Naturligt genomgången mässling, påssjuka och röda hund kan vara en av flera faktorer för att förhindra barndiabetes

Ökande diabetesBarnsjukdomarna mässling, röda hund och påssjuka anses av många vara naturliga kriser i barnets utveckling med möjlighet att påverka barnet positivt både på kort och lång sikt. Från läkarvetenskapen har det länge endast fokuserats på riskerna med barnsjukdomarna, framför allt allvarliga neurologiska komplikationer efter hjärninflammation som drabbar ett fåtal barn efter en mässlingsinfektion. Men den 14:e november i år (2013) visades ett nyhetsinslag där frånvaro av just dessa sjukdomar ses som en möjlig orsak till den alltmer ökade förekomsten av diabetes typ 1 bland barn. Idag drabbas 800 barn årligen och siffran är på stadig uppgång. Sverige har den högsta förekomsten i världen näst efter Finland (1).

Text: Marina Ahlm / Bild: Faksimil från nyhetsinslag på TV4

Förklaringen till varför barnsjukdomarna kan vara viktiga för barnets immunförsvar är att immunsystemet behöver jobba för att det inte ska börja gå till angrepp mot sina kroppsegna celler och därmed orsaka diabetes om det är just de insulinproducerande cellerna som drabbas. Dessa fynd är något som antroposoferna, efter en stor undersökning bland barn, rapporterade om redan på 90-talet (2).  Andra upptäckter har visat att en genomgången mässlingsinfektion inte bara resulterar i livslång specifik immunitet mot mässling, men också i en livslång icke-specifik immunitet mot degenerativa sjukdomar i ben och brosk, vissa hudsjukdomar, immunoreaktiva sjukdomar och vissa tumörer. Påssjuka har visat sig skydda mot äggstockscancer (3).

Astma och allergier kan förhindras genom naturlig mässlingsinfektion. I u-länder har man sett att en infektion med mässling kan förhindra atopiska sjukdomar (benägenhet att utveckla särskilda antikroppar mot vanliga ämnen i vår omgivning). Vissa menar att den ökade förekomsten av atopiska sjukdomar hos barn kan vara förknippad med förändringar i olika typer av barnsjukdomar, vaccinationsprogram och tarmfloran. Mässlingsvirus har till och med funnits effektivt vid motverkande av cancer. Det är detta område som bör undersökas och dessa resultat som bör beaktas i stället för att försöka det omöjliga: att utrota smittsamma sjukdomar (3). Dessutom har ett flertal studier visat att även vaccinet i sig är en faktor som ökar risken för att drabbas av diabetes (4,5,6,7)

Källor:

1. Barndiabetes ökar kraftigt i Skandinavien: TV4-nyheterna

2. Är massvaccination av barnsjukdomar nödvändig?

3. Välskötta, naturliga infektionssjukdomar är bra för barn 

4. Association between type1 diabetes and Hib vaccine – BMJ

5. Autism Epidemic Linked to Epidemic of Vaccine Induced Diabetes – Scientific Reports (Volume 2, Issue 3, 2013)

6. Diabetes – vaccines.net

7. Diabetes Classen Immunotherapy. Inc – Vaccines Safety Website

 

 

ANNONS

Hälsofrihet NHFsweden

Comments

 1. Skogsmulla32 says

  Så mycket experimenterandet som än idag pågår o allt med VÅRA OSKYLDIGA BARN. Måhända det r möjligt pga den Svenska mentaliteten som från andra världskrigets tid bara har litad blind på de folkvalda politiker som bestämmer o styr i allt. Men just dessa politiker som r så stolta i att vara valt o tror de räcker som de r o inte tänker läsa upp sig eller plugga mer i det de tar så viktiga beslut över, vettskrämmer mig o påminner mig om vad denna illuminata åstadkommer o har för avsikter med världsbefolkningen. De kristna som råkar läsa denna min ängslan, kan vi ta upp denna sak i våra uthålliga böner.

 2. Nu har jag sett reklamen om bältrosvaccin flera gånger och kan inte förstå hur det skulle kunna funka. Bältros är ett herpesvirus, herpes zoster, samma som man får vattkoppor av. Bältros kan man få bara om man haft vattkoppor eftersom herpes zoster funkar precis som alla andra herpesvirus – det lämnar aldrig kroppen utan finns kvar och kan bryta ut som bältros av t.e.x. sol, stress eller förkylning. Jag besökte hemsidan baltros-vaccin.se för att få veta hur det funkar, men det är otroligt vilken info man får där . De berättar ju bara att vaccinet funnits i USA sedan 2006, inget annat egentligen.

 3. Tack Marina och ni alla som arbetar med denna viktiga sak. Tack för ditt framträdande i finsk TV-debatt – du har pondus och eftertänksamhet, som ger svaret på det rätta stället och får motståndarna ur balans.
  Tack för din omvärldsbevakning Marina och Torbjörn för denna fina och funktionella hemsidan – det är mycket viktigt med en svensk hemsida, som jag tror mottagarna av budskapet har lättare att ta till sig!

  Jag själv stöttar ert arbete med ständig delning och inte minst hjälper mina barn att deras partners, skall lättare förstå vad detta handlar om.
  Människans DNA är redan skadat, men vi måste få stopp på denna negativa utveckling, så fort det någonsin går.!!!!

 4. En fundering – vad är det som gör att barndiabetes ökar efter -99?

  • Diabetesmamma says

   Och jag undrar varför så många -87:or fick diabetes. Då var Hib-vaccinet alldeles nytt och man testade om det var bättre med en eller tre doser.

   /Diabetesmamma

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: