Andrew Wakefield stämmer BMJ och Fiona Godlee för förtal – Vaccination och autism

Andrew Wakefield, Brian Deer

Läkaren Andrew Wakefield som anklagats för bedrägeri av sina opponenter och etablissemangets medlöpande journalister bla Brian Deer har nu stämt British Medical Journal (BMJ) och tidningens redaktör Fiona Godlee för förtal. Åtalet som lämnades in till en domstol i Texas pekar ut artiklar och redaktionella påståenden som publicerats i BMJ.

Artikeln i The Guardian tar tyvärr fullständigt sida emot Andrew Wakefield och hans kamp för upprättelse. Wakefield som tidigare försökt stämma sina opponenter för förtal har hela etablissemanget emot sig och en enskild person har små möjligheter att klara av att vinna en sådan strid. Med stöd av advokater och många föräldrar vars barn fått autism eller andra skador efter vaccination skapas nu ett nytt domstolsfall.

Det ”brott” som Andrew Wakefield anklagas för är i princip att hans forskning visar på ett misstänkt samband mellan barnvaccin, en magsjukdom och autism. Nu anser Wakefields advokater att han har större möjligheter än tidigare att vinna ett förtalsmål.

Text: Torbjörn Sassersson

ANNONS

Hälsofrihet NHFsweden

Comments

  1. Linda Karlström says

    Tack Kjell för dina positiva ord om sajten!
    Ja, Kostdoktorn som varit en stor förebild för många som genomskådat makthavarnas bedrägeri har gått rakt i fällan. Så har också hans inlägg om vaccination fått massor med kommentarer, och vi är inte de enda som är besvikna på honom tack och lov.

  2. Förtalskampanjen mot Dr. Wakefield är fruktansvärd och bekostad av vaccinindustrin. Det är särsilt beaktansvärt när en läkare går emot vaccinhysterin. Jag måste tacka för att äntligen har en sida om vaccinmyter och vaccinindustri kommit upp, sidan är ett fantasitisk arbete och jag önskar lycka till.
    Jag vill samtidigt puffa för mina kommentarer och uppföljning av Kostdoktorns blogg. Länk till hans sorgliga historia om sitt barn som nu vaccinerats för första gången, med den kunskap kostdoktorn har är det tråkigt att han går på vaccinmyterna. Länken till artikel och kommentarer – http://www.kostdoktorn.se/att-vaccinera-klara/#comments
    Lämna gärna egna kommentarer!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: