Välskötta naturliga infektionssjukdomar är bra för barn – mässling och påssjuka ger skydd mot cancer

När infektionssjukdomar hos barn inte felbehandlas genom administrering av antibiotika, eller genom att undertrycka feber, kommer dessa sjukdomar istället att vara till nytta för immunförsvaret och leda till utvecklingsmässiga milstolpar. Detta skriver Viera Scheibner i andra delen om mässling.

Sammanställning: Marina Ahlm Del 1 Del 2

En genomgången mässlingsinfektion resulterar inte bara i livslång specifik immunitet mot mässling, men också i en livslång icke-specifik immunitet mot degenerativa sjukdomar i ben och brosk, vissa hudsjukdomar, immunoreaktiva sjukdomar och vissa tumörer. Påssjuka har visat sig skydda mot äggstockscancer. Det är detta område som bör undersökas och dessa resultat som bör beaktas i stället för att försöka det omöjliga: att utrota smittsamma sjukdomar.

Vid en barnklinik i Schweiz behandlade man fram till 1969 nefrotiskt syndrom (njursjukdom) med artificiell infektion med just mässling. Astma och allergier förhindras genom naturlig mässlingsinfektion. I u-länder har man sett att en infektion med mässling kan förhindra atopiska sjukdomar (benägenhet att utveckla särskilda antikroppar mot vanliga ämnen i vår omgivning). Vissa menar att den ökade förekomsten av atopiska sjukdomar hos barn kan vara förknippad med förändringar i olika typer av barnsjukdomar, vaccinationsprogram och tarmfloran.

Mässlingsvirus har till och med funnits effektivt vid motverkande av cancer. I ett fall läkte hypertrofi av cervikala lymfkörtlarna ut efter en genomgången infektion. Många andra började forska och skriva om den onkolytiska effekten (förmågan att förstöra cancerceller) hos mässlingsvirus. Kliniska tester har genomförts med vaccinvirusstammar från mässling. Vid injektion i tumören, in vitro (i provrör), förstördes cancervävnaden. Motiveringen till att man använde modifierat mässlingsvirus var oron för att det vilda mässlingsviruset skulle kunna orsaka biverkningar. Man kan rimligen spekulera i att det fanns politiska skäl för att använda ett konstruerat mässlingsvirus och inte det vilda, eftersom nästa fråga helt enkelt skulle bli varför man inte låter barn genomgå en naturlig mässlingsinfektion och därmed, på lång sikt, uppnå ospecifik immunitet mot ett antal cancerformer.

Farorna med medicinsk inblandning vid sjukdomar

Det är oroande att även dagens läkare undertrycker feber och administrerar antibiotika som praxis. De ignorerar väldokumenterad publicerad forskning som visar att när man samtidigt undertrycker feber och administrerar antibiotika (och andra mediciner), uppmuntras tillväxten och en allmän livsduglighet hos patogener samt deras förmåga att utveckla resistens mot dessa läkemedel. Detta kan i sin tur leda till en ökad virulens. De ovetenskapliga standardförfarandena bör överges, och de naturliga processerna i kroppen samt immunsystemets funktion bör respekteras. Genom att ändra inställning till naturliga barnsjukdomar lär barnen gynnas på lång sikt.

Originalartikel samt källor

Feber är kroppens naturliga sätt att skydda sig mot infektioner. När temperaturen stiger trivs virus och bakterier sämre. Feber är alltså ingenting farligt. Det är en signal på att man är sjuk och en naturlig reaktion hos kroppen. Därför är det inte självklart att man i alla lägen ska försöka ta ner temperaturen. Små barn får ofta hög feber, även vid vanliga enkla virusinfektioner. Ofta stiger temperaturen till 40 grader eller till och med något högre. Men ett i övrigt friskt barn får aldrig så hög temp att den är farlig – såvida man inte byltar på barnet extra kläder och filtar!

VAR INTE RÄDD FÖR FEBERN MEN SE UPP MED ALLMÄNTILLSTÅNDET!

Febern är inget bra mått på hur sjukt barnet är. Man ska aldrig ge febernedsättande medel bara för att febern är si eller så hög. Är barnet väldigt taget av febern – slöar, kinkar och inte vill dricka kan det vara läge. Annars hjälper man barnet genom att ge det rikligt med vatten, vila och ett svalt rum. Är allmäntillståndet väldigt påverkat och febernedsättande inte hjälper så bör man söka läkare.

Text ur: Leva med barn, Folkhälsoinstitutet

ANNONS

Hälsofrihet NHFsweden

Comments

 1. Vill mycket hellre att mitt barn har en atopiskt sjukdom än riskera dö i mässling. 158000 barn dog år 2011 av mässling globalt. Det finns god evidens att barn som går på dagis eller har äldre syskon också löper betydligt mindre risk att få atopiska sjukdomar, utan att genomlida mässling! Bara för att ditt barn är starkt nog att överleva mässling kan man inte bortse det altruistiska i att skydda sina eventuellt svagare grannbarn från att dö i sjukdomen genom vaccination.

  • Linda Karlström says

   Du får göra dina val på basis av den information du har och får och vill ta till dig. Låt sedan andra göra sina val utan att anklaga dem. Jag för min del erkänner – utan att skämmas – att jag prioriterar egna barn framom grannens.

   • Varför denna aggressiva ton? Anna anklagade ingen, bara visade på evidens och på hål i ert resonemang. Att du inte bryr dig om andras barn är klart och tydligt genom all denna vilseledande skrämselpropaganda. Nästa steg blir väl att propagera för att smittkoppor skall släppas fria igen.
    När det utbröt mässlingsepidemi i Järna då blev helt plötsligt skolmedicinen accepterad. Men då gällde det ju de egna barnen…

    • Linda Karlström says

     Du har säkert helt rätt. Tack för dina värdefulla åsikter.

     • Bertil Svensson says

      En sån jävla gris den där Nagy. Skriver att du inte ”bryr dig om” andras barn bara för att du skriver att du ”prioriterar” dina egna. Det gör väl alla normala föräldrar. Jävligt låg debattstil Nagy, en smäll på käften skulle du ha!

  • Köpte boken ”Vacciner-risker och skador”, och enligt de undersökningar som boken bygger på, har man bara lyckats flytta på mässlingen till de åldersgrupper som hör till riskgruppen. T.ex. min mamma, som haft mässlingen, hade antikroppar i blodet mot mässlingen, och jag, som nyfödd, var skyddad av min mammas antikroppar. Mina barn var inte skyddade som nyfödda, eftersom jag inte haft mässlingen, och inte har naturliga antikroppar i blodet. Därför var mina barn, och därför är dagens nyfödda barn, i riskgruppen för att få mässlingen i en sån ålder, där riskerna för komplikationerna är stora. Detta alltså för att man börjat vaccinera.

   Undersökningarna i samma bok pekar också på att ett tillskott av a-vitamin minskar riskerna för komplikationer och dödlighetsfrekvensen. I boken framgår även att mässlingsutbrott har skett där 100 % varit vaccinerade. Även läkare har kommit fram till att man inte kommer att kunna utrota mässlingen, istället kommer en stor del av befolkningen att vara i riskzonen för mässlingen år 2050, just p.g.a. vaccinationerna.

   Den här boken kan jag rekommendera till alla som tänker ta vaccinationer, som motsätter sej dem, som vaccinerar eller rekommenderar vaccinationer. Den tänker jag även ta med till rådgivningen nästa gång!

   Jag tar hellre mässlingen åt mina barn än mässling + vaccinationsskador som kan komma av vaccinationen.

  • Finns det något enda barn som har dött av påssjuka, mässling och röda hund här i Sverige. Vanliga barnsjukdomar som vi klarade utan större problem. O M de sköttes rätt.
   Under alla år har jag sett en som fick en ovanligt utdragen sjukdomstid, men .. det hade sina orsaker.

   Och – hur är det med poliovaccineringen??

 2. Vill bara bekräfta att Viera Schreibners slutsatser gällande vaccinationsskador är oerhört väl underbyggda. I normalfall borde hennes funderingar leda till en rannsakan inom akademikervärlden, men så är självklart inte fallet. Hon är en av världens mest kunniga ”expert” vad diverse vacciners påverkan kan leda till. Trots alla varningar, vi som reagerar befinner oss på fel sida om etablissemanget, fortsätter man obekymrat på den inslagna vägen – och undrar dagligen var alla allergier, bokstavsdiagnoser, diabetes, mag/tarmsjukdomer, likaså autoimmuna sjukdomar kommer ifrån. Det finns ett gammalt talesätt ”Kruset går till brunnen tills det brister”. Det känns som att vi närmar oss bristningsgränsen!

Trackbacks

 1. […] En studie visar att de som haft mässling har ett bättre skydd mot flera sorters cancer, så visst finns det en mening med att den här sjukdomen finns… […]

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: