Svensk läkare och KTH hittade höga halter av arsenik och tenn i Pandemrix – Narkolepsigåtan snart löst?

PandemrixEn svensk läkare vid Karolinska Institutet (KI) i samarbete med KTH gjorde ett skrämmande fynd när de undersökte Pandemrix injektionslösning. Mycket höga halter på nanopartikelnivå av de giftiga tungmetallerna arsenik och tenn fanns i vaccinet.

Text: Torbjörn Sassersson | Foto: Wikimedia Commons

NewsVoice fick ett tips om att en svensk läkare sommaren 2011 försökte väcka uppmärksamhet i kopplingen mellan Pandemrix och narkolepsi. LMV la locket på. Två år senare i april 2013 annonserade Ingemar Persson på LMV via ”Läkemedelsvärlden” att de inte vet varför många fick narkolepsi efter massvaccineringen. Att problemet förblir ”en gåta” verkar nämligen vara mycket praktiskt. En ”gåta” leder varken till orsakssammanhang eller ansvar. Det betyder att myndigheterna kan begå samma misstag igen, bara ytan ser bra ut.

KI-läkaren larmade i juli 2011 Socialstyrelsen som skickade ärendet till Läkemedelsverket (LMV). Myndigheten engagerade sig påfallande långsamt. Först efter 2-3 månader gick LMV till vaccintillverkaren GlaxoSmithKline (GSK) som gjorde egna tester på ”referensprover” och då hittades inga halter av tungmetallerna. LMV lät även ett laboratorium i Polen undersöka Pandemrix som fann tungmetallerna, men i låga halter.

Det verkar vara oklart om det finns oberoende källor som kan verifiera att ”referensproverna” som undersöktes från början inte var giftfria vaccinvätskor. GlaxoSmithKline riskerar här miljardförluster om giftinnehållet blir allmänt känt. Deras tester är jäviga. 

Läs hela artikeln på NewsVoice.

ANNONS

Hälsofrihet NHFsweden

Comments

  1. Först när gick in på nätet för att skicka artikeln till vårdcentralerna i Göteborg fattade jag hur omfattande vaccineringsverksamheten är. På varje vårdcentrals hemsida kunde man direkt läsa hela utbudet av vaccinationer som erbjöds. Man erbjöd HPV- influensa-TBE- och resevaccin. Servicen var imponerande. Det borde inte kallas vårdcentraler utan vaccinationscentraler.
    Barnvaccinerna står ju barnavårdscentralerna för och dem behöver man inte göra reklam för, eftersom föräldrarna redan är i barnavårdcentralens omsorg och vem vågar trotsa den auktoriteten.
    Tänk på all den samlade tid och alla de tjänster som krävs för att upprätthålla denna verksamhet som ingen vågar utvärdera nyttan av.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: