Tusentals kvinnor i England skadade av HPV-vaccin

HPV-vaccin-Gardasil-England-2015DEBATT. I en artikel i The Independent rapporteras om 1000-tal unga kvinnor i England som skadats pga HPV-vaccin. Många har skadats allvarligt, men fallen underrapporteras både av de drabbade och av läkarna. I USA kan det handla om 1,5 miljoner verkliga fall, säger Barbara Loe Fisher från National Vaccine Information Center (NVIC). I Japan är HPV-vaccin inte längre med på listan för rekommenderade vacciner på grund av skadorna.

Text: NewsVoice | Foto: The Independent

Genom en sk Freedom of Information-förfrågan till Medicines and Healthcare Products Regulatory Agency (MHRA) framkom att myndigheten dokumenterat nästan 22000 fall under en tioårsperiod av misstänkta skador från olika typer av vacciner. För HPV-vaccin av typen Gardasil har det inkommit 8228 anmälningar av vaccinskador varav en fjärdedel var mycket allvarliga.

Läs mer i NewsVoice

ANNONS

Hälsofrihet NHFsweden

Comments

  1. Varför är det så tyst här?

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: