Måste man vara medicinskt utbildad för att uttala sig om vaccinationer?

Smiling doctorUtan medicinsk kunskap kan du inte uttala dig om vaccinationer, eller? Alltför ofta  i diskussioner kring vaccin får man höra ”Jaha, vad har du för utbildning? Är du medicinskt utbildad? Det måste man vara annars kan man inte uttala sig om vaccinets effekter.” Jag har funderat på detta och tycker det är ett riktigt intressant uttalande. Varför skulle man inte kunna uttala sig om en företeelse och dess funktion utan utbildning? Ibland kan det rentav vara bra att inte vara inpräntad med så kallad vedertagen kunskap då detta gör att man i stället kan se saker ur en annan synvinkel.

Text: Marina Ahlm

Bild: Freedigitalphotos.net, Foto: Artur84

Det är till exempel känt att artiklar som har nya idéer har svårare att bli allmänt vedertagna och genomgå en peer review (granskning av artikeln av andra kunniga inom samma område). Banbrytande och revolutionerande vetenskapliga artiklar frångår den allmänna kunskapsnivån vilket automatiskt kan leda till ett motstånd att föra ut dessa. Även forskare är givetvis människor med allt vad det innebär av både goda och dåliga egenskaper, där vi bland de senare finner avundsjuka, prestige, bristande intelligens, maktbegär och ibland ren och skär ondska. Många nobelpristagare har varit med om att deras artiklar, som de senare fick nobelpriset för, refuserades av ”någon korkad granskare av dogmatiska skäl”, som nobelpristagaren i medicin, Günter Blobel, uttryckte det under stort jubel från vetenskapskollegor.  Det är alltså inte ovanligt att sådant människor inte förstår eller det som inte är politiskt korrekt refuseras.

Med tankesättet ovan skulle jag heller inte kunna ge synpunkter på ett visst bilmärke genom att läsa tillgängligt material. Jag måste vara utbildad bilmekaniker. Ni kan ju själva tänka er hur galet det vore om man gång på gång får läsa att den hederliga och säkra bilmodellen som tillverkats i 50 år går sönder, inte håller sig kvar på vägen som lovat, rostar och tappar ratten. Tillverkarna som utbildar mekanikerna bedyrar såklart att det är fler fördelar än nackdelar då denna modell verkligen är en klass för sig och har använts under lång tid. Och jag som konsument ska bara tacka och ta emot denna fantastiska uppfinning. Experterna har talat!

Precis såhär är det med vaccin. Först fick människorna höra att de skulle ta smittkoppsvaccinet för att det hindrade sjukdom, men fler vaccinerade än ovaccinerade blev sjuka. Sedan kom det ena vaccinet efter det andra och efter en spruta skulle man slippa insjukna i diverse sjukdomar. När folk ändå fortsatte bli sjuka så hävdade man att det behövdes fler doser. Än idag fortsätter sjukdomar härja som människor är vaccinerade emot och än idag blir människor förlamade. Fast nu heter det något annat i stället för polio.

En massa tillstånd som sammanfaller med införandet av vaccin ökar. Spädbarnsdöd, skakad baby-syndrom, astma, allergier, barn med försämrad tankeverksamhet och ökade svårigheter i skolan, värksjukdomar bland barn, cancer och autoimmuna sjukdomar för att nämna några. Men de så kallade experterna fortsätter hävda sin rätt. Vacciner räddar fler liv än de skördar!

Att läsa något och se om det stämmer överens med den ursprungliga informationen har inte något med utbildning att göra. Det är ren logik som de flesta människor som öppnar sina ögon besitter. Kunskap är bra men det ska vara sanningsenlig och ärlig kunskap. Och eftersom man vet att forskning inte alltid avrapporteras korrekt och utan baktankar blir slutsatsen att var och en måste träna sin kritiska förmåga och inte lita blint på de som anser sig vara experter.

Text: Marina Ahlm/Bild: Freedigitalphoto/artur84

Intressant läsning:

Infant mortality rates regressed against number of vaccine doses routinely given: Is there a biochemical or synergistic toxicity?

What is regressive autism and why does it occur? Is it the consequence of multi-systemic dysfunction affecting the elimination of heavy metals and the ability to regulate neural temperature?

ANNONS

Hälsofrihet NHFsweden

Comments

 1. anders says

  Icke samarbete, dvs vägran att ta föreslagna doser kommer att få inverkan på företagen som säljer dessa sk. läkemedel. Man gör även så nu att man låter folk sitta upp vid blodtrycksmätningar. Min aning är att då ökar trycket en aning och en större procentuell andel av befolkningen kommer att föreskrivas mediciner. Faktureringen ökar.

 2. Torbjörn Sassersson says

  Jag lånade de böcker läkarstudenter använder som studiematerial gällande vaccin. En av böckerna var en ”säljbok” om resemedicin från GSK. På baksidan av boken står det: ”Ring och beställ! GlaxoSmithKline Vacciner 020-714 714”.

  De övriga böckerna hade mycket lite information om vaccin över huvudtaget, men när det fanns något att läsa var den okritiskt positiv.

  En av böckerna ”Läkemedelsboken” skriven av Apoteket AB har ett kapitel skrivet av bla Margareta Blennow (hon som ville göra något åt Google) och en Rose-Marie Carlsson från Försvarsmedicincentrum, en avdelning på Försvarsmakten. Här förstår man att uppfattningen är att vaccination har med rikets säkerhet att göra.

  Min allmänna uppfattning av vad som står i böckerna är att läkarstudenterna bara får läsa positiva påståenden och att de överlag får veta väldigt lite. Biverkningar nämns, men de förefaller vara ”milda”. Man inser att det inte är så konstigt att läkarna inte vet så mycket om riskerna med vaccin.

  • I ett samtal med en studerande läkare frågade jag vad de fick lära sig om biverkningar, om det typ bara var lite feber, svullen arm och sådant smått. Inte ens det hade de sagt något om. Biverkningar existerar tydligen inte! Det enda de fått lära sig var att TBC vaccinet inte var så effektivt, ej heller diarrèvaccinet vid utlandsvistelse men det kunde man rekommendera ändå för där fanns inga biverkningar…

   • Torbjörn Sassersson says

    Starka intressen vi har att göra med. Försvarsmakten, läkemedelsindustrin, politikers övertro och PR-branschen som får reklam- och opinionsbildningsuppdragen.

 3. Mycket bra bemött Marina.

  Vaccinlögnen är tillräckligt stor för att vi skall tro på den. Smålögner kommer man inte undan med. Men stora lögner kommer man alltför lätt undan med.
  I vaccinlögnen är vi dessutom alla inblandade. Många av oss har helt aningslöst tagit våra små barn och låtit ”de som vet bäst” spruta gift in i deras små rena kroppar och inbillat oss av vi bor i den bästa av världar.

  Varför skulle vi ha gjort fel?T Varför skulle vi ha ifrågasatt detta? Läsa bipacksedeln, varför det? Men man kan ju inte tro att våra myndigheter låter spruta in något i våra barn som de blir sjuka av.
  Tänk så hemskt om vi gjort fel? Men så tokigt kan det ju inte vara.

  Men precis så tokigt är det. Det känns hårt att komma till den insikten. Det vore ju mycket lugnare och trevligare att fortsätta att tro på att vacciner är säkra och effektiva.

  I vaccinations-erans barndom skriver en insiktsfull läkare ungefär så här: Skydda ert barn från vaccinatörerna till varje pris, om det så innebär att ni måste döda vaccinatören.

  En annan läkare skriver: När människor till fullo förstår vilket kollosalt bedrägeri de varit utsatta för med dessa varhopkok från djur så kommer man inte att sätta dig i fängelse för att ha skjutit en var-doktor, som försöker vaccinera eller ympa ditt barn.
  Citaten hämtade från boken: Béchamp or Pasteur. A Lost Chapter in The History of Biologi. Ethel G.Hume

  • Själv hade jag aldrig ens tänkt tanken på att det kunde vara något dåligt med vaccin. Hade egentligen aldrig tänkt någonting utan jag bara följde med mamma och fick sprutorna. Så när första barnet kom var det lika självklart att han skulle vaccineras. När en väninna började diskutera ämnet med mig så blev det en sådan knock out att jag inte kunde prata och började gråta. Att hela ens världsbild faller samman och det man tagit för givet tex att det går att lita på samhället är svårt att ta in. Det är en process som inte sker över en natt 🙂

 4. I mitt arbete som naturterpeut (utan akademisk examen!) kommer jag i beröring med människor i alla åldrar, med kroniska sjukdomar. Inte i en enda av de journaler, jag fått ta del av, finns vaccinationer eller antibiotikabehandlingar, angivna som möjliga orsaker till felfunktionerna hos dessa människor. Och personalkategorien representeras enbart av akademiker som inte vill, kan eller ”får tillåtelse” att förstå. Skrämmande!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: