Vaccinationshysterin – Myndigheter använder känslomässiga argument för att skapa övertro på vaccin

DEBATT – Replik på  professor Björn Olsens debattartikel i SvD: ”Ett kollektivt ansvar att vaccinera oss”

Har ni lagt märke till att när en myndighet, professor eller politiker förordar vaccination behöver aldrig vetenskapliga fakta presenteras för att ge stöd åt argumentationen? Har ni lagt märke till att när dessa myndighetspersoner försvarar vaccinationer hänvisar dessa till känslomässiga argument?

Vi ska ta hänsyn till andra människor, vi ska tänka på barnen, vi ska ta ansvar, vi ska tänka på att världen räddats av det påstådda undermedlet vaccin och självklart; vi ska tro på Smittskyddsinstitutet och vi ska tro på professor Björn Olsens spekulationer om vad som skulle kunna ha hänt om det och det inte gjorts.

Har ni lagt märke till att när en vaccinkritiker opponerar sig så ska denne omedelbart avkrävas vetenskapliga bevis för dennes resonemang? Har ni lagt märke till att när vaccinationskritikern presenterar forskning som visar att vaccin är skadligt så är denne helt plötsligt en ”konspirationsteoretiker”? Har ni lagt märke till att alla personer som kritiserar vaccin attackeras personligen? Har ni lagt märke till att vaccin inte granskas vetenskapligt av myndigheter? Har ni lagt märke till att i Sverige bedriver läkemedelsbranschen självkontroll och Läkemedelsverket sneglar bara på vad läkemedelsbranschen påstår om sina ”mediciner”?

Har ni lagt märke till att myndigheter aldrig behöver lägga något på bordet eller ta ansvar – varken före, under eller efter en vaccinationskatastrof? Har ni lagt märke till att tjänstemännen i princip är ansvarsbefriade i Sverige? Kommer ni ihåg att dessa tjänstemän skrev ett hemligt avtal med läkemedelsbolaget som sålde Pandemrix där det stod att om folk blev skadade skulle läkemedelsbolaget friskrivas ansvar?

Har ni lagt märke till att allmänheten förväntas att passivt tro på vad myndigheter och politiker påstår om vaccin? Har ni lagt märke till att ett passivt troende på vaccin belönas och att ett aktivt och kritiskt granskande av vaccin bestraffas?

Har ni lagt märke till vilken part som tjänar allra mest på allt detta?

Läkemedelsbranschen.

Text: Torbjörn Sassersson


SvD: Kommentarer om vaccinet: ”Jag anklagades för att vara en mördare”

SvD: Så säger de ansvariga idag

ANNONS

Hälsofrihet NHFsweden

Comments

 1. Att bara spekulera i hur många som räddades från död i svininfluensan och dess efterverkningar ger en missvisande bild av verkligheten. Ett stort antal av de som dör i influensa är försvagade och kämpar med tärande sjukdomar som sjukvården klassar obotbara. En mer realistisk bild skulle kunna ges om det vore möjligt att kalkulera i antal levnadsår som svenska befolkningen berövats/berikats orsakade av kampanjen.

 2. Så bra uttryckt!
  Ja, jag har också funderat mycket kring allt det här. Det är så uppenbart och ändå är det så många som lyder blint, inte vågar lyfta blicken och se helheten. Det ÄR smärtsamt att plötsligt börja gå emot strömmen, att bli lite obekväm och kanske ifrågasatt. Man får krav på sig att kunna presentera bevis för något som man själv har så lätt för att se och känna. Vad är det som gör att vissa människor alltid behöver bevis framlagda av i deras ögon, oantastliga forskare/vetenskapsmän för att något ska finnas på riktigt? Vad är det som gör att andra många gånger högt intelligenta och mentalt sunda människor bara VET inom sig själva när något är sant eller inte?

  Mitt hopp står till ungdomarna, de är inte lika lättlurade som tidigare generationer. Jag har pratat med en del flickor som är målgrupp för Gardasilkampanjen eller ska vi kalla den propagandan? Och jag måste säga att jag ler inombords när svaret på min fråga; – Tänker du ta Gardasilsprutan? blir ett föraktfullt, – Va fan då för?

 3. Här är ett ypperligt exempel:

  ”I love me kampanjen” För att jag bryr mig om mig själv och andra.

  Snacka om att försöka hjärntvätta folk!

 4. Så rätt! Så rätt! Ja, jag har också lagt märke till det.

 5. Tack. Nu har man suttit hela dagen igen och postat kommentarer på webben. Denna gång på SvD. Jag tror jag ska sammanställa dem i en ny artikel.

 6. Linda Karlström says

  Kunde inte sagt det bättre själv. Full poäng Torbjörn!

 7. Ja,allt det har jag lagt märke till!

 8. Pål Bergström says

  Utmärkt skrivet. Träffsäkert.

Trackbacks

 1. […] inte låta bli att dra en parallell till en högaktuell propagandakampanj, den högst ovetenskapliga varianten som läkemedelsindustrin och våra myndigheter använder sig av, med känsl…. “I love me” heter kampanjen som med ett gulligt hjärta som symbol ignorerar all fakta […]

 2. […] Läs mer Dela det här (share): Om du kommenterar eller uttrycker en åsikt i ämnet är du personligen ansvarig för att det du skriver eller länkar till inte strider mot svensk lag. Anmäl upphovsrättsintrång via kontaktformuläret. Filed Under: Redaktören, Tips och notiser Tagged With: vaccination […]

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: