Läkemedelsvärlden smular sönder sin slogan om oberoende

Läkemedelsvärlden smular sönder sin sloganDenna artikel är ett svar på den nyligen publicerade artikeln Vaccinrädsla i tidningen Läkemedelsvärlden, vars slogan lyder ”Oberoende om läkemedel”, vilket antyder att den är skriven ur ett oberoende perspektiv. 

Text: Marina Ahlm/Bild: Freedigitalphoto/Ambro

Del 1/5 | Del 2/5 | Del 3/5 | Del 4/5 | Del 5/5

Det hävdas att ”vaccinmotståndare” häver ur sig korta faktoida påståenden som kan vara svåra att motbevisa kortfattat. En anledning till att de är svåra att motbevisa kan ju också vara att det finns för mycket sanning i dessa ”påståenden”. Samtidigt krävs det också en hel del tankeverksamhet för att komma på alla sannolikhetsförklaringar som är tänkta att rättfärdiga varför vaccin inte fungerar som det påstås. Som exempel kan nämnas teorin om flockimmunitet. Hade det fungerat som i verkliga livet hade det räckt med att 68 % av alla barn under 15 år i befolkningen var vaccinerade för att förhindra utbrott. I själva verket ser vi utbrott i väl vaccinerade populationer med mycket högre vaccinationstäckning än så. Om skydd uppnås försvinner det ganska snabbt i jämförelse med naturlig genomgång av samma infektion.

Att ovaccinerade barn skulle utgöra ett hot mot de vaccinerade eller de som inte ”hunnit” eller haft möjlighet att vaccinera sig är helt orimligt. Att inte vaccinet fungerar i de som valt att ta dem är inte de ovaccinerades fel. Inte heller betyder vaccinering att du inte kan smitta andra. Du kan bära virus trots vaccinering och tillverkare uppmanar faktiskt nyligen vaccinerade barn att hålla sig borta från människor med nedsatt immunsystem eftersom viruset i vaccinet kan sprida sig och orsaka allvarliga komplikationer. Inte heller håller argumenten om att föräldrar är oansvariga och försätter sina barn i fara. Var finns alla studier som visar att vaccinerade har bättre hälsa än ovaccinerade?

Någon sade till mig att hade vacciner gjort skada hade genast alla journalister skrivit om detta. Men hade de verkligen det? Torbjörn Sassersson blev intervjuad av LäkemedelsVärlden. Detta är hans ord om artikeln:

”Det finns inte ett spår av oberoende granskning av vaccin i Amina Manzoors artikel rubricerad Vaccinrädsla trots att LäkemedelsVärlden har en slogan som lyder: Oberoende om läkemedel. Istället känns artikeln som ett rent beställningsjobb från Smittskyddsinstitutet. Svenskarna ska helt enkelt tro blint på vaccin och ska helst inte be om vetenskapliga bevis för att vaccin fungerar och är oskadliga.”

Linda Karlström har vid flera tillfällen varit med i intervjuer men efter att hon började ställa krav på att få läsa och godkänna allt innan tryckning har intresset sinat…

 ”Journalisten verkar trevlig och i bästa fall till och med intresserad. Han/hon försäkrar mig om att vaccinproblematiken ska belysas på ett sakligt sätt. Så långt bra. Men efter att jag intervjuats kontaktar journalisten alltid några vaccinförespråkare som får möjlighet att motargumentera allt jag sagt. Jag får ingen som helst chans att bemöta kritiken och inte får jag heller läsa igenom artikeln i sin helhet innan publicering. Jag får i bästa fall endast titta på mina egna citat – utan att jag vet på vilket sätt eller i vilket sammanhang de klipps in. Det är också mycket vanligt att mina åsikter dementeras av flera vaccinförespråkare, så att jag ska bli ordentligt nertryckt i stövelskaften. Det värsta är dock att journalisten som till en början låtsades vara så vänlig och neutral i de flesta fallen tar en klar ställning för vaccin, och framställer mig som en samhällsfara. Dagens journalister agerar endast lakejer för industrin – den grävande journalistiken är utdöende. Vis av erfarenheten kring möten med mainstream media har jag börjat ställa krav för att ställa upp på intervju. Till dessa krav hör att jag ska få lika stort utrymme som vaccinförespråkare och att ingen sådan ska intervjuas efter mig utan att jag får möjlighet att bemöta dennes påståenden. Sådana krav har redaktionen inte gått med på.”

Den amerikanske, högt ansedde journalisten John Swinton, sade följande vid ett tal på en bankett då någon föreslog en skål för den oberoende pressen:

 ”Till dags dato finns ingenting sådant i världshistorien, som en oberoende press. Ni vet och jag vet det.

Det finns inte en enda av er som vågar skriva er ärliga åsikt, och om ni skulle göra det vet ni redan på förhand att det aldrig skulle gå ut i tryck. Jag får lön varje vecka för att inte skriva min ärliga åsikt i tidningen jag arbetar för.

Ni andra får samma lön för samma sak, och vem som helst av er som är så dum och skriver ärliga åsikter åker ut på gatan och måste söka ett annat jobb. Om jag tillät mina ärliga åsikter att publiceras i ett enda nummer skulle min anställning vara uppsagd inom 24 timmar.

Journalisternas uppgift är att förstöra sanningen, att ljuga rakt ut, att förvränga, att förtala, att krypa framför Mammons fötter och att sälja sitt land och sitt folk för sitt dagliga bröd. Ni vet det och jag vet det, och vad är det då för dårskap att skåla för en oberoende press?

Vi är verktyg och legosoldater åt rika män bakom scenen. Vi är marionetter – de rycker i trådarna och vi dansar. Vår talang, våra möjligheter och våra liv är dessa mäns egendom. Vi är intellektuella horor.”

Med tanke på att Amina Manzoor valde att dementera flera av vaccinets negativa sidor som myter, utan någon större efterforskning, verkar uttalandet ovan inte helt osannolikt.

För att förtydliga så är jag inte emot om någon väljer att vaccinera sig själv eller sina barn, om de anser att de är utsatta för risker av att låta bli. Det jag är emot är att informationen om biverkningarna hålls i det dolda. Om ett vaccin kan leda till en hjärnskada har den som tar vaccinet rätt att få veta det. Om någon sedan inte tycker att det är värt att nämna för att det enligt dem är så få fall eller att sjukdomen enligt dem utgör en mer allvarlig risk så är det ingen ursäkt att gång på gång försäkra att något är ofarligt! Varför inte ha ett ärligt produktblad som detta från Merck? Det ger en mer sanningsenlig bild av det hela.

Text: Marina Ahlm/Bild: Freedigitalphoto/Ambro

Källor:

The term ‘herd immunity’ was coined by Hedrich in 1933 (“Estimates of the child population susceptible to measles, 1900-1931” Am J Hyg,17:613- 630); he studied the dynamics of measles outbreaks in the Boston area between 1900 and 1930 and established that when 68% of susceptible children get measles, the outbreaks stop until there are again 68% of susceptibles.

More than thousand studies collection on vaccination injuries and failures

The attenuated viruses in MMR can occasionally and to a limited extent be shed from a vaccinated individual into the environment

ANNONS

Hälsofrihet NHFsweden

Comments

 1. Mycket bra skrivet Marina. Tack!

 2. Hej Marina,
  jag tycker artikeln du hänvisar till är väldigt bra skriven och låter vaccin.me komma till tals.
  Framförallt sägs detta i artikeln som jag tycker du och dina site-ägarvänner bör läsa några gånger extra och suga på:

  ”Vi får tillbaka sjukdomarna om vi slutar vaccinera. Vi reser väldigt mycket till länder som fortfarande har kvar sjukdomarna och kan utsättas för smitta. Vi kan sedan föra med smittan hem som då kan spridas vidare till ovaccinerade personer i omgivningen och i samhället, säger Ingrid Uhnoo vid Smittskyddsinstitutet.”

  Jag vet att ni är rädda för eventuella biverkningar men vill ni verkligen att vi ska få tillbaka sjukdomarna vi idag vaccinerar mot? Har ni egentligen förstått varför man vaccineras?
  ”Springer” man ”vaccinärenden” om man vill slippa sjukdomarna som våra förfäders vänner och familjemedlemmar dog av? Eller har dessa sjukdomar aldrig funnits? Eller tror ni inte de kan komma tillbaka om vi slutar vaccinera oss?

 3. Örjan Wedin says

  Har du någon källa på dina 68%?

  • Överst under artikeln

   • Lite mer korrekt information om ”herd immunity” än något taget ur en 79 år gammal studie som inte handlade om vaccin:

    ”No vaccine offers complete protection, but the spread of disease from person to person is much higher in those who remain unvaccinated.[4] It is the general aim of those involved in public health to establish herd immunity in most populations. Complications arise when widespread vaccination is not possible or when vaccines are rejected by a part of the population. As of 2009, herd immunity is compromised in some areas for some vaccine-preventable diseases, including pertussis and measles and mumps, in part because of parental refusal of vaccination.[5][6][7]”
    http://en.wikipedia.org/wiki/Herd_immunity

    • Där står inte i artikeln att den handlar om vaccin i heller…

     • Du skriver:
      ”Som exempel kan nämnas teorin om flockimmunitet. Hade det fungerat som i verkliga livet hade det räckt med att 68 % av alla barn under 15 år i befolkningen var vaccinerade för att förhindra utbrott.”

      Du använder en 79 år gammal studie som inte handlar om vaccin för att dra slutsatser om vaccin.

   • Hej! Angående denna källa, själva artikeln nämner vad jag kan se inte Boston över huvud taget..? Har det blivit någon sammanblandning någonstans? Jag kan inte utläsa något stöd för det som påstås i Hedrichs artikel. https://academic.oup.com/aje/article-abstract/17/3/613/144482/MONTHLY-ESTIMATES-OF-THE-CHILD-POPULATION?redirectedFrom=fulltext

Trackbacks

 1. […] Läs mer i NewsVoice | Dagens Homeopati | Vaccin.me […]

 2. […] Tidningen Läkemedelsvärlden smular sönder sin egen slogan, springer vaccinärenden och förvillar… […]

 3. […] Marina Ahlm för Vaccin.me: Tidningen Läkemedelsvärlden smular sönder sin egen slogan, springer vaccinärenden och förvillar… […]

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: