Formaldehyd och aluminium i vaccin – vad åstadkommer gifterna i vår kropp?

Tanken bakom vaccin är att vi inte ska bli sjuka. Men med en närmare granskning av ingredienserna och hur de kan påverka vår inre och yttre miljö måste man fråga sig om de inte i stället har skapat ohälsa?

Text: Marina

Formaldehyd används i vaccin för att döda oönskade bakterier och virus. Det är en färglös gas med stickande lukt. Formaldehyd löst i vatten kallas formalin. Formaldehyd används industriellt bland annat vid framställning av flera olika typer av plaster. Formaldehyd används också inom färg-, medicin-, foto-, lim-, garveri- och textilindustrin. Det används som bekämpningsmedel, desinficerings- och konserveringsmedel.

Formaldehyd verkar starkt irriterande på ögon och luftvägar. Inandning kan ge hosta, heshet, huvudvärk, yrsel, tryck över bröstet samt i svårare fall kramp i struphuvudet och lungskador. Inandning under lång tid kan ge luftvägsirritation, nästäppa och andningsbesvär av astmatyp. Formaldehyd är sensibiliserande. Formaldehyd är allergi- och cancerframkallande enligt kemikalieinspektionen.

Stänk i ögonen och på huden av formalin verkar starkt irriterande och kan ge svåra skador framför allt på ögonen. Det är mycket brandfarligt och kan reagera häftigt med andra ämnen.

Ämnet är farligare än man tidigare trott. Det finns bland annat i spånskivor och bilavgaser. Formaldehyd framkallar cancer hos människor. Det har nu världens ledande experter enats om.

Aluminium används som adjuvans i vaccin, alltså till att förstärka dess effekt. Problem som kopplas samman med aluminium är t.ex. allergier, Alzheimers, skador på hjärnan och skador på motoriken.

En granskning av den medicinska litteraturen om aluminium avslöjar en överraskande brist på vetenskapliga bevis för att injicerat aluminium är säkert. Förståelsen för vad som händer med barn när man injicerar aluminium i deras kroppar är begränsad. Man vet inte heller om ämnet ackumuleras i vävnader och organ eller om det avlägsnas ordentligt från kroppen. Det är också okänt huruvida genetiska faktorer inverkar på den långsiktiga hälsan hos dem som fått vacciner med aluminium.

Lawrence B. Palevsky

Text: Marina


Aluminum and Vaccine Ingredients: What Do We Know? What Don’t We Know?

Aluminum in Vaccines: A Neurological Gamble, by Neil Z. Miller

 

ANNONS

Hälsofrihet NHFsweden

Comments

  1. Innehåller Gardasil Formaldehyd? Vet ni vilka ämnen som Gardasil innehåller? Och var man kan få veta mer om dessa ämnen? Tack på förhand. 🙂

    • Försöker läsa mycket om vaccin nu och man blir rädd och förskräckt ju mer man ser. Gardasil verkar ha många biverkningar.

Trackbacks

  1. […] Formaldehyd och aluminium i vaccin – vad åstadkommer gifterna i vår kropp? […]

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: