Karlström vs Flén i vaccindebatten: ”Det är vanskligt att lita på myndigheter”

Linda Karlströms replik till Elli Flén publicerades i Vasabladet den 20 augusti 2016.

Faksimil: Linda Karlströms replik till Elli Flén publicerades i Vasabladet den 20 augusti 2016.

Det är aktningsvärt av Elli Flén att i Vasabladet 6.8.2016 erkänna sina egna svagheter. Dock får man inte förutsätta att alla lider av samma begränsningar och därmed inte kan läsa vetenskapliga studier eller tänka kritiskt.

Text: Linda Karlström    Del 2     Del 1

Att lita på myndigheterna är mycket vanskligt. Jag vill påminna om att det bara är sju år sedan svininfluensafiaskot, då våra myndigheter och många läkare trugade på oss det ”säkra och effektiva” vaccinet Pandemrix som sedermera förstörde hälsan för hundratals finländare. På 1960-talet föddes cirka tiotusen missbildade barn världen över efter att myndigheterna godkänt det ”säkra och effektiva” sömnmedlet innehållande talidomid, mera känt som Neurosedyn.

Om man dessutom tror att Finlands läkarkår skulle vara samlad och enig i vaccinfrågan så är man riktigt grundlurad. Det finns gott om läkare och hälsovårdare som aldrig skulle vaccinera sig själva eller sina barn. Detta vet jag för att jag ofta blir kontaktad av dem då de vill uttrycka sitt stöd i vaccinskeptikernas kamp för saklig information. I egenskap av sitt yrke är de tyvärr själva förhindrade att säga sanningen.

Fléns höga tankar om Finlands icke-korrumperade läkarkår och hälsovårdsmyndigheter är lika vackra som naiva. Som den danske läkaren och professorn Peter C. Götzsche skriver i sin bok Dödliga mediciner och organiserad brottslighet – hur läkemedelsindustrin har korrumperat sjuk- och hälsovården:

”Att sälja läkemedel till friska personer som inte behöver dem är det sätt som industrin har använt för att trissa upp sina vinster. Det är som om en cancertumör har växt okontrollerat i samhället under många år, och den livnärs i högsta grad av organiserad brottslighet, vetenskapligt bedrägeri, förfärliga lögner och mutor.”

Götzsche fortsätter med att konstatera att många tidskriftsredaktörer vet var roten till det onda sitter, eftersom de på olika sätt har dokumenterat att myndigheterna inte har någon ryggrad och ger efter för alla infall från läkemedelsföretagens sida. Tyvärr blir Götzsche också tvungen att konstatera att ”i motsats till detta förstår våra politiker så lite av alltihop att de normalt bara gör ont värre om de agerar.”

Linda Karlström

***

Än en gång fick Elli Flén möjlighet att skriva en motreplik innan ovanstående gick i tryck, så att Fléns svar följde som en direkt fortsättning på insändaren. Svaret kan läsas här.

ANNONS

Hälsofrihet NHFsweden

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: