Samuel vaccinerades mot föräldrarnas vilja – blev apatisk och fick kronisk trötthetssyndrom

Samuel sjuk efter vaccinSamuel Edman Pehrsson, 9, från Linderöd vaccinerades mot svininfluensan mot sin egen och föräldrarnas vilja. Han insjuknade men ingen kunde svara i vad. Efter 3,5 års kamp har han till sist fått diagnosen ME/CFS och hypersomni. – Det är en fruktansvärd kamp mot myndigheter, omvärlden och sjukdomen, säger mamma Annika Edman till Expressen.

Foto: Erik Åhman, Expressen

Den där tisdagen i början av november 2009 skulle förändra den då 6-åriga Samuel Edman Pehrssons liv för evigt. Samuels föräldrar hade kryssat för ett nej till Pandemrix-vaccinet. Men i stressen ska skolsköterskan ha missat den ikryssade nej-rutan. På bara några timmar hade pojken som brukade springa och cykla lika snabbt och långt som sina äldre syskon knappt ork att stå på benen.

Jag lämnade en pigg och glad pojke på skolan och när jag kom för att hämta honom var han helt apatisk och sluddrade om vaccin.

Mamma Annika

 

Det slog verkligen ut kroppen direkt. Jag kommer ihåg hur Samuel inte kunde gå från hallen utan kröp fram på knäna.

Pappa Gunnar

Samuels föräldrar berättar att det var som att han drabbats av en långdragen influensa som aldrig ville ge med sig. I veckor låg han hemma utan ork. När det blev jul sov han sig igenom firandet, såg aldrig skymten av tomten och öppnade inte ett enda paket.

Läs hela artikeln i Expressen Kvällsposten

ANNONS

Hälsofrihet NHFsweden

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: