115 barn skadade av TBC-vaccin

I en rapport från European Centre for Disease Prevention and Control under november månad i år har det visat sig att 115 barn i Rumänien drabbats av biverkningar efter vaccinering mot TBC. Så många som 50 stycken har fått föras till sjukhus sedan mars månad, skriver Bloomberg i artikeln ”Danish-Made TB Vaccine Sickens 115 Children in Romania”.

Sammanställning: Marina Ahlm

Rumäniens hälsominister Raed Arafat har i ett uttalande sagt att vaccinering ska upphöra tills orsaken till dessa biverkningar är utredda. Verkställande direktör på företaget i Danmark där vaccinet tillverkats, hävdar att svullna lymfkörtlar efter BCG-vaccinering mot tuberkulos är en ”helt normal” bieffekt. Om det skett fler fall än normalt i Rumänien kan han inte säga. Bölder som flera barn också erfarit är en välkänd följd från vaccinet men anses vara sällsynt.

European Centre for Disease Prevention and Control

ANNONS

Hälsofrihet NHFsweden

Comments

 1. hej. jag är för gammal för att göra något åt mina skador efter oralt vaccin mot tuberkulos men jag vill ha bekräftelse för alla läkare i Sverige som tror inte mig att min grov hörselskada orsakades av vaccin.Fick höra att det är ärftlig, otoskleros. Min mor berättade för mig om vaccinen och hur jag reagerade efter att få dosen. Hade fått stora sår och från örat växte ut något som liknade svamp. Hela mitt barndom pendlade jag mellan sjukhus och hem. Inflamationer, poliper som man tagit bort utan bedövning, hörsel nedsättning – det är det som jag fick för att skydda mig från tuberkulos. Idag är jag över 50 och sörger än tid då jag mobbades i skolor, förnedrades på arbetsplatser osv. Kännde mig ofta olycklig. Och jag trodde min mor. Hon var ju läkare. Hon nämde att det var många som drabbades av denna vaccinserie från Danmark. Vaccinet stoppades. Det var år 1956. Polen.

  • Hej
   Jag vet inte var du bor men har du privat hypnoterapi ? Det låter inte kul för dig. Kanske kunde det hjälpa?
   Kram och lycka till

 2. Jag har fått positiva resultat med hjälp av hypnoterapi när det gäller biverkningar av vissa vaccin. Jag bor i Malmö (Svedala). Det finns intressant nog saker vi kan göra både innan och efter vaccin för att minska biverkningar.
  mvh Camilla

 3. Min dotter har en liknande böld efter vaccinationen och det ser ut som ett svårläkt sår fortf. Vaccinet fick hon i början av oktober. Bör jag kontakta ngn? Eller skall jag tro att det är normalt men sällsynt som ” danskarna” säger? Tacksam för råd:-)

  • Linda Karlström says

   Hej!

   Det låter som om din dotter drabbats av en mycket typisk skada från TBC-vaccinet. Det är inte normalt dock! I ditt fall skulle jag kontakta någon som kan hjälpa till med avgiftning. Hur gammal är din dotter? Bor ni nära landsgränsen?

   • Hej linda, tack för ditt svar. Vi bor i malmö, vem tror du kan hjälpa mig med det? Jag hörde med bvc sköterskan för ca en månad sen men hon tyckte det såg så bra ut. Anledningen till varför jag frågade henne var för att vi tyckte att läkningsprocessen var seg, den här upphöjningen som räknas till normalt kom rätt sent, jag fick info att det kunde bli en sådan men ungefär efter 2 veckor, hennes dröjde och visade sig efter ca 6 veckor och är kvar som såret jag beskrev i mitt första inlägg. Vad finns det mer för symptom, och vad skall man avgifta henne mot ? Ursäkta mina frågor men jag har aldrig ens tänkt på att det kan bli såhär av en tbc- vaccinering. Min dotter är nu 10 månader

    • Linda Karlström says

     Hej igen!

     Du ska absolut inte ursäkta dig för att du frågar! Det är viktiga och kloka frågor du ställer och jag tycker det är bra att andra får läsa vår konversation så att de också kan inkomma med synpunkter.

     Nästan lite tragikomiskt att en bvc-sköterska kan tycka att ett svårläkt sår i form av en böld kan se bra ut. Ett typexempel på hur vaccinationsskador normaliseras.

     Orsaken till att jag frågar var ni bor är att Sverige har den helt vansinniga lagen som säger att föräldrar inte får bestämma över sina barn när det handlar om vilka vårdformer de vill anlita. Med andra ord tillåts ni inte ta barnen till exempelvis homeopat eller kinesiolog. Men till all lycka bor ni ju nära Danmark! Kan ni åka över dit? Eller rentav flyga till London – där kan ni få fantastisk hjälp.

     Ifall du inte är beredd att åka utomlands för att få hjälp med avgiftning (läs bipacksedeln för innehåll i vaccinet: http://www.fass.se/LIF/produktfakta/artikel_produkt.jsp?NplID=20040607003046&DocTypeID=7&UserTypeID=2), så börja med att badda såret med kolloidalt silver flera gånger om dagen. Vaccinet innehåller ju levande tuberkulosbakterier. Silver dödar effektivt bakterier. Läs mera här: http://vaccin.me/2012/06/05/kolloidalt-silver-hjalp-eller-stjalp/

     • Är du medveten om att det inte gjorts några in vivo-studier alls på kolloidialt silver? Man har alltså inte testat dess effekt eller biverkningar på människor. Jag trodde detta var en seriös sida, men efter att ha läst lite så blir man ju nästan mörkrädd. Ni verkar ju sprida alla möjliga konstigheter helt urskillningslöst. Är ni sponsrade av diverse alternativmedicinska företag eller vad är det frågan om?

      • Nej, vi är tyvärr inte sponsrade av någon.

       Det finns visst studier gjorda på människor om silver är skadligt eller inte men precis som du säger är de flesta studier gjorda i provrör vad gäller dess effekt. Detta förutom inom sårvården där silver som används på rätt sätt och i rätt mängd visat sig mycket verksamt.

       Efter att ha gått igenom all tillgänglig forskning kring silver så konstaterade Alan Lansdown att “Metallic silver and silver compounds are used widely in medical devices and health care products to provide antibacterial and antifungal action. Experience has shown that they are generally safe in use and effective in controlling pathogenic organisms.”

       ”Silver has been used for centuries as an antimicrobial agent to reduce bioburden and prevent infection. Its usage diminished when antibiotics were introduced but remained one of the most popular agents for wound infections, especially in burned patients. Incorporation of silver into a range of hygiene and healthcare applications has increased, and this has raised concerns over the development of silver resistance, toxicity, methods of testing products and evidence of efficacy. The published evidence for resistance and toxicity is limited and associated with frequent and high levels of silver used. Increasing evidence of improved antimicrobial activity of nanoparticles of silver and possible dual immunomodulatory effects are exciting. This may lead to further product development as potential alternative preservatives as some currently available preservatives have an increasing incidence of allergic reactions. Acknowledging the role of the carrier is important, and as silver is active when in solution, opens a window of opportunity in personal hygiene area. This is important in an age when multiple antibiotic-resistant bacteria are becoming prevalent.” Microbiol. 2009 Aug;49(2):147-52

       Den kända blåa mannen Paul Karson satte i sig 75 cl 200 ppm starkt silverklorid med stora partiklar (200 nm) – varje dag i 14 års tid. Inte kolloidalt silver alltså. Mannen konsumerade totalt 35 gram silver i ”fel” form vilket ledde till en kosmetisk biverkning kallad argyri. WHO säger att totalt 10 gram är helt ofarligt. Det motsvarar 6 teskedar av ett 10 ppm starkt kolloidalt silver vareviga dag i 80 års tid. Utan minsta biverkning.

       Brist på studier är i heller inte detsamma som att något inte fungerar: http://www.2000taletsvetenskap.nu/anekdoter/kolloidaltsilver_msm.htm

       • Min dotter fick en böld som inte var så stor ca 2½ mm. men hade jag vetat det jag vet idag om vaccin hade jag övervägt att ge henne TBC också.

        För frågan om Kolodialt silver så har jag testat det på ett av mina sår som var riktigt illa, och knappt läkte. baddad det ett par gånger under 2 dagar, efter det såg man att huden inte var rosa längre och läkningen gick ritigt fort.

        Men som med allt annat beöver man inte överdosera med något. Jag använder det bara när jag behöver.

 4. Linda Karlström says

  Jo tack, bölder är en välkänd följd. Min dotter är en av de som drabbades hårt av detta vaccin:
  http://www.vaccinationsfaran.se/pdf/saga%20tbc.pdf

  • Hej Linda, det är väldigt ledsamt att höra om din dotter. En fråga till dig – Hur gammal var hon när hon fick vaccinet? Hur lång tid tog det innan ni upptäckte det?

   • Linda Karlström says

    Hej Linda!

    Tack för din medkänsla. Hon var två dagar gammal när hon fick vaccinet. Och hon hade precis fyllt två år när vi upptäckte den stora knutan på hennes bröstkorg. Men knutan hade ju inte funnits där hela tiden, den hade uppkommit snabbt. Mätningarna visade också att den växte explosionsartat. Detta är ett av många bevis på att de kliniska studier som görs innan ett vaccin tas i bruk är mycket undermåliga. De sträcker sig nämligen bara över några veckor. Inga långtidsstudier har någonsin gjorts för att säkerställa vacciners säkerhet.

  • Hej, det som skrämmer mig mest när jag läste din artikel du länkade, är att de tänkte ge cancerbehandling till din dotter för något som inte ens behövde antibiotika!!! Hur många barn skadar och tar vården livet av som bara har en infektion/böld?!?

Trackbacks

 1. […] 115 barn skadade av TBC-vaccin (vaccine) […]

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: