GSK Finland om barnen som vaccinerades dubbelt: ”Vi beklagar, det var ett programmeringsfel”

Nej, det räcker inte att direktör Pekka Puska vid Institutet för hälsa och välfärd (THL) är väldigt arg. Det har han förstås all orsak att vara efter den senaste skandalen där omkring tvåhundra barn har fått felaktiga vaccineringar.

THL ska främja befolkningens välfärd och hälsa, men institutet har på kort tid varit inblandat i händelser som allvarligt skadar dess trovärdighet.

Tilltron till myndighetsövervakningen när det gäller hälsovården skakades också av Valviras valhänta hantering av bluffläkarna, där en kvällstidning gjorde det jobb som myndigheten borde ha gjort för att granska trovärdigheten i en falsk läkares examenspapper.

Först var det vaccineringarna mot svininfluensa, där ett hundratal barn drabbades av narkolepsi.

Nu kommer följande incident där vaccineringar inte har skötts på ett tryggt sätt.

Läs hela ledaren i den finlandssvenska dagstidningen Västra Nyland


Finländska barn vaccinerades i onödan

ANNONS

Hälsofrihet NHFsweden

Trackbacks

  1. […] Läs mer Dela det här (share): Om du kommenterar eller uttrycker en åsikt i ämnet är du personligen ansvarig för att det du skriver eller länkar till inte strider mot svensk lag. Anmäl upphovsrättsintrång via kontaktformuläret. Filed Under: Tips och notiser, VACCINATION & BIVERKNINGAR Tagged With: vaccin […]

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: