturliga sätt att skydda sig mot infektioner. När temperaturen stiger trivs virus och bakterier sämre. Feber är alltså ingenting farligt. Det är en signal på att man är sjuk och en naturlig reaktion hos kroppen. Därför är det inte självklart att man i alla lägen ska försöka ta ner temperaturen.
  Små barn får ofta hög feber, även vid vanliga enkla virusinfektioner. Ofta stiger temperaturen till 40 grader eller till och med något högre. Men i ett övrigt frikst barn får aldrig så hög temp att den är farlig – såvida man inte byltar på barnet extra kläder och filtar!

  VAR INTE RÄDD FÖR FEBERN MEN SE UPP MED ALLMÄNTILLSTÅNDET!

  Febern är inget bra mått på hur sjukt barnet är. Man ska aldrig ge febernedsättande medel bara för att febern är si eller så hög. Är barnet väldigt taget av febern – slöar, kinkar och inte vill dricka kan det vara läge. Annars hjälper man barnet genom att ge det rikligt med vatten, vila och ett svalt rum. Är allmäntillståndet väldigt påverkat och febernedsättande inte hjälper så bör man söka läkare.

  I läkartidningen kan man läsa att febernedsättande inte förebygger feberkramper: http://www.lakartidningen.se/store/articlepdf/1/14337/LKT1019s1290_1291.pdf

  Det vi vill belysa med detta inlägg är kramper i samband med och efter vaccinering och att det då kan tyda på en reaktion av just vaccinet. Många ser inte sambanden och det blir därför en stor underrapportering av biverkningarna.

 2. Marina Szöges says

  Hej!
  Jag undrar, hur många barn lider av faberkramper egentligen? Kan det inte vara så att föräldrar också blir uppskrämda, att barn kan få feberkramper och därför måste man sänka febern, innan.

  De flesta barn är tyvärr väldigt välvaccinerade, men ändock de flesta har inte feberkramper. Trots det tror folk att barnen skall få feberkramper. Anledningen till det är antagligen att föräldrar blir tillsagda att de skall ge barnen febernedstättande medel så fort tempen går upp. Jag förstår inte varför föräldrar får det rådet av läkare. Det är ju helt vansinnigt att sänka febern och på detta sätt trycka ned immunförsvaret. Att kunna producera feber är ett friskhetstecken.

  Min äldsta dotter när hon blev sjuk fick hög feber på kvällen. Sov som en gris hela natten och vaknade feberfri och nästan helt frisk morgonen därpå. Litet snorig möjligen och gick till skolan dagen efter. Hade jag istället gett henne febernedsättande medel så hade hon antagligen inte tillfrisknat så snabbt som hon gjorde. I och med hon fick ha sin feber ifred ”brände hon bort sin influensa”

  Hon och hennes tvillingbror fick sina vaccinationer enligt programmet, men innan de var ett år gamla ifrågasatte jag alla vaccinationer och slutade tvärt.

  Mitt yngsta barn vägrade jag vaccinera. BVC-sköterskan försökte övertala mig. Hon till och med skickade efter en gammal läkare som dök upp där på vårdcentralen. Hon reste antagligen dit enkom för att övertala mig. Men jag sade att välnärda västerländska barn klarar av att få mässlingen. Doktorn höll med, att så var det nog, men jag borde i alla fall vaccinera mitt barn för att tänka på de fattiga och sjuka barnen i Afrika. Hon menade att det var viktigt att alla vaccinerade sig inklusive västerländska barn, så mässlingen skulle kunna utrotas.

  Då sade jag till doktorn – Det är inte vacciner barnen i Afrika behöver, utan de behöver mat och rent vatten och att man slutar kriga, då kommer de afrikanska barnen att må mycket bättre.

  Jag kommer inte ihåg vad doktorn sade, men det var nog ganska slutdiskuterat efter det. Jag är nu mycket anti mot vaccination av både barn och vuxna. Och tror att vaccination kan vara en av de största hoten mot mänskligheten. Av den enkla anledningen, ju mer gifter vi får i oss ju sämre mår vi både fysiskt och psykiskt. Och hur kommer det gå för vårt samhälle om var och varannan uppväxande unge har asberger, autism och andra vaccinationsskador som tillexempel narkolepsi.

 3. Linda Karlström says

  Tyvärr är det mycket vanligt att en tragisk och skrämmande händelse som detta krävs för att man ska vakna upp ur törnrosasömnen. Fram tills dess följer man bara strömmen. Tobias ska ha en stor eloge för att ni sammankopplade kramperna och den efterföljande sjukdomstiden med vaccinet! Jag vill gratulera till ett klokt beslut.
  Nu för tiden är det så vanligt att småbarn är förkylda och har luftvägsbesvär, att läkare och föräldrar intalar varandra att det är alldeles ”normalt”. På så vis mörkläggs vaccinbiverkningar enkelt. Likaledes är det idag ”normalt” att barn får feberkramper. Titta i vilken läkarbok som helst från 90-talet och framåt. Man ska alltid ha febernedsättande i bakfickan för att genast mata i sitt barn om temperaturen stiger – annars kan de få feberkramper!
  Jag undrar hur många ovaccinerade barn som lider av feberkramper?

  • Mitt ovaccinerade barn (son 3år) har aldrig haft feberkramper. Han har haft feber visst, men inte kramper. Han har heller aldrig fått något febernedsättande medel av typen Alvedon/Ipren o dyl. Vi har låtit febern göra sitt och endast hjälpt honom genom homeopatika och huskurer. Nu har han också klarat sig igenom en borreliainfektion UTAN att ta den rekomenderade penicillinkuren.

   • Snabb fråga, kan du förklara för mig varför du tar homeopatiska mediciner? Vad gör att de funkar? Ta gärna ett specifikt exempel

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: