Vaccination – ett socialt ansvar? En sammanfattning från ”Vaccinationer: risker och skador”

Text: Kjell Holmsten    Bild: Stockholms läns landsting

Har inte vi som föräldrar ett socialt ansvar att vaccinera våra barn? Den frågan ställs ofta till oss som motsätter oss all vaccinering. I kapitel 22 i boken ”Vaccinationer: risker och skador” av dr Mayer Eisenstein och Neil Z. Miller får vi argumenten som i stället kräver ansvar av vaccintillverkare och hälsopolitiker med understödjande ”expertis”. De statliga tjänstemännen säger att vaccinationerna inte fungerar i samhället om inte en stor andel barn blir vaccinerade. Är denna ståndpunkt rimlig? Då är de ovaccinerade ett hot mot kollektivet. Utifrån detta resonemang är de ovaccinerade – de som ska övertalas till vaccinering – på något sätt ansvariga för att skydda de vaccinerade?! En befängd idé, eller hur?

Är vaccinmotståndarna skyldiga att vara med i spelet?

Barn som vaccineras ingår i ett dubbelspel eller en slags rysk roulett, de tar chansen och hoppas på att slippa allvarliga biverkningar, medan de ovaccinerade barnen riskerar att drabbas av sjukdomen. Men – och detta är viktigt – om de vaccinerade barnen drabbas av sjukdomen, var ju vaccinet ineffektivt och det är inte de ovaccinerade barnens fel. Folk som förespråkar vacciner ignorerar ofta de ineffektiva vaccinerna och väljer i stället att baktala de ovaccinerade. I stället borde de vända sig till marknadsförarna av vacciner och kräva att de tar ansvar för ineffektiva produkter.

En del statliga tjänstemän brukar krumbukta sig och svara att vissa människor har svagt immunsystem och därför inte kan ta vissa vacciner. Därför bör ditt barn vaccineras för att skydda dessa svaga medlemmar i samhället. Men vaccintillverkarna (inte marknadsförarna förstås) uppmanar faktiskt vaccinerade barn att hålla sig borta från människor med nedsatt immunsystem eftersom viruset i vaccinet kan sprida sig och orsaka allvarliga komplikationer. Detta är något som är väl dokumenterat i den medicinska litteraturen.

Biverkningarna väldokumenterade

Faktum är att vaccinering innebär vissa risker, detta är tillverkarna (inte marknadsförarna förstås) väl medvetna om. Riskerna finns väl dokumenterade i de bipacksedlar som följer med vaccinet, de dokumenteras i många studier, och styrks av hälsovårdande myndigheter via de rapporteringssystem för biverkningar som Läkemedelsverket samlar in.

I Sverige rekommenderas idag 21 vaccindoser fram till och med 1,5 års ålder. Flera av dessa ges samtidigt till ett barn med en hjärna och ett immunförsvar som är långt ifrån utvecklade. Föräldrar och läkare glömmer att en dos av dessa kombinationsvacciner innehåller en farlig blandning av kemikalier, främmande beståndsdelar och sjukdomsframkallande ämnen. Vilken frisk människa intar upp till sju olika läkemedel på en gång oralt? Inte nog med det – denna kemikaliecocktail injiceras direkt in i kroppen förbi de naturliga skyddsbarriärerna. Dessa argument räcker väl för att säga nej tack till vacciner? Vem vill spruta in något som inte gör någon som helst nytta? Om riskerna med vaccinering kan du läsa här på Vaccin.me.

När det gäller biverkningar av till exempel mpr-vaccinet medger en tillverkare att diabetes, trombocytopeni, artrit, hjärninflammation, Guillain-Barrés syndrom och dödsfall har rapporterats vid kliniska prövningar av vaccinet. Andra exempel på biverkningar som finns dokumenterade vid kliniska prövningar samt anekdotiskt av föräldrar är en epidemi av diabetes typ 1, neurologiska skador inom autismspektrat samt funktionsnedsättande sjukdomar som bekräftas vid expertgranskade studier.

Den framstående barnläkaren Robert Mendelsohn stödde vaccinationer tills han insåg att de skadade hans patienter. Han slutade rekommendera vacciner och började argumentera mot dem. Dr Ann-Charlotte Stewart, en svensk cancerforskare, hoppade av forskarlivet när hon upptäckte riskerna med vacciner. I dag föreläser hon om vaccinernas onytta och farlighet. Tillsammans med tusentals läkare och forskare världen över börjar nu folk få upp ögonen för vaccinfaran. Efter flera dödsfall ökar motståndet och föräldrar vill ha bättre information.

© Kjell Holmsten – Örebro
Naturmedicinare och far till två döttrar som är ovaccinerade

ANNONS

Hälsofrihet NHFsweden

Comments

 1. Att vaccinationerna inte fungerar I SAMHÄLLET om inte de flesta vaccinerar sig betyder INTE att ovaccinerade kommer att smitta vaccinerade. Om inte de flesta vaccinerar sig kommer det däremot att fortsätta att uppstå epidemier vilket ju är det man vill undvika med vaccinering, på en samhällsnivå. Synd att ni inte lyckas lyfta debatten till samhällsnivå utan tror att den handlar om individen.

  • Om du vill riskera din hälsa för vad som anses vara ”samhällets bästa” är det upp till dig. Personligen anser jag att friska och välmående individer är det som gynnar samhället i det långa loppet.

 2. Jag håller helt med om att det är sanslöst ologiskt att en ovaccinerad person skulle sprida smitta till en vaccinerad. Om så är fallet så talar dom ju mot sej själva ( vilket dom gör). Det betyder ju i så fall att vaccinet inte fungerar, och vad är då vitsen med att vaccinera sej? Nej dom vill helt enkelt ha människor som går omkring och är så sjuka (av alla vacciner) att vi måste knapra mediciner resten av vårat liv. Det tjänar läkemedelsverket multum på. När vi sen går omkring i våran medicindimma så bryr vi oss bara om att försöka bli frisk, och då kan myndigheter göra nästan vad som helst utan att vi reagerar överhuvudtaget. Vi är helt enkelt inte intresserade av något annat än våran hälsa, eller vi orkar inte på grund av alla våra vaccinationsskador. Detta är deras dolda agenda. Vi är ju på god väg redan om Monsanto (den största GMO förespråkaren och ägaren) får som dom vill. Vi kan ju bli tvungna att använda deras GMO fröer om EU bestämmer så. Detta skulle aldrig kunnat inträffa om vi alla varit friska och inte så påverkade av alla vacciner vi fått. Nej fram för ett friskt och ovaccinerat folk.
  Från en själv vaccinerad,sjuk men vaken människa.

 3. Att jag skriver ”inte marknadsförarna” är ofta på grund av att det är de som måste prångla ut skiten och övertala läkare och politiker om dess förträfflighet? Visst vet de om vaccinets oförträfflighet men det är inte det de skall förmedla till politiker och almänhet. I sin kriminella värld existerar bara en sanning, den som genererar pengar.

 4. Mycket bra skrivet Kjell!

 5. ”En del statliga tjänstemän brukar krumbukta sig och svara att vissa människor har svagt immunsystem och därför inte kan ta vissa vacciner.” Snarare tvärtom. Under t.ex. pandemrix-kampanjen 2009 var det ju ”riskgrupperna” (dvs. äldre och andra med nedsatt immunförsvar) som prioriterades och som främst uppmanades att vaccinera sej.
  ”Faktum är att vaccinering innebär vissa risker, detta är tillverkarna (inte marknadsförarna förstås) väl medvetna om.” Faktum är att vaccinering inte bara innebär ”vissa risker” utan BETYDANDE RISKER. Och marknadsförarna vet nog, de också!

  • Så sant! En gammal skolkamrat till mig som pga njurproblem och diabetes ansågs vara i riskzonen höll på att förlora livet efter sprutan. Blev akut inlagd…

 6. Om man måste vaccinera sig för att vaccinationerna ska vara verkningsfulla för andra som vaccinerat sig, är då inte vaccination i sig meningslös och utan verkan?! Om vaccinationer fungerar, då ska ju inte jag behöva vaccinera mig för att min vaccinerade granne inte ska bli sjuk…

  • ”Om man måste vaccinera sig för att vaccinationerna ska vara verkningsfulla för andra som vaccinerat sig, är då inte vaccination i sig meningslös och utan verkan?” Jo, absolut!
   Inom t.ex. vården, är pressen stor på all personal att låta vaccinera sej. Om du vägrar betraktas du som osolidarisk. Men om vaccinerna vore effektiva skulle de som är vaccinerade inte behöva oroa sej för att smittas av de som är ovaccinerade! Varför skulle du då vara osolidarisk om du vägrar vaccinera dej?

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: