Skadad av influensavaccinering – vad händer nu?

Jag hade många funderingar på om jag skulle vaccinera mig eller inte. Hade varit sjukskriven ett par månader och känt av astman mer under sommaren, men den hade blivit bättre efter medicinering.  Sökte efter information på nätet hur andra som hade astma och allergi hade gjort, samt om eventuella biverkningar. Jag var också orolig eftersom man sa att det innehöll skvalen. Är en stor fiskallergiker så jag ringde upp sjukhuset och vårdcentralen för att höra hur jag skulle göra och uppmanades då att ringa 020-202000.

Där berättade jag hur allergisk jag var och att jag var orolig för sprutan eftersom den innehöll skvalen. Fick svaret att det inte var några som helst problem att ta sprutan eftersom den behandlades kemiskt så fanns det inget kvar av dessa ämnen som kunde framkalla allergi. Pga uppmaningen att ta sprutan så trots oron bestämde jag mig för att ta den.

Jag infann mig på vårdcentralen den 27/10 kl: 10.00. Blev inkallad av distriktsköterskan vid ca 10.15, berättade för henne att jag var lite nervös eftersom jag har en stor allergi för fisk och berättade för henne att jag kontaktat informationcenter för detta och berättade vad de sagt. Då sa hon ”ja då får man ju lita på dom”.

Fick sedan sprutan och uppmanades därefter att sitta ner i väntrummet en stund vilket jag gjorde. Efter bara någon minut så tyckte jag att jag kände mig lite tjock i halsen, men trodde själv att det bara var inbillning eftersom jag var så nervös, kände att det rann lite från ögonen och att en dam tittade lite konstigt på mig. Tyckte sedan att jag fick tungt att andas och reste mig upp för att gå till toaletten och titta i ansiktet, ögonen var svullna stora röda ringar under och över ögonen såg ut son små blåsor på ögonlocken som nässelfeber. Gick då till sköterskans rum och knackade på dörren och sa att det här går nog inte så bra sa att jag hade kortisontabletter med om de bara kunde ta lite vatten nu hade jag tungt att andas.

Sedan gick allt fort jag fick komma in på ett rum där de blandade kortisontabletterna med vatten samtidigt som jag andades in läkemedel via pari. Jag fick en injektion av epipen samt en injektion andrenalin i armen inget hjälpte. De fick ringa efter en ambulans som körde mig ner till akuten i Ängelholm och på vägen ner fick jag ytterligare en adrenalin.

Väl på akuten fick jag Kortison, Theofyllamin, Adrenalin andas i pari. Jag har inte full kontroll av allt jag fick på akuten, men förstod att det var mycket. Det kom även en narkosläkare på rummet. Det beslutades att jag skulle vidare in till Helsingborgs sjukhus. Ny ambulansfärd denna gång till Helsingborg, minns inte så mycket av den mer än att jag hörde att du måste vara vaken, du får inte somna. Själv kände jag det som att jag drogs långt bak och försökte göra som han sa men allt kändes så långt borta.

På akuten möttes jag av en massa personer som stod på det rum jag kom in i och jag tyckte det var konstigt, där fick jag fler sprutor, de gick ner i halsen och såg att svullnaden lagt sig. Jag har i efterhand frågat min läkare varför de var så många på rummet? Och då sa han att det var väldigt nära att de hade fått lägga mig i respirator. Jag blev uppflyttad till intensivvårdsavdelningen väl där fick jag ny medicinering andas i pari. Läkaren kom och pratade med mig och sa att de vågar inte ge mig mer läkemedel, mer kortison eftersom jag fått så höga doser. Under natten fick jag morfin och stesolid eftersom de ville att kroppen skulle slappna av. Dagen efter på em blev jag överflyttad till en vårdavdelning och stannade ett och ett halvt dygn och ville sedan själv hem. Min andning var fortfarande inte bra, men ville hem, kände mig så chockad av allt.

Hemma fick jag sedan äta kortisontabletter i 5 dagar. Min Astma har tyvärr blivit så försämrad att jag inte varit besvärsfri en enda dag sedan jag kom hem, känner av astman vid minsta ansträngning och är rent ut sagt förtvivlad över detta. Jag har inte varit så här dålig på över 25 år och allergin ska vi inte tala om som blivit mycket värre. Sedan efter någon vecka kom fler symtom. Blåsor på läpparna i munnen, klåda, trött i kroppen, yrsel, problem av att ibland vill inte ena benet följa med, ledvärk i hela kroppen. huggande i rygg och bröstkorg vilket gör att jag får svårt att andas när det värket till. Har nu den 10/12 varit på sjukhuset och gjort tester fick ökat min medicinering samt en ny kortison omgång på 6 dagar.

Jag skriver detta för att dela med mig och för att det är viktigt att berätta så att andra får veta att sprutan inte är så ofarlig för alla, och hur viktigt det ät att vara hundra procent säkra innan de ger sådant här. Min reaktion kom inom 10 minuter och idag står jag med biverkingarna och har berättat för läkare om mina symtom. De tycker att de är synd att jag fått allt detta men själv tycker jag att det räcker inte, vem hjälper mig nu, och vad händer i framtiden.

Margithe

 

Idag mår som tur är Marghite bättre. Hon fick dock göra sig av med sitt café men kunde så sakteligen börja återgå till att kunna jobba som anställd igen.

ANNONS

Hälsofrihet NHFsweden

Comments

 1. Käraste Margithe, jag känner så med dig och hoppas med hela mitt hjärta att du finner en väg ut ur detta. Tack för att du delade med dig! All kärlek till dig! Kram Annika Nordlander

 2. Vårdpersonal, sluta uppmuntra/rekommendera bebisar/barn/ungdomar/vuxna till att vaccinera sig och sluta invagga folk i falsk trygghet om att det är så himla bra med vaccin och skrämmas med hur jättefarliga sjukdomarna är! Folk får i sig en insprutad cocktail av allehanda kemikalier sedan 3 månaders ålder och inte många förstår varför barn får olika sorters cancer, blodsjukdomar, eksem, allergier, astma, hostattacker, körtlar bakom näsan, förstorade halsmandlar, andfåddhet/andnöd, apnéer, nervskador, mag-tarmsjukdomar, autism (orsakad av mässlingvirus från vaccin i tarm). Inse att vaccin kan ge olika (även framtida) biverkningar och skador precis som mediciner. Slå fram varenda ett vaccin på fass.se som ni sprutar in i barnen och kolla vad vaccinen innehåller, är det några naturliga ämnen? Eftersom vårdpersonal rekommenderar/uppmuntrar/insisterar på att man bör vaccineras och nedvärderar/ifrågasätter dem som inte vill vaccinera, är ni inte då skyldiga till eventuella biverkningar/skador av vaccinen, har ni inget ansvar? Glöm inte: ”Vaccin är ett kroppsligt ingrepp” uttalat av en jurist.

 3. Ja vem hjälpte Margithe? Inte sjukvården i alla fall!

  Mitt råd till er som befinner sig i en sådan här situation är att gå till en homeopat istället. Chansen att bli botad med homeopati är ljusår större än att tro att sjuk-vården ska hjälpa er som är vaccinskadade.

  Det finns tre förbund där bra utbildade homeopater går att finna:
  http://sakh.se/
  http://www.svenskahomeopater.se/
  http://www.nhf-homeopati.se/

  Absolut värt att prova. Chanserna är goda. För vad jag förstår är det som behövs att detoxa bort gifter och stärka kroppens egen läkande förmåga.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: